perjantai 10. maaliskuuta 2017

Karkkiarki 6/52: Kotiapulainen

Mietitkö joskus, että olisipa ihanaa, jos olisi kotiapulainen? Sellainen, joka pyykkäisi, luuttuaisi ja tekisi kaikki ärsyttävät kotityöt puolestasi. Ja etenkin tiskaisi! Meillä ainakin herkästi pienelle tiskipöydälle kertyy vuori jos toinenkin ihan vaan perusruoanlaitosta ja aterioista. Onneksi on tiskikone, vaikkakin kapea sellainen! 


Huoh. Tuntuu, että tiskipöytä tulee tähän kuntoon noin kymmenessä sekunnissa siitä, kun kaikki tiskit on tiskattu.


Ja onhan meillä kotiapulainen! Hän on kovin innokas, mutta ei kovin tehokas. Likapyykkiä tämä apulainen lajittelee levittämällä pyykit mahdollisimman laajalle pinta-alalle. Imurointiin hän osallistuu ahkerasti ja myös pölyhuiskaa on kiva heilutella. Mutta eritoten tämä kotiapulainen pitää tiskeistä. Tämä kotiapulainen on viivana paikalla, kun tiskikoneen luukku narahtaa. Käskevästi hän ojentelee puhtaita lautasia ja sanoo "Kaappi!" Aterimet hän vie itse laatikkoon niin että lusikat lentävät. Teräviin veitsiin hän ei koske, sillä ne ovat "HUI!" ja ne kaapataan muutenkin pois tieltä jo luukun auetessa. Kun tiskikone on viimein saatu tyhjäksi ja täyttämisprosessi on aloitettu, innostuu kotiapulainen uudestaan. Tiskikoneessa on lisää astioita takaisin kaappiin vietäväksi! Niinpä täyttöprosessi on tehtävä salaa kotiapulaiselta. 

Kyllästyttääkö tiskikoneen tyhjennys?  Bonbon to the rescue!

Voi voi, kunpa iloinen ja innokas asenne kotitöihin säilyisi vielä aikuisenakin tai edes muutamia vuosia! Silloinhan voisi ulkoistaa kaikki kotityöt Bonskulle... No ei nyt sentään, mutta olisihan se ihanaa oikein nauttia kotitöistä! Onneksi riemu on tarttuvaa, joten tiskikoneentyhjennys on nykyisin oikeastaan aika hauskaa puuhaa, ainakin yhdessä kotiapulaisen kanssa. 

Hmmm... työnjälki vaatii pientä hiomista. 

Missä kotitöissä sinä olet auttanut pienenä tai omat lapsesi auttavat nyt?3 kommenttia:

 1. Kun olin lapsi ei tiskikoneita vielä ollut kenelläkään. Käsitiskissä sain auttaa jo varsin pienenä ja taisin siitä jopa tykätä. Myöhemmin tein lauantaisin viikonloppusiivousta äidin apuna ja vähän vanhmpana innostuin kovasti ruuanlaitosta.


  Ava

  VastaaPoista
 2. Haha, ihanaa. Itsekin auttelin jo ihan pienenä tiskaamisessa - mutta tykkäsin leikkiä, että tiskivaahto on jätskiä tai kermavaahtoa, joten pian mami suorastaan kielsi minulta tiskaamisen! :D

  VastaaPoista
 3. Pienestä rahakorvauksesta kolme tyttöäni suorastaan tappeli, kuka saa silittää iskän paidat. Kun viimeinenkin lähti kotoa, huomasin etten ole kymmeneen vuoteen silittänyt miesten paitoja ja taito oli ruostunut.
  VE

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.