lauantai 23. tammikuuta 2021

Mitä pokepallojen sisältä löytyy?

 Kuten syksyllä kerroin, Bonskun uusin villitys ovat pokemonit. Olemme siis kulkeneet palomiesten, Hevisauruksen, Elviksen, dinojen ja leijonakuninkaan kautta nyt pokemonvaiheeseen, kun innostuimme alkusyksystä pelaamaan Pokemon gota. Tällä hetkellä kaikki leikit, jotka eivät ole Starwarsia ovat pokemonia. Pokeja napataan puistoreissuilla ja onpa hän kehuskellut kaverilleen päiväkodissa "raidanneensa" tämän äidin kanssa, sillä tämä äiti on meidän kaverimme pokemon gossa. 

Koko elämä on yhtä pokemonia. Tein myös muutaman virkatun pokepallon. 

Usein olemme myös yhdessä googlailleet, millaisia pokemoneja mistäkin kehittyy ja mitä ominaisuuksia eri pokemoneilla on. Joskus syksyllä Bonsku kysyi, mitä pokepallojen sisällä oikein on. Jos et tiedä, niin pokemoneja napataan siis pokepalloihin, joissa ne ovat ikään säilössä kun niiden kouluttajat pitävät niitä mukanaan. Ja siinä googlatessa löytyikin aivan hurjan suloisia kuvia siitä, mitä pokepallojen sisällä voi olla. Yhdessä Pikachu loikoili mukavassa kirjastohuoneessa, toisessa Bulbasaur asui keskellä kaunista puutarhaa. Ja sitten löytyi vielä suloisia "pokemonterrarioita", jossa pienille pokemonfiguureille on rakennettu läpinäkyviin muovipalloihin omia pieniä maailmoja. Niin söpöjä! Bonsku tietysti innostui näistä ja halusi omia. Ajatus jäi hautomaan. 

Pokepallosetti. Tuo vihreä askarteluruoho jäi käyttämättä, samoin valkoinen akryylimaali jolla ensin ajattelin maalata pallot alapuolelta. 

Keksin, että omia pokemonterrarioita voisi tehdä muovisiin joulupalloaihioihin, jotka muodostuvat kahdesta puolikkaasta. Tuumasta toimeen ja ajattelin tehdä Bonskulle muutaman pallon joululahjaksi. En kuitenkaan ehtinyt niitä tehdä, joten keksin ratkaisuksi koota "pokepallo setin", johon ostin pieniä muovisia pokemonfiguureja, Fimo-massaa sekä joulupalloaihioita. 

Minusta oli aika ihanaa, että myös tällainen muovailuhomma kiinnosti Bonskua, eikä ainoastaan legojen ja playmobilejen kokoaminen. 

Fimot valmiina uuniin. Tein lapsena ja nuorena tosi paljon näistä massoista erilaisia juttuja. Edelleen se oli aika hauskaa!

Vähän jännitin, mitä Bonsku pitäisi askartelupaketista kaikkien hienojen uusien lelujen keskellä, mutta mitä vielä! Meillä oli yhdessä aivan ihana askarteluhetki joululomalla, kun muovailimme Fimo-massasta maailmoja pokepallojen sisälle. Jälkikäteen olisi kannattanut piittää pallon koko malliksi, johon maailmojen "alustoja" verrata. Nyt otimme kyllä pallon malliksi, mutta Fimo massasta tarttui muutamia sormenjälkiä tähän palloon. Eihän se paljon haitannut, mutta hieman harmitti muuten niin onnistuneissa palloissa. 

Tässä pallossa Cacnea, Bulbasaur ja Ducklett ja yksi, jonka nimen olen unohtanut, ovat lammen rannalla. 


Torchic, Marill, Ubreon ja Slowking karkkimaassa. Tämä on Bonskun tuotos alusta loppuun. 


Magnemite, Zoobat, Golduck ja joku neljäs ovat vedessä tulivuorisaaren äärellä. Tämäkin Bonskun tekemä.

Jokaiseen palloon liimattiin Erikeeperillä tai kuumaliimalla neljä pokemonia. Ostin CDONista setin edullisia pokemoneja. Ne olivat hieman huonolaatuisen oloisia, joten varmuuden vuoksi halusin lukita kaikki pokemonit pallojen sisään, enkä antaa leikkeihin. Lisäksi hahmot olivat sen verran pieniä, että hyvin ne myös mahtuivat pallojen sisään. Pientä säätämistä oli, että pisimmät hahmot sai aseteltua sopivasti, mutta kaikki saatiin mahtumaan. Liimasin "maailmojen" pohjat palloihin reunoistaan kuumaliimalla ja pallojen puolikkaat myös. Pallojen keskelle liimasin kaistaleen mustaa kontaktimuovia ja lopuksi laitoin piakalleen pallojen mukana tulleet hopeanväriset osat, joista pallon saisi roikkumaan, mikäli sitä käyttäisi perinteisenä joulupallona. Nyt se kuitenkin markkeeraa pokepallon "nappulaa", josta painamalla oikeat pokepallot ilmeisesti aukeavat. 

Laavaplaneetalla on hurjia pokemoneja, kuten Charizard ja Nidoqueen sekä pari muuta, joiden nimet eivät nyt tule mieleen. 


Lumessa touhuavat Ponyta ja Nidoran kavereineen. 


Pikachun, Clefairyn, Togeticin ja Teddyursan puutarha. 

Minimaailmoista tuli niin söpöjä ja ihanaa, että niissä näkyy myös Bonksun kädenjälki. Näistä olisi tullut paljon tylsempiä, jos olisin tehnyt ne itse valmiiksi! Pallot ovat sen verran herkkiä, ettei niillä varsinaisesti voi leikkiä. Niiden tarkoitus onkin toimia koristeina ja "rauhoittumispalloina", sillä niiden tutkiskelu rauhoittaa mukavasti. Hauskaa, miten yllättäviin puuhiin sitä lasten kanssa pääseekään! Ja minusta tämä vetävät vertoja valmiille pokemonterrarioille. 

Mikä on sinun suosikkisi näistä pokepalloista? Entä ovatko pokemonit sinulle tuttuja?

4 kommenttia:

 1. Poketerraarioista tuli tosi hienoja ja Bonsku nautti äidin seurasta ja oli kätevä askartelija. Olen aika out pokemaailmasta, mutta pokemonien nimiä oli hauska lueskella.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokemonit ovat kyllä ihan oma todellisuutensa! On ollut ihan hauska päästä siihen sisälle ja verestää omia muistoja pokemoneista. Lapsena en niistä kyllä erityisemmin välittänyt.

   Poista
 2. Oma suosikkini pokepalloista on tuo puutarha. Pokemonit tiedän ja ovat siis vain jonkin verran tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli kyllä hauska ja kukkia oli mukava muovailla.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.