torstai 2. maaliskuuta 2017

Karkkiarki 5/52

En ole koskaan ollut mitenkään erityisen liikunnallinen ihminen, mutta aikuisena olen kuitenkin alkanut liikkua säännöllisesti ja löytänyt myös lajeja, joista oikeasti nautin. Tällä hetkellä liikunta on kuitenkin hyvin arkista, vähän pakkopullaa. Joku eräässä keskustelussa vertasi liikuntaa omassa elämässään siivoamiseen. Juuri nyt se tuntuu arjen askareelta muiden pakollisten hommien, kuten pyykkäämisen ja tiskien rinnalla. Kun olin vielä kotona, liikuntahetki oli mukavaa vapaa-aikaa. Nyt se tuntuu vähän tylsältä ajalta erossa Bonskusta. 

Piristän arkista liikuntarutiinia kivan väirisillä treenivaatteilla ja vesipullolla. 

Silti käyn liikkumassa säännöllisesti. Minun keholleni sopii crosstrainer-laite ja sillä käyn polkemassa läheisellä salilla ehtimiseni mukaan. Pyrin kahteen kertaan viikossa, mutta joskus käyn vain kerran. Jos en käy liikkumassa, selkä menee jumiin ja siitäkään en pidä. Olen onneksi löytänyt myös tavan liikkua kotona arjen lomassa. Teen kerran pari viikossa myös HIIT-treenejä, sillä lyhyet treenit on helppo tehdä vaikka yhdessä taaperon kanssa (taaperolla toki omat liikkeensä). 


Teen crosstranerilla intervallitreenin ja samalla katselen jotain hömppäohjelmaa. 

Jos minulla olisi enemmän aikaa, kävisin uimassa. Siihen vaan tuhlaantuu niin paljon aikaa, etten pitkiin aikoihin ole raaskinut mennä yksin uimaan. Joskus kävin uimassa jopa kolmesti viikossa. Viimeistään kesällä, kun pääsee taas maauimalaan, alan kyllä käydä taas uimassa yksinkin. Nyt polskuttelen silloin tällöin Bonskun kanssa. Hiihtäminen on toinen laji, josta oikeasti nautin. Onneksi pääsin edes kaksi kertaa hiihtämään tänä "talvena"! 

Eiköhän se liikunnan ilokin taas joskus löydy, vaikka tällä hetkellä tuntuukin välttämättömältä pahalta. Yritän nauttia kuitenkin liikuntahetkestäkin katsomalla samalla puhelimesta jotain hauskaa, tällä hetkellä usein Noin viikon uutiset. Se helpottaa arkipuurtamista!

Millaisia liikuntarutiineja sinulla on?

6 kommenttia:

 1. Liikuntarutiinit ovat minulla melkein samanlaiset joka päivä. Aamulla reisilihasliikkeitä polvien takia ja lyhyehkö lankutus. Ja iltaisin noin 45 minuuttia kävelyä. Crosstrainer voisi kyllä olla kiva vempele.


  Ava

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rutiinit ovat kyllä todella hyvät! Kävelyllä minäkin käyn säännöllisesti, sillä kaupassa käyn aina kävellen ja usein myös puistossa Bonskun kanssa.

   Poista
 2. Surukseni en pidä mistään liikunnasta. Suorastaan kadehdin niitä jotka nauttivat urheilusta. Mutta minun täytyy aivan pakottaa itseni liikkumaan. Pari liikuntalajia on, joita en suorastaan inhoa, nimittäin suunnistus ja latinostanssi. (En voi sanoa pitävän niitäkään, mutta eivät ole aivan niin vastenmielisiä kuin muut lajit). Vaatii siis paljon tahdonvoimaa, että lähtee liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sinua hyvin! Minäkin tosiaan nautin ainoastaan uinnista ja hiihdosta, mutta niihin lähteminen taas vaatii ylimääräistä aikaa ja panostusta, joten ne jäävät helposti sen takia. Pakkopullaliikkumista helpottaa se, että jos en liiku, selkäni kipeytyy, mikä on vielä enemmän plääh kuin se liikunta.

   Poista
 3. Kiva postaus! Allekirjoitan sen, että arjessa on välillä vaikea löytää aikaa liikunnalle! Vaikka järjestelykysymyshän se hyvin pitkälti on. (Puhun nyt arjesta jota pyöritetään ilman lapsia.) Hosuli lasketaan pieneläimeksi, mutta on helppohoitoinen arkikaveri. :D

  Tiedostan liikkumisen tarpeen elämässäni ja se aiheuttaa välillä ressiä. Kun jotain pitäisi tehä, että pysyy kunnossa ja jaksaa. Tsekkailen puhelimessa olevaa askelmittaria ja yritän ottaa joka päivä kymmenentuhatta askelta. Ne tulee yleensä siitä, että kävelee kouluun, töihin tai kaupungille. Suunnitelmissa on alottaa joogailu opiskelijaliikunnassa! Ryhmäliikunta ja salit vaan kammottaa, mutta ehkä voisi tähän ikään mennessä kokeilla...

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lapsi ja miehen vaihtelevat iltatyöt lisäävät kyllä haastetta löytää aikaa liikunnalle.

   Askelmittari on varmasti hyvä juttu! Minä en ole koskaan oikein tykännyt ryhmäliikunnasta. Silloin pystyn nauttimaan liikunnasta vielä vähemmän. Onneksi ei ole pakko!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.