Kyllä, meidän perheessä on alettu nimeämään ruokia uudestaan, jotta ne houkuttelisivat Bonskua syömään paremmin. Pinaatti- ja porkkanaletut kuulostavat hänen korvaansa vähintään kyseenalaisilta, mutta Aarne Alligaattori tai Daniel Tiikeri -letut kuulostavat paaaaljon houkuttelevimmilta. Aina tämä ei toimi, mutta näiden ruokien kohdalla tämä kikka on toiminut. Esimerkiksi Turtles-risotto eli parsa kreemillä maustettu risotto ei ollut nimestään huolimatta menestys.
Lettujen pääainekset. Viljatuotteen Lettujauhoseoksella tulee niin hyviä lettuja! |
Oikeastaan Aarne Alligaattori -letut tarkoittivat alunperin siis pinaattilettuja, mutta nyt päätin muuttaa nimen koskemaan myös Karkkiksen kokeilevan keittiön menestysreseptiä: porkkanannaattilettuja! Olen joskus tehnyt porkkanannaattipestoa, mutta siitä en oikein pitänyt. Tuntui kuitenkin ikävältä heittää kauniit naatit haaskuun, kun tiesin, että niitä voisi myös jatkojalostaa. Niinpä päätin kokeilla, miltä naatit maistuisivat letuiksi jalostettuina.
Naattisosetta. Ihan hienoa siitä ei tarvitse edes yrittää tehdä. |
Aarne Alligaattori -letut
- 1 puntti porkkanan naatteja
- 1 pussi pakastepinaattia, 200g tuoretta pinaattia tai pieni kesäkurpitsa
- 3 dl jauhoja (esim. Viljatuotteen gluteenittomia lettujauhoja
- 2 dl (soija)jogurttia
- 2 dl (kaura)maitoa
- (2 kananmunaa)
- Ripaus suolaa
1. Leikkaa kaikkein kovimmat osat naateista irti. Surauta naatit sauvasekoittimella hienoksi. Tässä voi kestää hetken, jos naatit ovat oikein vahvoja.
2. Raasta kesäkurpitsa hienoksi (itse laitoin vähän myös karkeampaa raastetta mukaan) tai sulata pinaatti tai ryöppää tuoreet.
3. Sekoita taikina. (Soija)jogurtti teki taikinasta melko paksua, maidolla tulee vähän litkumpaa. Jos et laita munia, suosittelen käyttämään jogurttia, jotta taikina on paksumpaa ja helpompaa käsitellä.
4. Lisää naattisurvos ja kesäkurpitsat tai pinaatti taikinaan. Paista keskilämmöllä niin, että reunat ovat rapeat ja letut saavat hieman väriä.
Väri on oikeasti vielä kauniimman kirkkaanvihreä. Reunoilta toki pitsisiksi ruskistetut. |
Oletko sinä hyödyntänyt juuresten naatteja?
Hauska idea nimetä ruokalajeja uudelleen. Ja todella herkullisilta näyttävät naattiletut.
VastaaPoistaMumi
Välillä pitää olla luova, jos aikoo saada Bonskun syömään. Ja yllätyin suorastaan, että naattien maku ei haitannut häntä!
PoistaNaatteja en ole ennen natustellut, mutta tätä reseptiä aion kyllä kokeilla, kun harvennan porkkanarivin seuraavan kerran. Punajuurien lehtiä olen laittanut salaattiin, myös harvennusvaiheessa eli aika pieninä.
VastaaPoistaVarmasti tässäkin melko nuorten porkkanoiden naatit olisivat herkullisimpia, vaikka tuuheammatkin naatit menevät.
PoistaWow! Enpä ole ajatellut, että naattejakin voi napostella. UPEAA! Ite tehdyt pinaattiletut on tosi hyviä. Syön omani usein raejuuston ja appelsiinihillon kanssa. Sillon ne menee melkein herkusta, tai herkkuahan se onkin!
VastaaPoista-Ruut
Niin ovat kyllä herkkua! Kaupankin ihan ok, mutta itse tehdyt ovat herkkua!
Poista