lauantai 3. lokakuuta 2020

Trofeehuone ja taidegalleria

 Eipä sitä ihan joka kodissa olekaan taidegalleriaa tai trofeehuonetta, varsinkaan jos asunto on virallisesti kolmio. Mutta meilläpä on! Taiteen sekä metsästyksen suhteen olimme tällä kertaa omavaraisia. Yhtään eläintä ei kuitenkaan vahingoitettu metsästyksessä. 

Pahvieläimet eivät onneksi ole uhanalaisia. 

Meidän koronakeväästä jäi muistoksi hurja määrä leijonakuningas- ja savanniaiheisia naamareita. Ne olivat monta viikkoa kovassa käytössä ja niitä on ehditty paikatakin moneen otteeseen. Silloin jo suunnittelin, että kun niillä ei enää aktiivisesti leikitä, laitan ne seinälle, höm, "metsästysmuistoiksi". Myydäänhän sitä kaikenmaailman täytettyjä pehmolelunpäitä seinäkoristeiksi!


Tervemenoa!

Muutamat ohuemmat naamarit eivät päässeet seinälle, sillä ne ovat vielä käytössä. Ja oikeastaan ehkä ihan hauska, että seinällä on nyt vain naamareita, jotka eivät ole aivan suoraan kuin Disney-elokuvasta. Scar pääsi paraatipaikalle sanomaan heipat vieraille. Sen ympärillä on viime kesänä Pimeestä vintistä löytämäni kynttilälampetit. Niistä puuttuu vielä kynttilät, mutta hienot ne ovat noinkin 


Sarvikuonon selässä matkustanut lintu pääsi peilin päälle. 

Taidegalleria sijoittuu portaikkoseinämälle. Siihen on kerätty viime vuonna "taidekerhossa" tehdyt työt. Osallistuimme viime vuonna ja alkuvuodesta Aurassa vanhemman ja lapsen taideseikkalu-kurssille ja siellä molemmat pojat tekivät hienoja töitä eri tekniikoilla. En säästä kaikkia lasten taiteiluja saati sitten laita niitä seinälle, mutta taidekerhon töistä melkein kaikki päätyivät seinälle hienoksi kokonaisuudeksi.  

Lasten teokset ovat edukseen ryhmiteltyinä. 

Lasten teokset tuovat kivasti väriä valkoiseen seinään ja silti kokonaisuus ei ole liian levoton, kun teokset on ryhmitelty sopivasti. Muut teokset pääsevät vaihtuvaan näyttelyyn ilmoitustaululle, mutta vain kaikkein hienoimmat työt ovat päässeet tähän seinälle. Vähitellen galleriaa voi uudistaa, mutta toistaiseksi se on nyt säilynyt melko samanlaisena. Jotkut hienoimmat varmaan pitää kehystääkin, kun gallerien valikoima alkaa vaihtua. 


Vielä yhtään näistä ei ole kehystetty, mutta varmaan osa ainakin päätyy oikein kehyksiinkin. 

Miten muilla on ollut lasten töitä esillä? Omien tai muiden.


6 kommenttia:

 1. Aloin tässä lukiessa miettiä mikä noista Leijonakuningas-elokuvan hahmoista on suosikkini ja se taitaa yhä olla tuo värikäs mandrilli. Ja Scarin tumma hahmo sopii hyvin tummien lampettien väliin.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandrilli on kyllä hieno! Zazu on toinen suosikkini, mutta se on edelleen korjauksessa, eikä päässyt seinälle.

   Poista
 2. Lasten töiden vaihtuva näyttely oli jääkaappi-pakastin yhdistelmän ovessa. Sitten kun työt poistuivat uusien tieltä, laitoin työt kullekin tytölle omaan kansioon. Kun tulivat aikuisiksi, annoin kansiot heille itselleen. Kansiossa työt ovat aikajärjestyksessä ensimmäisistä söherryksistä pääjalkaisiin ja sitten prinsessoihin, kouluikään asti.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau miten upea systeemi ja aivan ihana idea! Harmi, etten ole tainnut ihan kaikkia säilöä aikajärjestyksessä, mutta minullakin on parhaille töille kansiot.

   Poista
 3. Oi, ihanasti taidemuistot esillä!

  Meillä on jääkaapin ovessa tyttöjen taidetta, jossain kohtaa meinasi mennä vähän kilpailuksi, niin rajoitettiin määrä kerrallaan kahteen teokseen per taiteilija. Vaihtuva näyttely siis. Lisäksi jääkaapin ovessa on melkein aina jotain kummityttöni tekemää.

  Aina välillä tyttöjen huoneissaan on ollut kehystettynä tai muuten seinällä heidän teoksiaan, mutta nyt ei taida olla yhtään (kaikenlaisia vessapaperirullista taiteiltuja juttuja kyllä sitten nököttää hyllyissä). Meillä olisikin ylimääräisiä kehyksiä, voisi laittaa teoksia taas seinille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkaapin ovi on kyllä kätevä. Kivasti edillä ja voi käyttää magneetteja. Heh, ja vessapaperirulla-askartelut ovat meilläkin edelleen esillä lasten huoneessa.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.