sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tilkkutöitä

Päätinpä rykäistä ja tein blogiin uuden bannerin. Vähän muitakin uudistuksia ulkoasuun aion tehdä, mutta kaikki ajallaan. Tykkäsin tuosta edellisestä banneristakin, joten en ollut osannut tehdä parempaakaan, mutta nyt sain inspiraatiota tilkuista. Banneriin on koottu elämäni tärkeitä tilkkuja ja sieltä voi bongailla myös tämän blogin aihealueita. Montako keksit? Osa on monimerkityksisiä. 
(Uudella ulkoasulla voi vähän myös paikata sitä, että huomaan tekeväni nyt myös ennätykselliset määrät kirotusvirheitä, kun postaukset on pitänyt tehdä usein vähän kiireessä.)

Älä heitä mitään pois!

Tilkkutöitä olen tehnyt muutenkin viime aikoina, sillä uudistin Bonbonille käytettynä saamamme unipussin. Muutama viikko sitten päätin kokeilla unipussia, kun Bonsku ei millään tuntunut nukahtavan iltaisin. En tiedä johtuiko se pelkästä unipussista, mutta se vaikutti radikaalisti öihimme. Bonbon on nyt suostunut nukkumaan paremmin sivuvaununsa puolella, eikä likisty ihan kiinni minuun (ja jumittuneisiin hartioihini ja selkääni). Raukalla taisi olla kylmä, vaikka muuten hän onkin varsin lämminverinen!

Alkuperäinen unipussi. Onneksi muistin tämän olemassaolon, sillä heti en hoksannut ottaa sitä käyttöön. 

Ensin mallailin tilkkuja unipussin päälle. Onnimannia pinnasuojuksesta oli onneksi enemmän jäljellä, joten siitä sai tuon yläosan. 

Ystävältä saatu unipussi oli kuitenkin varsin kulunut. Haalistuneessa lapussa luki Ikea 2007 eli pussia oli ehditty pestä v uosien varrella lukuisia kertoja ja värit olivat haalistuneet ja levinneet. Pussi oli kuitenkin ihanan pehmeä sisältä ja miksi heittää toimivaa pussia mäkeen uuden tieltä, kun sen voi uudistaa. Hetken ajatusta pyöriteltyäni kaivoin kaapista kaikki säästämäni marimekon kangastilkut. Monesti olen täällä blogissakin maininnut tykkääväni Marimekon kuoseista ja aina välillä ostanutkin uuden tyynykankaan. Koska kankaat ovat tyyriitä ja olen pihi, olen säästänyt lähes kaikki pienimmätkin kaistaleet kankaita. Ja kyllä kannatti! Kaappien kätköistä löytyi juuri sopiva määrä kangastilkkuja peittämään unipussi.

Saumuri on ihana kapistus! Kun ensin sai sen langoitettua ja kun se ei temppuile...

Ennen uloslähtöä Bonbon nukahti, joten käytin sen ajan käsitöihin. 

Katsoin ohjeita äitiyspakkauksen makuupussin päällystämisestä, mutta unipussin päällystäminen oli astetta haastavampi juttu, sillä sitä ei saanut levitettyä kokonaan auki. Niinpä piti käyttää vaan ihan omia tyttylöimistaitoja (tyttylöiminen tarkoittaa sitä, että yrittää jollain mahdollisimman helpolla konstilla saada edes päällisinpuolin hyvännäköistä jälkeä). Saumuroin ensin kaistaleet yhteen ja leikkasin yläosaa varten muotoon leikatut kappaleet. Yhdistin palat vähän erikoisella tavalla niin, että selkäpuolelta kääntyi kangasta vähän eteen, koska etupuolen tilkut eivät ihan riittäneet. Sitten ostin valkoista kanttinauhaa ja harsin uuden pussin vanhan päälle vetoketjun ja hihojen ympäriltä. Ompelukoneenrakkineeni jaksoi juuri ja juuri jurnuttaa kanttinauhan päältä. 

Valmispussi! Kankaina on Onnimanni, Räsymatto ja Kortteli. Kankaita oli sen verran naftisti, että pesumerkintöjä sun muita jäi näkyviin, mutta se on oikeastaan aika hauskaa.

Kortteli-kangasta oli koko takaosan levyinen kappale jäljellä. Kangas tulee oikeuksiinsa tässä unipussissa. 

Kyllä tuli unipussista hieno, vaikka itse sanonkin! Nyt tosin sisäpuolen värjäytynyt kangas vähän korostuu, mutta ei se onneksi paljon näy. Joissain kohdissa on pieniä kauneusvirheitä huonosta ompelujäljestä johtuen, mutta niitä en jaksanut montaa iltaa syynätä. Ja Bonbon on nukkunut jälleen tyytyväisenä unipussissaan, eikä ole nukkunut ilman sitä. Meillähän on myös se retrounipussi, mutta se on vielä Bonskulle turhan iso ja siitä ei minusta ole ihan kokonaan lähtenyt pois. Niinpä käytämme sitä varapussina, esimerkiksi viime  yönä, kun illalla Bonsku puklasi niin, että koko sänky lainehti. 

Moni unipussi päältä kaunis... mutta on se pehmeä sisältä! Ja vetskari vedetään kiinni ylähäältä alas, niin se ei tule naaman eteen. 

Kaunista unipussia ei tarvitse edes peitellä vaan jätän sen päiväksi pinnikseen "tyynyksi". Niin myös sen kaunis toinen puoli tulee esiin. Toivottavasti Bonsku mahtuu tähän unipussiin vielä pitkään, kun se on niin hieno! Mihinkähän sen sitten laittaisi, kun se käy pieneksi... Ehkä puen sen jollekin pehmolelulle. Hahaa!

Päivisin taitan unipussin "tyynyksi", jotta Kortteli-kuosi tulee hyvin näkyviin. 

Mitäs pidät unipussista? Entäs bannerista? Montako blogiin ja elämääni liittyvää asiaa löydät bannerista? (Äiti ei saa vastata.)

12 kommenttia:

 1. Oletan, että saan vastata kahteen ekaan kysymykseen. Unipussi on hyvin karkkismainen värikkyydessään ja tuntuu, että Bonsku viihtyy siinä hyvin. Ja tulipahan vanhat kankaanpalat hyvään käyttöön. Banneri on kivalla tavalla erilainen kuin vanha, vaikka värikkyys säilyikin.

  Äiti

  VastaaPoista
 2. Elämääsi liittyviä asioitahan löytyy uudesta hiebosta bannerista vaikka kuinka monta! On lapsi ja käsityöt ja sisustus ja design, perhe (avioliitto), ruokaa ja paaaljon ihania värejä!

  Upean unipussin teit, ja se on kyllä loistokeksintö! Mie tein aikoinaan Ellulle pussin miehen vanhasta collegepuserosta ja siinä likka uinuikin kuukausia. Pussi piti lämpimänä ja sillä oli kyllä myös rauhoittaba vaikutus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo design tosiaan oli hyvä bongaus sisustuksen ohella. Erityisesti tuolla on Anu Penttisen Pixeline-vati lasimuotoilua edustamassa.

   Turva on tosiaan varmaan yksi tärkeä pointti unipussissa. Ja myös se, että jos vauvaa siirtää takaisin oman sängyn puolelle, niin lämpö säilyy silti ympärillä.

   Poista
 3. Unipussi on aivan ihana! Oot kyllä niin taitava. Hieno uusi banneri! Tästä puhelimen näytöltä tiiraillen näkyy käsityöharrastus, vauvaelämää, Karkkisvärejä, sisustusharrastus, avioliitto, vintagemieltymys, ruokaharrastus(?) ja inskat. Menikö oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintage ja inskat, hyvin huomattu! Ajattelin, ettei tuota insuliinipussia nyt kukaan huomaa, mutta sinä sentään huomasit! Sulla oli kyllä vähän etulyöntiasemaa.

   Poista
 4. Oon lukenut sun blogia jo hyvän tovin ja ihaillut sitä paljon! Aivan ihania värejä, kuvia, kuulumisia ja muuta!! :) En oo koskaan kommentoinut mihinkään, mutta nyt oli pakko, koska tuo uusi banneri melkein pakotti siihen. Tosi hieno! Ja unipussi myös! Oot niin taitava! :) Hauskaa päivää! -Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kommentoit ja kiitos kehuista! Uutta banneria piti hetki kypsytellä. Edellinen olikin jo ihan alkuajoilta, joten oli syytäkin päivittää!

   Poista
 5. Hieno "banneri" (uusi sana minulle). Näen siinä värejä, kirjahyllyn värijärjestyksen, vauvan, sisustusta, askartelua, Marimekon kankat, kirpputorilöydöt, miehen, reseptit, juhlat, käsityöt. Mutta mitä ihmettä: kukkaset, rapunpielessä ja ikkunalla puuttuvat kokonaan!

  Unipussi on niin kaunis, että siinä on vauvan pakko nukkua hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekkoa ei kukaan vielä bongannutkaan! Kaikki kuvat eivät mahtuneet, mutta ehkä täytyy lisätä joku kuva rapunpielestä.

   Poista
 6. Onpa ihanan värikäs blogi, mukavaa piristystä! :)

  T. http://kasituopuotimatilda.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne! Tervetuloa toistekin!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.