keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Hullu joulukorttinainen

En todennäköisesti muutu ikinä crazy cat ladyksi, mutta olen jo monta vuotta ollut hullu joulukorttinainen. Olen aina tykännyt askarrella ja jo vuosia olen tehnyt aina joulukortit itse. Ensin riitti muutama hassu kavereille, kun äiti hoiti sukulaisten kortit. Nyt aikuisena, kun olen itse alkanut lähettää joulukortit kaikille läheisille, joulukorttien tekeminen on riistäytynyt käsistä. Se on minulle yksi niistä jouluperinteistä, joista toistaiseksi olen halunnut pitää kiinni ja joista toistaiseksi olen nauttinut enemmän kuin kärsinyt, joten tänäkin vuonna askartelin 60 (!) joulukorttia ja lähetin niistä juuri vajaat 40 matkaan. Loput kortit annan kädestä käteen ystäville ja työtovereille. 

Ja kohta seuraa joulukorttispoilaus, joten ystävät ja sukulaiset, jotka odottavat minulta korttia, häipykää ja tulkaa takaisin, kun olette vastaanottaneet korttinne. Tämä kuva ei kerro korttien lopullisesta ulkomuodosta vielä paljonkaan, joten lienee turvallista laittaa se tähän. 

Tänä vuonna voin taputtaa itseäni olalle, sillä keksin ihan oikeasti melko simppelin ja helpon kortin toteutettavaksi. Sain hyödynnettyä jopa Bonskua ihan kiitettävästi korttien ensivaiheissa. Idean sain Pinterestistä löytämästäni kuvasta sekä Oranssia-blogin kontaktimuoviaskarteluista. Aloimme korttien tekemisen jo isänpäivän aikoihin ja laminoimme monta laminointitaskullista silkkipaperisilppua Bonskun kanssa. Tämä vaihe oli sopivan nopea, eikä Bonsku ehtinyt kyllästyä touhuun, kuten viime vuonna kävi.

Korttien valmisteluvaihe oli kaoottinen, mutta lyhyt. 

Pieni rypistyminen ei ole haitaksi, kunhan palaset levitti tasaiseksi kerrokseksi ja niin, että väliin jäi myös kirjasta laminointikalvoa. Tässä äiti vähän auttoi. 
Korttien design oli tänä vuonna hyvin yksinkertainen ja simppeli. Ei välttämättä kovin jouluinen, mutta kuitenkin tosi jouluinen. Leikkelin värikkäistä laminoiduista arkeista joulukuusia. Koska äitini ripustaa aina korttimme joulukuuseen, keksin että kortin kuusi voisi olla hieno irttotettava joulukoriste. Kiinnitin kuusen kartonkiin sellaisilla 3D-liimatarroilla, jotta se olisi helppo irrottaa. Hankalin osuus korttien tekemisessä oli narun kiinnittäminen, sillä ostamani naru oli sellaista, joka purkaantui, kun sen yritti saada neulansilmään. Kuusen rungon ja latvatähden kanssa tein vähän kokeiluja, mutta lopulta piirsin rungon tussilla ja laitoin tarran tähdeksi. Loppusilaus oli pala värikästä washi-teippiä, jolla kiinnitin narun kortin toiselle puolelle.


Taustapahvi on hennon jäänsininen. Alunperin ajattelin valkoista, mutta sopivat valkoiset kartongit olivat loppuneet. Jäänsininen oli lopulta parempi valinta.

Toivotusten suhteen jatkoimme joululaululinjalla. Tunnistatko laulun? Laulun alussa viitataan kuuseen. 

Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Tällä kertaa kortissa ei ole oikeastaan huumoria, kuten joinain vuosina, mutta ei aina tarvitsekaan olla. Ehkä joku ei pidä modernista joulutyylistä, mutta se ei onneksi haittaa minua. Kortti ei ole vain joulukortti, se on myös tarkoitettu keskustelunherättäjäksi. Hahaa. Ja mikä parasta, satuin törmäämään Pinterestissä vastikään ideaan, jonka voin toteuttaa seuraavana vuonna! Hullu joulukorttinainen iskee siis jälleen vuonna 2018.

Lähetätkö sinä joulukortteja?


12 kommenttia:

 1. Onpa hauskoja! :) Itsekin tykkäisin tehdä ja lähettää joulukortteja joskus, mutta en jaksa stressata asiasta, joten tänäkään vuonna en lähettänyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi jouluperinteistä voi valita itselleen tärkeimmät ilman stressiä.

   Poista
 2. Ohoo, aikamoinen määrä sulla hei :D Me tehtiin ihan viime tipassa kortit tänä vuonna, mutta ei niitä ollut kun se parisenkymmentä. Teillä tuli ihan tosi hienot kyllä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy tunnustaa, että lopulta kortteja tuli alle 60, sillä kuuset loppuivatkin kesken, enkä jaksanut laminoida lisää. Mutta yli 50 kuitenkin. Kiitos!

   Poista
 3. Kyllä lähetän joulukortteja. Sekä niille, joiden kanssa ollaan tekemisissä koko ajan että niille, joihin on vain "joulukorttisuhde". Se on kuitenkin kiva muistutus, että hekin ovat mielessäni. Lähetän 40-50 joulukorttia ja meille tulee vähän vähemmän. Osa ihmisistä vaan on kertakaikkiaan lopettanut korttien lähettämisen ja osa on vanhoja ihmisiä, jotka eivät enää jaksa lähettää kortteja. Itse yritän jatkaa tätä vanhaa perinnettä mahdollisimman pitkään.

  Korttisi on tosi hieno ja oikein odotan että saan ripustaa koristeen kuuseen. Ja hienoa kun Bonskukin osllistui tekemiseen.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on muutamia vanhoja tuttuja, joiden kanssa on "joulukorttisuhde". Se on minusta ihan hauskaa! Meillekin tulee kortteja vähemmän kuin annetaan, mutta se ei häiritse. Silti iloitsen jokaisesta saamastani korista!

   Poista
 4. Ihania joulukortteja, hauska idea!!

  Meilläkin lähetetään joulukortteja, sukulaisille tyttöjen kuvilla ja ystäville ilman, ja monille lähti mukaan tyttöjen piirtämät/värittämät kortit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä tykkään korteista, joissa on lasten kuvia. On mukava nähdä, miten etäisemmätkin sukulaiset ja tuttavat kasvavat.

   Poista
 5. Katsoin rohkeasti spoilauksen, vaikka kuvittelenkin olevani joulukortin saajien listalla... Hieno idea tosiaan. Meilläkin on tänä vuonna itse askarreltu kortti, mutta varsin simppelinä versiona. Kortteja lähti matkaan kolmisenkymmentä.

  A-T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitte tosiaan saajien listalla, toivottavasti kortti löysi perille. Teidän korttinne tuli ensimmäisten joukossa, kiitos siitä! Ihana kortti sekin!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.