perjantai 11. marraskuuta 2016

Ei tullut ensiräntää

Luminen Puolalan puisto iltasella. 

Vähän aikaa sitten katsoin kadehtien Minnan blogissa ensilunta ja vitsailin, että minä voinkin pian varmaan postata aiheesta "meille satoi kaunis ensiräntä" ja oikein mässäillä näillä Lounais-Suomen surkeilla talvilla, josta ei pimeyttä, märkää ja räntää puutu. Vaan kuinkas kävikään! Meillekin satoi ihana, puuterinen ja valkea ensilumi, josta olemme nyt päässeet nauttimaan muutama päivän ajan. Oikea näpäytys mieleen hiipivälle kyynisyydelle!

"Mitäs tää nyt on?"

Voi miten talvi onkaan ihanaa! Ja lumi! Valkeus! Koska lumi on täällä päin nykyään niin harvinaista, niin talven tuloa en koskaan harmittele, vaikka usein edellisestä vuoden ajasta onkin usein vähän vaikea päästää irti. Nyt on ollut vieläpä täydellinen pikkupakkanen, eikä ollenkaan liian kylmä. Täydellistä! 

Karkuun! Vapaus!

Bonbon on suhtautunut lumeen rennosti. Hän ei ole juuri hätkähtänyt, eikä toisaalta ollut mitenkään erityisen innoissaankaan. Pulkka on ihan jees, muttei aiheuta vielä suuria riemunkiljahduksia. Toppahaalari on vähän tönkkö. Hän on kuitenkin viihtynyt hyvin ulkona ja me olemmekin hyödyntäneet läheistä pulkkamäkeä. Mäki on sopivan loiva jotta pulkan vierellä on helppo juosta ja ohjailla, eikä vauhti ole ollenkaan  liian kova. 

Iltapulkkailemassa. Lumen päälle on tippunut viimeisiä syksyn lehtiä. 

Päätimme hyödyntää kaunista keliä myös pieneen valokuvaussessioon kaverin kanssa ja otimme Puolalan puistossa upeita talviliinailukuvia. Keli oli niin upea, että pärjäsi vähän heikommillakin kuvaustaidoilla (viitaten omiin taitoihini, huom.) Vihdoin muistin kuvata myös tämän luottoliinani, josta on toistaiseksi otettu lähinnä kännykkäräpsyjä, vaikka se ansaitsisi päästä kunnon kuviin.

Taaperoisen kantamiseen liittyy nykyään olennaisesti kiinniottaminen. 

Luultavasti kirjoitan muutaman päivän päästä, että nyt meille saapui ensiloska, mutta nautin lumesta nyt kun voin. Nyt kun asia on kirjattu myös tänne blogiin, voin helposti palata muistelemaan näitä ensilumen päiviä keskellä marraskuista pimeyttä. Tule, tule hyvä talvi, älä tule huono talvi!

Sinne jäi tyytyväisenä, vaikka aluksi pitikin vähän jahdata.


Onko teillä päin jo satanut ensilumi ja miten siihen suhtaudut? 

11 kommenttia:

 1. On.
  Ra-kas-tan! Ensilunta, viimelunta ja niiden välisiä lumia. Muih!

  VastaaPoista
 2. Ensilumi on tullut, mutta Turussa on kyllä enemmän lunta kuin täällä. Hauskaa kun Bonsku pääsee tutustumaan lumeen oikein kunnolla. Viime vuonna hän ei vielä osannut oikein leikkiä lumessa.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna tosiaan lumi jäi vielä vähän mysteeriksi. Lapin reissulla sentään hän pääsi vähäsen lumen makuun (ei onneksi vielä kirjaimellisesti).

   Poista
 3. Haha, olin juuri aikeissa itse ryhtyä naputtelemaan viimein postausta tästä Turun poikkeuksellisen ihanasta ensilumesta. Tykkään tosi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että moni kirjoitti aiheesta näinä lumipäivinä. "Lumi yllätti bloggaajat".

   Poista
  2. Niinpä. :D Kirjoitinpa sitten parin viikon viiveellä nyt, kun lumi on jo menossa pois. :D

   Poista
 4. Tarkenit sitten pulkkailupuuhissa jossain minihameessa ja sukkahousuissa :)

  Tampereella on ollut lunta jo hyvän aikaa, enimmillään kai seitsemänkin senttiä. En tiedä tämänhetkistä lukemaa. Eilen Turussa käydessäni vaikutti siltä, että lunta olisi vähemmän, ja etenkin bussin ikkunasta katsottuna jotkin matkan varren maaseutualueet vaikuttivat varsin vähälumisilta. Turku on ihana kaupunki, mutta Tampereelle muutossa on kyllä ollut hyviäkin puolia, ja yksi niistä on parempi mahdollisuus kunnolliseen talveen.

  A-T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä aliarvio merinovillasukkisten, silkki-villakerraston ja villasäärystimien lämpöä! Ihan rehellisesti en palellut yhtään, vaikka toki ulkona olikin vain pikkupakkanen ja kuvaushetki melko lyhyt.

   Lauantaina Turussa oli ehtinyt osa lumesta jo vähän sulaa, mutta en yhtään epäile, etteikö Tampereella silti olisi ollut enemmän lunta. Kade!

   Poista
 5. Kaunis ensilumi ja ihanat kuvausilmat teillä kyllä olleet! :)

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.