lauantai 21. maaliskuuta 2020

Keramiikkakurssin kruunu

Keramiikkakevät loppui kesken kaiken ja vaikka kuinka monta työtä jäi keskeneräiseksi. Olin niin odottanut, että saan työt kotiin ja voin esitellä ne täällä blogissakin. Mutta tietysti nämä ovat kokonaiskuvassa kovin, kovin pieniä murheita. Onneksi jotain ehdin saada kokonaan valmiiksi ja kotiin asti ja yksi keramiikkakurssin tuotteista ilahduttaa minua erityisesti, nimittäin suodatinpussiteline. Se taisi olla tämän kevään paras keramiikkatuotokseni.

Suodatinpussiteline, ihanan funktionaalinen ja niin kaunis. 

En ollut tajunnut tarvitsevani suodatinpussitelinettä, eikä sellaisia kovin monessa paikassa varmaan myydäkään. Vähitellen iltapäiväkahveja keittäessäni alkoi kuitenkin kyllästyttää suodatinpussien valuva kasa kaapissa tai kahvinkeittimen takana. Tietysti niitä myydän myös sellaisissa kartonkipurkeissa, mutta niissä on paljon vähemmän suodatinpusseja kuin ohueen muovikääreeseen pakatuissa paketeissa ja siksi ostamme aina jälkimmäisiä. Mutta tosiaan, ne leviävät ja lörpähtävät, eivätkä ne pysy millään ryhdikkäänä.

Leikittelin lasituksessa kiiltävällä ja matalla, mutta se ei ehkä aivan tullut lopputuloksessa esiin. 

Sitten eräänä päivänä sain idean: voisin tehdä savesta jotain oikeasti hyödyllistä enkä vain harjoituskippoa ja -lautasta toisensa perään. Googlailin ideoita, mutta niitä oli melko niukalti. Oli ihan tyylikkäitäkin, mutta ei sellaisia jotka olisivat miellyttäneet silmää tai olleet toteutettavissa savesta järkevästi. Mutta sitten silmiini osui Sunnymoredesignin tyylikäs graafinen suodatinpussiteline, jollaisen olisin voinut ostaa ihan sellaisenaankin. Mutta edessäni oli jo klöntti savea, joten päätin vain hieman matkia.

Pilkkusavi on suosikkisaveni, sillä siitä tulee niin hauska pinta. 

Savi taipui yllättävän hyvin näin melko kokemattomanakin geometrisiin muotoihin. Hieman hätäilin, enkä antanut osien kuivua ihan tarpeeksi ennen kuin liitin ne yhteen, joten yksi kolmioista hieman taipui sisäänpäin. Jännitin myös kuinka paljon savi kutistuisi poltossa, mutta onneksi olin jättänyt sopivasti kutistumisvaraa. Värityksessä luotin inspiraation lähteeseeni, sillä värien lisäksi myös mustavalkoinen miellyttää silmääni. Pilkkusavi tuo vielä hauskan twistin muuten monokromaattiseen esineeseen. Ja kyllä vaan toimii hyvin tämä suodatinpussiteline! Täydellisen funktionaalinen kapistus ja vielä kauniskin. Siitä aion nauttia nyt, kun tulee kahviteltua kotona vielä tavallistakin enemmän.  Kovasti nyt täytyy etsiä arjesta niitä ilon hetkiä, kun elämä on mullistunut niin totaalisesti. 


Hieman ankea hylly, jossa lasiesineet eivät oikein näy. Viimekeväiset simaroiskeet näkyvät edelleen. 
Hylly raikastui kertaheitolla parilla tapetin palalla. 


Samalla ehdin laittaa tuon keittiön pienen hyllykön uusiksi. Se on kovin tumma, eivätkä kauniit lasiesineet tai myöskään tuo suodatinpussiteline pääse ollenkaan esille siinä. Olin jo pitkään suunnitellut laittavani hyllyn takaseinään keittiön jämätapettia ja nyt vihdoin sain aikaiseksi. Tein sen hieman tyttylöimällä ja käytin kaksipuoleista teippiä, joka vielä kaiken kukkuraksi loppui kesken. Voi olla, että pitää tehdä jossain kohtaa siis vielä pientä korjailua. Muuten lopputulos on oikein raikas ja piristää tätä niin 2010-lukuista keittiötä. 

Ja suodatinpussitelinekin on oikein edukseen. 


Toivottavasti sinäkin löydät arjestasin ilon hetkiä! Voit kertoa niistä kommenteissa, jos haluat. 

6 kommenttia:

 1. Oho, en edes tienny tarvitsevani suodatinpussitelinettä, mutta tätä lukiessani tajusin, että minäkin tarvitsisin sellaisen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain tulekin tarpeita? Tämä on kyllä oikeasti kiva ja kätevä!

   Poista
 2. Oh, ihana suodatinpussiteline ja tuo tapetti hyllyn taustana on mahtava! Meilläkin suodatinpussit ovat murheenkryyni, mutta ne ovat kaapissa piilossa. Jahka koronasta selvitään ja kaappeja voi tyhjentää ruokavarastoista eri tavalla, pitää järkkäillä kaappi uusiksi. Ehkä mekin sitten hankitaan suodatinpussiteline!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suodatinpussiteline oli kyllä yllättävän kätevä asia, vaikka en ajatellut sellaista tarvitsevani. Tietysti kävisi siihen jokin muukin purkki, mutta tästä niitä on näppärä ottaa.

   Poista
 3. Meillä pussit ovat muovipurkissa, jossa on alunperin ollut pyykkipoikia. Kaapin suojissa tietysti koska purkki ei ole kauneudella pilattu. Sinun on tyylikäs ja hauska. Pilkkusavi on kaunista ja kolmiot ovat hauskasti hiukan vinksallaan.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmiot piti laittaa vinksalleen, ettei nyt ihan liian suoralinjaista pääse syntymään. Mikä vaan muovipurkki olisi varmaan ihan hyvä säilytin näille, mutta tästä on kyllä näppärä ottaa suodatinpussit.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.