keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Oma koti kullan kallis

¡Hola a todos! Reilun viikon blogihiljaisuus on tällä kertaa johtunut viikon mittaisesta Espanjan reissusta, jolta kotiuduimme eilen illalla. Mies keksi jossain vaiheessa, että marraskuussa pitää päästä pois pimeän keskeltä jonnekin aurinkoiseen. Koska lämmöllä ei ollut niin väliä ja Turusta lensi sopivasti halpalento Alicanteen, päätös oli selvä. Emme kuitenkaan halunneet viettää koko viikkoa vain Alicantessa ja lopulta suunnitelmat paisuivat siihen malliin, että vuokrasimme auton ja kiersimme viisi eri kapunkia ja yövyimme vielä kahdessa lisää. 

Kotisohva, ruisleipää, muki teetä ja NCIS. Ah!
Reissu oli ihan huippuhauska ja onnistunut. Uskaltauduin jopa hiukan puhumaan espanjaa, mistä olen kovin ylpeä. Lähtiessä oli vähän haikea olo, mutta se haihtui pois heti, kun pääsin kotipihalle. Meidän koti! Oma kuisti! Oma eteinen! Oma vessa! Oma sänky! Onneksemme olimme siivonneet juuri ennen lähtöä, joten kotona odotti vain puhtaita pyykkejä ja tiskejä. Oli ihana viikata niitä kaappiin ja jättää vielä matkalaukku kiinni. Sen avaamisen aika tuli vasta myöhemmin. 

No niin, nyt se on avattu. Enää pitäisi tyhjentää.

Reissaamisen huonoja puolia. Yrtit kuivuivat lopullisesti. 

Hauskaa, miten nyt matkan jälkeen osaan arvostaa sekä kotia ja omia rutiineja että matkan aikana kertyneitä muistoja ja kokemuksia. Etäisyyden ottaminen tekee joskus terää. Toisaalta huippuhetket eivät tuntuisi erityiseltä, jos niitä olisi jatkuvasti. Hienoinkin hotellihuone on kliininen ja vieras, vaikkei tarvitsekaan itse siivota. 

Kotiinpaluutunnelmien lisäksi, tässä on muutamia makupaloja meidän reissulta. Yritän tehdä vielä lisäksi kompaktin reissupostauksen, jos se suinkin on mahdollista.

Alicanten palmupromenadi ja pikkuruiset paatit. Täällä tarkeni välillä t-paidalla!
Valencian upea jugendkauppahalli. Sisällä oli vaikka mitä, mutta valitettavasti siitä on vain video.

Toinen kohtaaminen Marigekoksi ristimäni liskon kanssa Barcelonan Park Güellissa. 

Mardidin museoissa tuli todettua, että espanjalainen taide on väkivaltaista ja/tai surrealistista.

Granadassa Alhambra sykähdytti. Voin kuvitella, että oli vähän miellyttävämpi vierailu 10 asteessa kuin 40:ssä.

Murcian hotskulla meillä oli oma hieno koppiparveke. Tässä kuvaaja kuvaa kuvaajaa, joka kuvaa kuvaajaa.
¡Hasta pronto!

8 kommenttia:

 1. Tuli oikein turistiolo, kun noita kuvia katseli. Hieno se Alicanten promenadi. Oliko Alicantessa paljon nähtävää vai oliko se vaan lähtöpaikka matkalle suurempia nähtävyyksiä katselemaan.

  Kyllä ne yrtit jo ehkä olikin syytä vaihtaa uusiin. Ne olivat jo venähtäneet turhan pitkiksi.


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli Alicantessakin nähtävää. Käytiin hienossa linnakkeessa, jonka historiasta en tosin enää muista mitään.

   Tavallaan minäkin olen ihan tyytyväinen noiden yrttien kuivumiseen, koska eivät olleet enää järin kauniita, vaikka käyttökelpoisia olivatkin.

   Poista
 2. Huh. Tehän ootte kiertäneet puoli Espanjaa :)
  Mieleni tekisi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aika iso pala tuli kierrettyä ja aika monta kilometriä ajettua. Vähän on huono omatunto yksityisautoilusta, mutta kerrankos sitä.

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin! Väriä on kaivattukin. Ja aurinkoa, ehkä sitä vielä näkyy kuvissanne. Yrittien oli tosiaa jo aika päästä autuaammille yrttimaille, mutta jos haluat joskus säästää jonkun kukan matkan yli niin se käy helposti kun painaa kastellun puuvillalangan multaan ja langan toisen pään vesiastiaan. Toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa näkyy varmasti! Sää oli vähän kuin olisi ollut kevät. Aurinko paistoi ja välillä tarkeni ilman takkia, mutta yleensä ei.

   Täytyykin kokeilla tuota lankakikkaa. Minulla on kaksi ruukkua, jotka perustuvat tuollaiseen systeemiin ja yleensä niissä olevat kasvit ovat selvinneet reissujen läpi.

   Poista
 4. Voi voi voi voi voi voi matkakuume.........!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja seuraava postaus vaan pahentaa sitä! Siihen ei auta kuin oikea tai nojatuolimatkailu. Tai nojatuolimatkailu saattaa kyllä vaan pahentaa matkakuumetta.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.