sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Keväistä sisustushöpinää

 Kevät ja valon lisääntyminen saa monella aikaan siivousvimman. Minulla se aikaan ensisijaisesti sisustusvimman ja ehkä pölytkin tulee siinä samalla siivottua. Pitkästä aikaa jaksoin raivata Haisukaapin ja kirjahyllyn päällisen kaikesta ylimääräisestä ja laitoin esille uusia sisustusjuttuja ja innostuin pitkästä aikaa ostamaan kukkiakin.


Pinkki ja vaalean vihreä on yksi lemppariväriyhdistelmistäni. 

Olen ostanut viime aikoina melko harvoin. Nyt kevätkukkia pihalle ostaessani ostin heräteostoksena myös pari oksaa nappikrysanteemeja ja kimpun pieniä neilikoita. Molemmat ovat ihanan huolettomia kukkia, sillä ne kestävät pitkään ja ne näyttävät söpöiltä huolettomissa asetelmissa. Päädyin tekemään pieniä kimppuja monenlaisiin maljakoihin Haisukaapin päälle ja lisäksi vielä pienen kimpun ruokapöytään. Jospa kukat pitäisivät sotkut loitolla?

Haisukaapin päälle valitettavasti päätyy liian usein kaikkea muuta kuin kauniita asetelmia. 

Bonskun tekemä virpomisoksa sopii hienosti tapettiin. 

Kevään myötä sain myös uudet taulut seinälle (paitsi yhden, joka vielä hakee paikkaansa). Olen nyt muutamana vuonna tilannut näitä ihania Plywoodprintin tauluja suosikkikuvistani ja aion jatkaa perinnettä vastedeskin. Ihana ajatus koota näistä suuri perhekuvagalleriaseinä. 


Raivasin lisääntyneen valon myötä osan viherkasveista pois kasvilampun alta. Tilaa vapautui muulle kauniille. Myös pari uutta perhekuvaa pääsi seinälle. 

Olohuoneessamme on myös uusi matto. Ostin sen tuttavalta käytettynä vähän heräteostoksena, mutta matto oli sellainen, josta jo kauan sitten haaveilin. Vanha matto oli vielä käyttökelpoinen, mutta toiselta puolelta jo kahvitahroissa, joten päätin hankkia uuden maton jo vähän etukäteen kun kerran sopiva tuli kohdalle. Ja kyllä se kannattikin, sillä uusi matto hiljentää partemmin meteliä ja lisäksi pysyy paremmin paikoillaan kuin vanha. Onpa se myös erinomainen jumppamatto epäjumppia ajatellen. Onneksi siis tartuin tilaisuuteen!


Tykkään tästä uudesta matosta todella paljon! Se on Ikean jotain vanhaa mallistoa. 

Herkulliset hedelmäasetelmat. 


Myös hedelmät ovat aika ihania sisustusedelementtejä. Kauniita, värikkäitä ja terveellisiä - eikä niitä tarvitse sulloa kaappien perukoille kun niihin kyllästyy (ja biojätteeseenkin päätyy toivon mukaan mahdollisimman vähän). Toisen koronakevään kunniaksi haimme pitkästä aikaa hedelmälaatikon Vihannespörssistä. Isot hedelmäröykkiöt tuntuvat houkutelevan lapsiakin valitsemaan välipaloilla enemmän hedelmiä. 

Pian pääseekin laittamaan vielä kaiken muun ihanan lisäksi pääsiäiskoristeita. En malta odottaa!

Saako kevät sinut sisustamaan?


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Etenkin matto on upea.
  Keväällä lisääntyvä auringonpaiste saa minut ainakin siivoamaan aiempaa enemmän - etenkin pyyhkimään pölyjä paikoista, joista en ole tajunnut koko talvena, ja pesemään huonekasvit, jotka nekin ovat usein talven jälkeen aivan pölyisiä ja rumia.
  Varsinaista sisustamista teen muutenkin vähän turhan laiskasti, mutta yksi juttu kevään ja siivoamisinnon myötä kyllä yleistyy: kukkien ostaminen! Kun aurinko paistaa ja sohvapöytä on siivottu tyhjäksi kynistä ja paperilapuista, siihen voi laittaa kukkavaasin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo siivoaminen tulee kyllä aina auringon myötä itsellekin mieleen ja ehkä hetkellisesti skarppaamaan pölyjen suhteen. Ja viherkasvit on pesemättä. Noh, onneksi kohta vehreys lisääntyy ja pölytä jää piiloon.

   Poista
 2. Tosi kaunista kaikin puolin!! Tuo uusi matto hauskasti kokoaa olohuoneen kokonaisuuden. Hyvä hankinta!

  Keväällä tulee hankituksi ehkä uusia sohvatyynyjä ja kukkia myös tavallista enemmän.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vaihdoin vielä lisäksi järjestystä ja uudet tyynyt. Kevät on kivaa aikaa sisustaa!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.