keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Tehostetapettiseinätrendikoti

Uudessa kodissa ei kovin paljon remonttia ole tarvinnut tehdä tai edes tarkoitus. Olimme onnekkaita, että löysimme kodin, jossa suurimmaksi osaksi kaikki oli riittävän lähellä omaa makua. Vain muutama tapettiseinä vaati "välitöntä" päivitystä oman maun mukaiseksi. Enemmän ehkä minun, mutta kyllä mieskin tykkää valitsemistani värikkäistä jutuista ja sanoo kyllä mielipiteensä, jos olen valitsemassa jotain, mistä hän ei yhtään pidä. Oli ihana päästä miettimään ja valitsemaan tapetteja. Kun on koko aikuisiän asunut kodeissa, joissa on lasikuitutapettiseinät, olin riemuissani päästessäni vihdoin hyödyntämään vielä voimissaan olevaa tehostetapettiseinätrendiä. 

Ensimmäisiä kuvia omasta kodista. Kirsikankukkatapetti oli kaunis, mutta ei kuitenkaan ihan "minua". 

Sandbergin Amelie taas on ihan Karkkis. 

Oli oikeastaan hyvä, että kodissa oli valmiiksi tapetoituja seiniä, sillä oli helppo valita tapetoitavat seinät. Tapetteja kävimme ensin katsomassa Marickenin kivijalkaliikkeessä, mutta huomattuani, että netistä saa Aveo-nettikaupasta samat tapetit tarjousten vuoksi satasen halvemmalla, päädyin siihen. Kyseessä ei ollut mikään pieni puoti vaan ketju, joten ihan hyvillä mielin tein ostokset nettikaupasta, joka kuitenkin oli suomalainen. Ja Marickenista tapetit paketin perusteella lopulta tulivat! Oli kuitenkin hyvä päästä näkemään värit ja kuosit oikeasti. Ihan pelkän nettiselailun perusteella en olisi uskaltanut valita tapetteja. 

Lähikuvaa kukkasista. 

Olohuoneen edellinen tapetti oli kaunis, mutta omaan silmään liian tumma. En ensin meinannut vaihtaa sitä, mutta täytyy myöntää, että se olisi ollut kovin synkkä ja harmaa meidän värikkäiden tyynyjen ja maton rinnalla. Edellisten asukkaiden sisustukseen se taas sopi hienosti, eikä ollut ollenkaan synkeä. Ensin ajattelin, että kukkatapetti olisi liian "tätä hetkeä" ja ajattelin jotain geometrisempää tai modernimpaa. Toisaalta en halunnut alleviivata 50-lukua huonekalujemme rinnalla, sillä talo on kuitenkin eri vuosikymmentä.  Sandbergin Amelie kuitenkin pomppasi silmiini hyllystä kerta toisensa jälkeen. Myyjä tarjosi sisustuksen kuvailun perusteella tummapohjaista tapettia samasta mallistosta, mutta onneksi seurasin omaa intuitiota ja valitsin valkopohjaisen tapetin. Se kirkastaa huoneen ja ei näytä liian tummalta suhteellisten tummasävyisten huonekalujen rinnalla. Kukkakuosi on omalla tavallaan moderni ja ajaton. Ja myös trendikäs: uusimmassa Lundby nukkekodissa on juuri tätä Sandbergin tapettia takkahuoneessa!

"Leikkihuoneen" tapetti ei varsinaisesti huutanut "leikkihuone". Minusta se tummensi huonetta liikaa.

Leikkihuoneen tapetista ajattelin heti, että se on "pakko" vaihtaa. Sinänsä kaunis vihreän turkoosi tapetti pienensi minusta muutenkin kohtalaisen pientä huonetta eikä kyllä sopinut yhtään Legojen ja Briojen väreihin. Aluksi haaveilin Boråstapeterin Brio-aiheisista tapeteista, mutta totesin että juna-tapettipaneeli ei olisi toiminut seinässä ja värikäs "pistetapetti" olisi ollut liian levoton. Sekä äitini että tapettiliikkeen myyjä tarjosivat heti Marimekon Bo Boota. Minä ensin vähän pyristelin vastaan, sillä ajattelin että ei nyt seinällekin Marimekkoa. Mutta sitten muistin syksyllä kirppikseltä löytämämme tummansinipohjaisen Bo Boo -kankaan ja tajusin, miten hyvin ikisuosikkikuosini sopisi kaikkiin leluihin ja raikastaisi huonetta. Eräs tukaani-aiheinen tapetti kilpaili kalkkiviivoille asti tapetin paikasta, joten annoin Bonskun "valita". Kun Bonsku sitten valitsikin tukaanitapetin, aivoissani surrasi ja näytin hänelle Bo Boon uudestaan. "Vai tämä?", kysyin uudestaan ja niin Bonsku "valitsi" kuitenkin Bo Boon...

Bo Boo sointuu legoihin ja kutomaani mattoon ihan täydellisesti. 

Nämä kaksi seinää riittävät... paitsi että tapettikaupassa törmäsin sattumalta vielä yhteen aivan ihanaan tapettiin, jota olin ihaillut tuttavani seinässä jo pari vuotta sitten. Ja keksimme äitini kanssa, että sehän sopisi hienosti kodinhoitohuoneen seinälle ja tekisi siitä huonemaisemman. En halua, että alakerrasta tulee pelkkä pyykkikasan ja miesluolan yhdistelmä, vaan toivon siellä olevan myös kaunista. Tapetti veisi huonetta parempaan suuntaan. Vanhastaan huoneessa oli lasikuitutapetti, joka oli maalattu hauskasti hennon kultaisella helmiäismaalilla (siitä ei taida olla edes kuvaa). Värikäs geometrinen kolmiotapetti oli kuitenkin vielä hauskempi. Tilasin tapetin Seinäruususta ja se on Harlquinin mallistosta kuvio nimeltä Caleidoscope.  

Tässä kuvassa näkyy vanhaa seinän väriä (sointuu Tintin peppupyyhkeisiin) ja saa idean tapetista. 

Isona pintana valokuvissa tapetti ei näytä yhtä kivalta kuin luonnossa. Kuvissa se on jotenkin levottomampi kuin todellisuudessa. 

Koko tapetointiurakka ei olisi onnistunut ilman vanhempiani, jotka tekivät lopulta kaiken raskaan työn. He ovat tapetoineet paljon ja samalla opettivat minulle prosessia. Urakka taisi kuitenkin yllättää heidätkin, etenkin kun alakerrassa yhdistyi lasikuitutapetin tasoitetapetti, paperitapetti ja haastavat kulmat. Seuraavat tapetoinnit hoidamme itse. Mikään kiire ei ole ryhtyä urakkaan, mutta hiukan kutkuttelee vaihtaa keittiön vaaleansävyinen tapetti räväkämpään... Ehkä yläkerran vessakin voisi kaivata tapettia? Ehkä ensi syksynä. Makuuhuoneen suloiseen lintutapettiin olen toistaiseksi tyytyväinen. Tai sitten...

Makuuhuoneessa on herkkä lintutapetti. Se sopii oikein hyvin makkariin, jonka haluankin pitää rauhallisena.

Keittiön tapetti on seuraavana vaihtolistalla. Sekin on ihan kaunis, mutta vaikka joku hedelmäaihe houkuttelisi... 


Tapettihulluus taitaa saada minut valtaani.. Millaisista seinistä sinä pidät? 


8 kommenttia:

 1. Niinkuin tekstissä sanoit kaikki vanhatkin tapetit olivat kauniita. Mutta nyt kodissa on Karkkiksen leima. Itse tykkään melko vaaleasta. Silti meillä on ollut olkkarissa keltainen tehosteseinä. Ja sellainen saattaa tulla uudestaankin jos tapetointi-into iskee.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kerran omaa saa laittaa, niin piti nyt sitten laittaa oman näköistä! Tehosteseinät on siitä kivoja, että on nopea vaihtaa verrattuna koko huoneeseen... etenkin jos joku muu tekee sen!

   Poista
 2. Oi kuinka... karkkista! :) Tykkään. Amelien kuosin haluaisin ylleni vaikkapa tunikana.

  VastaaPoista
 3. Ihanan värikkäät tapetit, tosi hieno kokonaisuus vanhasta kodista tulleiden huonekalujen ja tekstiilien kanssa!

  Jaa. Mie pidän tästä tehostetapettitrendistä, muut seinät ovat meillä kaikissa huoneissa valkoisia ja sitten yksi on tapetoitu voimakkaammin. Tykkään tummista ja/tai maaläheisistä väreistä seinässä, ainoa poikkeus on tyttöjen huoneen vsin-vpun-kukkailoittelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta vanhan kodin tekstiilit nousivat ihan uudella tavalla esiin! Niitä ei siis tarvitse heti vaihtaa.

   Teillä on upeita tehosteseiniä! Se uusi eteisen seinä etenkin.

   Poista
 4. Uuden kodin tapettien ja seinien värin valinta on niiiin hauskaa! Kun muutimme nykyiseen kotiimme, kaikki muut seinät laitettiin oman mielen mukaisiksi, paitsi olohuone, jossa oli edellisten asukkaiden vasta vaihtama ihan kiva tapetti. Ajateltiin, että laitetaan se sitten seuraavana kesänä. No, edelleen se on "ihan kiva" eikä ole tullut vaihdettua.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva valita tapetit! Keittiön tapetin valinta on työn alla, ettei vaan jää vaihtamatta.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.