tiistai 14. huhtikuuta 2020

Pääsiäisaskarteluja ja yllätyskakku

Poikkeustila-askartelut sen kun jatkuvat ja viime viikolla vaihdoimme savanni-teeman pääsiäiseen. Epäilen tarvitsevani jonkinlaisen kontin näiden kaikkien askartelujen säilömiseen, kun tämä poikkeusaika on vihdoin ohi. Tai ehkä roskalavan... No ei sentään, aika suloisia juttuja olemme saaneet aikaiseksi! Aiempina vuosina olen ulkoistanut lähes kaikki juhla-askartelutkin puistokerholle. Mutta pitäään sitä jotain kaunista pääsiäiskoristetta saada!

Olen säästänyt pienetkin suikaleet hääkutsuista ylijääneistä papereista. Nyt ne pääsivät käyttöön. 

Ensin teimme kauniita ikkunakoristeita kuultopaperista. Idea lähti oikeastaan siitä, että iskin erään askarteluhetken aluksi Tintille käteen paljetteja ja jotain hääkutsuista jääneitä papereita, jotka löysin askartelukaapin syövereistä. Hän liimaili paljetteja pienellä avustuksella innokkaasti papereihin. Kun katsoin lopputulosta, keksin että niistä saataisiin kauniit ikkunakoristeet. Paperit eivät olleet munan mallisia, mutta niistä sai leikattua pääsiäisteemaan sopivat. Kuultopaperi näytti hauskalta ikkunassa. Värväsin siis Bonskunkin tekemään meille koristeita ja kun poikien puhti loppui, väsäsin itse vielä muutaman jotta saimme keittiön ja olohuoneen toiseen ikkunaan hauskat koristenauhat. Pääsiäiseksi näitä ei enää ehdi tehdä, mutta yhtä hyvin näistä voi tehdä vaikka vappupalloja!


Keittiön ikkunan piristys.

Ja toinen olohuoneessa. Lapset asettelivat muut pääsiäiskoristeet. 

Rairuoho lähti hitaan alun jälkeen lopulta kasvamaan juuri sopivasti pääsiäiseksi. Ehkä tuo vaipansisus ei ollut kuitenkaan ihan paras kasvualusta, sillä aika kituliaasti lähtivät aluksi kasvamaan, mutta koristeilla saatiin oikein nätit ruohon. Saimme toteutettua monena vuonna suunnitelman asteelle jääneen risti ja tyhjä hauta -koristeet. Hautaluolan teimme tietysti vessapaperihylsystä! Minä olisin tehnyt vain tyhjän ristin, mutta Bonsku halusi autenttisuutta ja teimme siis Jeesuksenkin haavoineen kaikkineen. Lauantaiksi laitoimme Jeesuksen ristiltä hautaan ja sunnuntaina puimme valkoiseen paperiasuun, vieritimme "kiven" ja laitoimme enkelin haudalle. Tuli pääsiäisen tapahtumat kerrattua konkreettisesti! Bonsku muisti lopuksi vielä käärinliinatkin, jotka piti laittaa tyhjään hautaan. 

"Kristus nousi kuolleista. Totisesti nousi." Enkelin minä olen tehnyt pienenä. 

Rairuohoasetelmat kokonaisuudessaan. 

Pääsiäiskoristeissa ei säästellä väreissä. 

Pääsiäistä vietimme ensimmäistä kertaa vain oman perheen kesken. Yleensä olemme juhlineet yhdessä kumpienkin isovanhempien kanssa. Halusin silti tehdä perinteisen juhlapöydän ja pääruoaksi valmistin meillä perinteistä pääsiäislammasta Mysi Lahtisen ohjeella. Se oli yllättävän helppoa ja sain aikaan oikean maun. Jälkiruoaksi tein (mämmin lisäksi) kookos-passion-juustokakun Viimeistä murua myöten ohjeella, tosin mutakakkupohjalla. Bonsku toivoi suklaakakkua ja minä juustokakkua, joten yhdistin ne. 


Yllätysmunakakku tulossa. Käänsin siis tuon toisenkin munan nurin päin ennen täytteen lisäämistä. 

Halusin vielä lisätä kakkuun pienen hauskan jipon, jotta Bonsku uskaltaisi maistaa myös täytettä. Tein kakusta "piñata-version" laittamalla täytteen sisälle kaksi suklaarakein täytettyä pääsiäismunan puolikasta. Temppu onnistui hyvin, sillä olin itsekin unohtanut laittaneeni munat kakkuun ja yllätyin kun lapio rapsahti munan kuoreen! 

Passionhedelmän kuorista tuli hauskat pesät munille. Lisäsin passionhedelmää myös täytteeseen. 

Halusin kokeilla tehdä tämän vegaanisen juustokakun, ihan vain kokeilun vuoksi. Lopulta käytin kuitenkin liivatetta, sillä puolilta öin leipoessani en enää jaksanut perehtyä agaragarin saloihin. Ensi kerralla sitten. Kakku oli hyvää ja raikasta ja melkeinpä parani vanhetessaan päivän-pari. Ehkä silti ensi kerralla teen juustokakkuni ihan maidollisena sillä se on kyllä vielä vähän parempaa. Ei huono tämäkään kyllä, jos joskus täytyy tehdä maidoton juustokakku. 

Moni kakku päältä kaunis...
... vaan on hassua sisältä. 

Pääsiäinen sujui siis hyvin ja iloisissa merkeissä, mutta kyllä on kova ikävä yhteiseen pöytään lähteisten kanssa! Miten sinä vietit pääsiäistä?




8 kommenttia:

  1. Teillä on tosi hauskat ja värikkäät pääsiäiskoristeet. Ja tuo kakun karkkipiilo oli huippu. Lammasta syötiin meilläkin, mutta vielä hauskempi olisi ollut lampaanpaisti koko isolla poppoolla. Ensi vuonna sitten viimeistään, ellei keksitä jotain jo ennen sitä.

    Mumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna tosiaan toivottavasti on jo tavallinen pääsiäinen. Ja varmasti kaikkia mukavia juhlia jo ennenkin sitä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Siitä tuli kyllä onnistunut, vaikka en olekaan mikään kakkuharrastaja.

      Poista
  3. Aivan ihana tuo kakku, ja mahtava idea tuo karkkiyllätys sisälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerrankin kakku onnistui juuri niin kuin halusin!

      Poista
  4. Ihanan värikäs pääsiäinen! Karkkiyllätyskakku näyttää herkulliselta!
    Löysin blogisi ja liityin lukijoihin- tapaamisiin siis postausten äärellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kun löysit blogiini! Taidan käydä vastavierailulla. :)

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.