maanantai 14. joulukuuta 2020

Joululahjaspoilaus 2020

 Taas on tullut aika tehdä vuoden joululahjaspoilaus. Eli jos epäilet saavasi minulta joululahjan, etkä halua sen paljastuvan, älä lue enempää! Paitsi jos olet kummipoika, teidän lahjoja en tässä esittele. Mutta tuskin kukaan kummipojistamme tätä blogia lukeekaan. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Eipäs kurkita!

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Tämän vuoden pakettikoristeteema koostuu poikien taideteoksista, glitterliimarusetista ja tähdistä. 


No niin, nyt asiaan. Pääsin kuin pääsinkin tänä syksynä yhdeksi kerraksi keramiikkapajaan, joten tänäkin vuonna lahjana on keramiikkaa. Viime vuonna tein pieniä kulhoja, tällä kertaa sain idean kuusenkoristeista. Kuusenkoristeet ovat siitä kivoja joululahjoja, että niitä ei oikein voi olla liikaa. Ja jos ei ole kuusta, voi koristeen ripustaa muuallekin. Sain vision eri savilajeista tehdyistä pienistä joulukuusista, jotka lasittaisin lumihuippuisiksi ja tekisin pieniä joulupalloja alilasitteella. 

Raakapolton jälkeen. Tuo punainen sävy on herkullinen, vaikka ei lopullinen. Musta savi taas on vähän tylsä ja pilkkusaven pilkut eivät vielä näy. 

Kuusen nauhan tein alilasitteilla ja sitten dippasin kuuset vielä varsinaiseen lasitteeseen. Pienen kaistaleen jätin lasittamatta. 

Kuusien tekeminen oli hauskaa, mutta melkoista sarjatyötä. Varsinkin, kun tiesin pääseväni varmuudella vain yhdelle pajakerralle, piti kuusia saada valmiiksi kerralla riittävästi. Sain niitä lopulta tehtyä nelisenkymmentä kappaletta. Noin kolmasosa on tehty pilkkusavesta, kolmannes punasavesta ja kolmannes karkeasta mustasta savesta. Tein kuuset ihan vapaalla kädellä, joten jokaisesta tuli oma yksilönsä. 

Valkoinen lumihuppu näkyy parhaiten valkoisissa, mutta myös mustasavessa aika kivasti. Punasaviset näyttävät varsin sopivilta tänne Lounais-Suomen ilmastoon. 

Koristelin kuuset saman kaavan mukaan, sillä myöskään lasituspajoista pääsin vain yhteen. Siinä tulikin aika kiire, enkä meinannut saada koristeiden reikiä putsattua tarpeeksi hyvin. Ehkä kiireestä johtuen valkoinen "lumihuippu" ei puna- ja mustasavisten kuusien kanssa oikein onnistunut ja niistä tuli hieman tummempia kuin olin ajatellut. Hauskoja ne silti ovat. Jokaista kuusta kiertää yksi värikkäiden pallojen nauha ja alaosa on lasitettu kirkkaalla lasitteella. 

Vielä nauhojen pujotus rei'istä ja sitten kuuseen. 


Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka lopputulosta olisi ollut ehkä kiva ensin testata ja sitten hioa. Aika kivoja nämä silti ovat ja säästän itsellekin muutaman omaan kuuseen. Toivottavasti pääsen taas ensi vuonna jatkamaan keramiikkaharrastusta vähän aktiivisemmin. 

Mikä on tämän vuoden paras joululahjaideasi?
4 kommenttia:

 1. Voi, miten hienoja lahjoja! Ja joulupaketteja!
  Minä annan tyttärille lahjaksi joka vuosi jotkin soittimet. Ovat vuosien varrella saaneet mm. ukulelet, huuliharput, marakassit, nokkahuilut. Tänäkin vuonna soittimia pukkaa, mutta jääköön vielä salaisuudeksi :) Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 2. Saitkin todella paljon aikaan siellä keramiikkapajassa. Hauskan näköisiä.

  Mumi

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kauniita! Minä tein yhden kynttilänjalan, mutta epäröin vielä, uskallanko antaa sitä lahjaksi. Lasite teki vähän tepposiaan, niin kuin vain lasitteet osaavat tehdä.

  VastaaPoista
 4. Mie ostan Luonnonperintösäätiön suojelumetsää, kun kaikilla on jo kaikkea.

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.