sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Marraskuun valo

Marraskuu, tuo kuukausista masentavin. Syksyn värit ovat varisseet maahan ja ruskistuneet, eivätkä lumi tai joulun valot vielä valaise maisemaa. Minulla on joitakin vuosi onneksi ollut asia, jota odotan marraskuussa: Maata näkyvissä -festarit. Tästä syystä en ole muutamaan päivään istahtanut koneen ääreen postausta kirjoittamaan. 

Valo- ja ihmismerta.

En tosin ole koskaan ollut festareilla asiakkaana, kuten monet kaverini olivat ripari- ja isosaikoinaan. Minä olen tutustunut festareihin vasta näin aikuisiällä talkoolaisena. Olen siis yksi niistä 1300 talkoolaisesta, jotka tuon tapahtuman mahdollistavat. On hauskaa olla tekemässä näin isoa tapahtumaa ja nähdä sen kulisseihin. 

Tämän vuoden julisteessa oli hyvät värit!

Täytyy tunnustaa, että tunnen kyllä todella huonosti gospelmusiikkia. Aika suuri osa isoista nimistä on omaan makuuni turhan raskasta. Täytyykin googletella löytyisikö uutta gospel funkia, jazzia ja soulia. On silti kiva fiilistellä konserttien menoa ja meininkiä sekä nähdä innostuneita ja iloisia nuoria. Ja on festareilla paljon muutakin ohjelmaa. Perjantain messu on yksi viikonlopun, ellei koko vuoden, kohokohdista.

Suuren maailman meininkiä. Yritin kuvata hienot laserit, mutta en ihan onnistunut. 

Kohta on aika palautua festarihommista ja jatkaa tavallista elämää. Onneksi meillä on kyllä luvassa kaikkea spesiaalia ensi viikollakin. Vähän kuitenkin vielä jatkan fiilistelyjä, sillä nappasin mukaan tämän ja ensi vuoden festarijulisteet. Yleensä en ole niitä ottanut nurkkiin pyörimään, mutta nämä olivat kumpikin niin kivan värisiä, että oli pakko. Ne päätyivät miehen rumpujen päälle koristamaan seinää. Ensi vuonna uudestaan!

Keksin muuten näppärän tavan estää sinitarrajäljet: laitoin julisteisiin kontaktiomuovia kohtiin, joihin laitoin sinitarraa. 

18 kommenttia:

 1. Kahden nuoren festarivieraan kotiväeltä lämpimät kiitokset! On niin uskomattoman mahtavaa, että järjestätte tällaisen kristillisen tapahtuman jo niin monetta kertaa! Omatkin nuoret talkoilivat tänä vuonna osallistumalla ruokajakeluun :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Hauskaa, että osuit tänne lukemaan tätä. Ensi vuonna sitten 30. kertaa! Ruoanjako on tärkeä tehtävä. Porukkaa on niin paljon ruokittavana.

   Poista
 2. Kuvista välittyi kyllä festarien hieno tunnelma. Sekä tämän vuoden että ensi vuoden julisteet ovat todella hienot värikkyydessään. Niissä on jotain tavattoman positiivista.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti tuo eka kuva heiluvine käsineen onnistui kännykkäkuvaksi aika hyvin.

   Tuosta kuvasta ei näe, mutta noissa ilmapalloista on himmeällä vanhojen julisteiden kuvia. Muun muassa 2010 juliste, joka kilpailee suosikkisijasta tämän vuoden julisteen kanssa. Se olisi kiva saada ehkä muistoksi, koska se oli sen verran hauska. Siinä oli sydän, joka koostui eri esineistä.

   Poista
  2. Positiiviset on festaritkin, niin kiva eytä julisteetkin kuvastaa sitä! :)

   Poista
  3. Niinpä! On hauska nähdä, kun nuoret on niin innoissaan. Sunnuntain saarnan aikanakin tuli parit spontaanit aplodit, mikä on kivan epäsuomalaista.

   Poista
 3. Oletko varma, ettet ole itse suunnitellut tämän vuoden julistetta, niin karkkismainen se on. Tai jos suunnittelija on hakenut inspiraatiota tästä blogista? Ja hei, olen kauan sitten keksinyt tuon kontaktimuovijutun julisteille, muutenhan hienot julisteet menee kulmista ällöttäviksi parissa viikossa. Taisin keksiä sen suunnilleen samanikäisenä kuin sinä olet nyt... Mutta kumma juttu, että se pitää tosiaan keksiä. Ei missään kerrota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä festareiden graafisen ilmeen laatija on tosiaan vieraillut täällä kurkkimassa. :)

   Minä en ole varma keksinkö tuon julistekikan itse vai "keksikö" alitajuntani sen aiemmin kuullun vinkin perusteella. En minäkään tuota kikkaa kuitenkaan muista mainostettavan juuri koskaan. Ja niin yksinkertianen kikka vielä!

   Poista
 4. Hei, ajattelinkin että tykkäät näistä julisteista, oma suosikkini on juuri tuo mainitsemasi 2010, tän vuoden on hyvä kakkonen.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Se 2010 juliste oli kyllä tosi onnistunut! Onneksi on tallella ainakin kaulanauha, vaikka julistetta ei olekaan. Ehkä myös festarilehti löytyy jostain.

   Kiva kun kommentoit! :D

   Poista
 6. Oi, tuo kontaktimuovi onkin nerokas idea! Täytyy alkaa laittaa lasten piirustuksiin kulmiin sitä. Ja tosi hieno on kyllä tän vuoden MN-juliste. Pikkasen olivat ankeampia mun festari aikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä että kontaktimuovivinkistä oli apua!

   Silloin 2000 luvun alkupuolella taisi olla sellaisia sarjakuvamaisia ukkeleita julisteissa. Nekin oli ihan hauskoja, mutta pidän näistä uusista enemmän.

   Poista
 7. Ensinnäkin, ihana piristysruiske tuli kun avasin blogisi. Nämä värit vaan on niin herkulliset ja sopivat tähän kaamokseen!

  Niin ja niistä festareista, minäkin olen ollut kerran. Oli kiva kokemus. Taisin olla 17 tai jotain. Koulun lattia oli kova nukkumiseen, mutta meno festareilla hyvä.

  VastaaPoista
 8. PS: Ihana tuo kahvikorttitaulu. Minullakin on läjä kortteja, äitini keräilemiä, ja ajattelin laittaa niitä jonnekin esille. Mietin samanmoista taulua, mutta en ole raaskinut irrottaa niitä vielä äidin keräilyvihkosta... Ja älykäs suojauskeino se muovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, että kaveritkin aina innoissaan odotti sitä festareiden tunnelmaa ja huonosti nukuttu yö lattialla kuului asiaan. Koulumajoitusta taitaa kestää lähinnä nuoret!

   Tuo kahvikortti taulu on juliste ja valitettavasti ihan uustuotantoa. Aidot olisikin vielä hienompia!

   Poista
 9. Masentava marraskuu on kohta onneksi ohi, ja edessä on sohjoinen, pimeä mutta jotenkin kuitenkin niin ihana joulukuu!

  Siulle on haaste miun blogissa marraskuuta piristämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joulukuu on ihana!

   Tsekkasin haasteen ja pistän mieleen.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.