maanantai 5. huhtikuuta 2021

Raidruoho ja papan sauna

Koristelut, aina sekoitus uutta ja vanhaa. 


Vaikka pääsiäinen on minulle tärkeä juhla myös hengellisesti, rakastan myös pääsiäiskoristeita ja koristelua. Ehkä koska ne ovat niin minun värisiäni? Ihania kirkkaita värejä! Lisäksi puput, tiput ja munat ovat aika hauskoja, ainakin sen pienen hetken mitä niitä pitää esillä. Nyt lasten myötä meille on alkanut kertyä vielä entistäkin hauskempia koristeita, kuten otsikossa lukee. 


Blastoise, Charmaleon, Dragonite ja Lapras raidaamassa Pikachua. 

Bonsku on edelleen innostunut pokemoneista ja Pokemon go -pelistä. Peliin kuuluvat yhtenä olennaisena osana "raidit", jossa lisätyn todellisuuden pokemonsalilla on joku yleensä normaalia vahvempi pokemon, joka pitää voittaa. Etenkin vahvempien pokemonien voittamiseen tarvitaan useampia. Niistä inspiroituneena päätimme tehdäkin tavallisen rairuohon sijaan raidruohon! Harmikseni vaipansisus ei toiminut kasvualustana laakeassa astiassa yhtä hyvin kuin syvemmässä ja se pääsi hieman kuivahtamaan ja ruoho jäi hieman kitukasvuiseksi. Idea kuitenkin välittyy. Meillä oli juuri sopivasti pokemoneja ison Pikachun ympärille. Toiseen rairuohoon laitoimme Bonskun viime vuonna askartelemat kalliohaudan, Jeesuksen, ristin ja enkelin. 


Bonsku teki tuon liikuttavan Jeesus-hahmon viime vuonna. Minä puolestani olen pienenä tehnyt tuon enkelin.

Papan sauna onkin hieman mystisempi koriste, joka taas oli Tintin idea.  Todellisuudessa ei ole mistään saunasta kyse vaan hauskasta väärinkäsityksestä. Tintti on innostunut lasten karttakirjasta, jossa esitellään eri maiden nähtävyyksiä ja erikoisuuksia. Erityisen kiinnostunut hän on ollut Faberge-munista. Niinpä hän oli piirtänyt erään hoitopäivän aikana sellaisen ja hoitaja oli kirjoittanut Tintin piirtäneen "papan saunan". Minä sitä hieman ihmettelin, jolloin Bonsku tulkkasi, että se on tietysti Faberge-muna! Tintti tosiaan sanoo vaikean sanan hieman kuin "papase una", joka kuulijan korvissa saattaa helposti muuttua papan saunaksi. 


Tietysti teimme sitten omia Faberge-munia tästä muistoksi ja maalasimme massa- ja styroxmunia. Lapset eivät sitten jaksaneetkaan enää laittaa niihin paljettikoristeita, mutta niistä tuli aika hauska setti, kun osa on hieman epätasaisen värisiä, osa taas tasaisia, osassa on maalatut koristeet ja osassa paljetteja. Jokainen uniikki, kuten oikeatkin Fabergen munat. 


Papasee unia

On aika ihanaa, miten lasten vuosien varrella tekemät pääsiäiskoristeet alkavat tuoda mukavasti kerroksellisuutta pääsiäskoristeisiin. Moni varsinainen koriste on jo minun lapsuudestani ja vuosi vuodelta lisääntyvät pupukipot ja kupit ovat toinen toistaan söpömpiä. Pitäisi niihin vielä muistaa liittää vuosi. Eivät ne varmasti ole kellekään muulle arvokkaita kuin meille vanhemmille, ei ehkä edes myöhemmin lapsille itselleen, mutta ainakin parhaat aion säilyttää ja iloita laajentuvasta koristekavalkadista. 


Näistä vuosien varrella tehdyistä rairuohokipoista tulee söpö asetelma. 


Ehkä nämä perinteet tuntuivat taas tänä vuonna siksikin erityisen merkityksellisiltä, kun tavallista pääsiäistä ei vieläkään päästy viettämään. Ehkä vihdoin ensi vuonna?

Onko sinulla käytössä koristeita, joita käytät uudelleen ja uudelleen?

8 kommenttia:

 1. Haha, ihania koristeita! :D Minulla on aina samat koristeet kaikkiin juhliin, vuodesta toiseen. Hankin tuskin koskaan mitään uutta, ja harvoin saan aikaiseksi askarreltuakaan mitään. Niinpä ne muutama klassikkokoriste asetetaan esille joka vuosi. Jotenkin niistä tuntuu juuri siksi tulleen tosi tärkeitä - koska niitä on niin vähän ja ne ovat aina ne samat. Tuntuisi hassulta heittää koristeet pois joka juhlan jälkeen ja ostaa uudet seuraavana vuonna. En oikein pysty ymmärtämään, miten jotkut ihmiset pystyvät tekemään niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertakäyttökulttuuri myös juhlakoristeissa on kyllä melko hölmöä. Minä tein joskus silkkipaperista koristepalloja ja taittelen ne aina uudestaan ja uudestaan talteen. Joskus tarkistin blogista, että ne ovat kohta yli 10 vuotta vanhat!

   Poista
 2. Ihania koristeita, erityisesti raid-ruoho nosti ison hymyn kasvoille. :D

  Miulla on laatikko pääsiäiskoristeille ja käytetään samoja joka vuosi, ja joka vuosi tytöt tekevät myös lisää. Päiväkodista tai koulusta meillä ei ole tullut tänä vuonna yhtään koristetta, eikä aiempinakaan vuosina kovin monta. Itse pidän pääsiäiskoristeissa eniten luonnonmukaisuudesta, meillä on paljon pajunoksia ja valkoisia/ruskeita/harmaita sulkia ja munia, tytöt ovat vuosien varrella valinneet koristeisiinsa lilaa ja vaaleanpunaista.

  Vähän turhan nopeasti menivät nämä pääsiäisen pyhät, olisin voinut pari päivää vielä jatkaa!

  Ihanaa kevättä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoilta kuulostaa teidänkin koristeet! Nyt pääsiäinen tuntuu jo kaukaiselta, kun vihdoin muistin näihin kommentteihin vastata. No, kohta on vappu, vaikka ylimääräistä vapaapäivää ei kyllä ole tiedossa silloin.

   Poista
 3. Ihania Papasee munia ja raid-ruoho <3 Pääsiäiskoristeista rakkaimpia ovat lasten pienenä askartelemat koristeet. Kylläpä pääsiäinen meni nopeasti! Kyllä olisin voinut hieman pitempäänkin lomailla, mutta siitä se arki lähtee taas rullaamaan. Ja kesää kohtihan tässä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen on kyllä ihana pysähdys keväällä ja antaa aina lupauksen kesästä.

   Ihanaa, että vaalit lasten askartelemia koristeita!

   Poista
 4. Tänä vuonna sain lahjaksi ihanan Aarikan pikkupupun. Kaikki muut koristeet ovat vanhoja pikkuhiljaa kertyneitä. Kaikki eivät edes tule esille joka vuosi.

  Kukat ovat hyvin tärkeitä pääsiäisenä. Ulos tetejä, sisälle rairuohoa ja esim tulppaaneja.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en pistä ihan kaikkea joka vuosi esille, mutta melkein kaiken kyllä. Ja kukat tosiaan tuovat myös pääsiäisen ja kevään.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.