sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Bonbon!

Terve!

Jokunen lukija on jo tietoinenkin ja toiset ovat saattaneet arvata sen blogitauosta: Bonbon on täällä! (Älkää välittäkö typoista, sillä bloggaan tässä yhdellä kädellä, kantoliina ja manduca ovat vielä harjoitusasteella.) Maailmamme mullistui 22.6.2015 kello 17.03 pienellä pojalla, joka oli kaikkien ennusteiden ja arvioiden mukaisesti pikkuinen, mutta sopusuhtainen. Hän päätti tulla maailmaan ihan itsestään, mikä oli suuri helpotus. Absoluuttisella objektiivisuudella voin sanoa, että hän on maailman suloisin vauva.

Strategisia mittoja
Synnytys sujui hyvin ja varsin pitkään melko oppikirjamaisesti. Vasta loppuvaiheessa tuli vähän ongelmia, kun istukka ei lähtenyt itsestään. Syytän tästä synnytysvalmennusvideota, jonka ystäväpariskunta näytti meille pari päivää ennen kuin synnytys käynnistyi. Mainitsin, ettei videolla ollut jälkeisvaihetta ollenkaan (muutenhan video oli täysin realistinen) ja ilmeisesti kroppanikin luuli synnytyksen loppuvan siihen, että vauva tulee ulos. Lapsivuodeosastolla vietimme kolmisen päivää. En voi kuin kehua TYKSin henkilökuntaa, kaikki olivat aivan ihania ihan prenataaliosastolta lapsivuodeosastolle ja synnytyssalin kätilö oli aivan huippu!

Kotiovella!

Äitiyspakkauksessa on nukuttu muutamat päikkärit
Ensimmäiset päivät kotona ovat sujuneet melko hyvin, vaikka tietysti kaikki on ihan uutta ja välillä tulee hysterian hetkiä (Vaunut vähän tärähti - otsalohkovaurio! Kaupungilla käynti - nyt se saa liikaa vieraita bakteereja! Vauvaa ei ehtinyt saada heti rinnalle - nyt sille muodostuu huono kiintymyssuhde!). Imetys on ollut yllättävän hankalaa ja tuskaistakin, mutta helpottaa toivottavasti pikkuhiljaa. Eikä tässä nyt mitään konkareita ollakaan! Tunteet menee välillä vuoristorataa, mutta sekin kuuluu asiaan. Pääasiassa mieli on onnellinen ja kiitollinen pienestä suloisesta nyytistä. On sääli, ettei tätä pienuutta ja nyyttiyttä saa dokumentoitua oikein millään, kun valokuvatkaan vääristävät koon ja vastasyntyneen raasun olemuksen.

Pienen pieniltä näyttäneet villahousut olivat järkyttään isot, 

Vähän olemme jo oppineet tuntemaankin häntä. Ensimmäisinä päivinä hän suorastaan vihasti "siirtymätilanteita" eli kaikkea nostamista ja kymmenen sentin siirtämistä sängyssä. Traagisinta ikinä on pyllyn pesu ja vaipanvaihto edelleen. Hänen itkunsa kuulostaa joko lokin poikaselta (vääk vääk vääk), sarjakuvien pahiksen naurulta (hä hä hä hä hää) tai lampaalta, joka määkimisen sijaan sanoo "lää lää lää". Köllöttely ja nukkuminen on kivaa ja välillä avataan hieman silmiä ja kurkitaan ihmisiä ja ympäristöä, Hytkyttelystä hän ei tykkää, vaan on hitaiden liikkeiden ystävä.

Bonbon osaa blogiposeerauksen! Lukijaltani Ullalta saadut junasukat ovat ihan parhaat. 
Hän on käynyt jo vähän kaupungillakin, mm. miesten reissulla Claes ohlsonilla. Ystävät, tuttavat ja sukulaiset ovat muistaneet mitä ihanimmilla toivotuksilla ja blogien välisen yhteistyön makuunkin hän on jo päässyt, kun Tipulan Emonen myi meille Manducansa. Hän on käynyt jo kahdessa eri ravintolassa (kun ei jaksettu laittaa ruokaa) ja melkein keskiaikaisilla markkinoilla (kunnes tuli nälkä ja matka suuntasi kotiin).

Muistamisia keittiön pöydällä.
Vaikka pienen vauvan hoitoon liittyy myös väsymystä, itkua ja huonoja hetkiä, päällimmäisenä on onni ja kiitollisuus siitä, että saa hoitaa tuollaista pientä. Niin ainutlaatuista! Blogissa Bonsku jatkaa Bonbon nimellä ja sen johdannaisilla ja koko ajan häneen pääsee tutustumaan vähän lisää. 

37 kommenttia:

 1. Onnea suloiselle Bonskulle ja koko perheelle!!!!

  Jos haluat muistaa pikkuisen "raasun" olemuksen niin kyllä tuo villahousukuva sen aika hyvin kiteyttää. Se on parhaita kuvia ikinä. Villahousuissa on vielä niin karkkismaiset väritkin. Yhtä ihanat värit on junasukkakuvassa.

  Tsemppiä ja kaikkea hyvää vauva-arkeen!!

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, villahousukuvasta voi ihmetellä, miten pieni hän on joskus ollut!

   Poista
 2. Hei Bonbon! Olet söpö! :) Niinpä vain tuli melkein synttärikaimat näistä vauvoistamme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonbon kiittää ja kehuu myös teidän pikkuistanne söpöksi! Hauskaa, että osui tosiaan näin lähelle syntymät! :)

   Poista
 3. Onnea koko perheelle! Ja isovanhemmille myös!

  VastaaPoista
 4. Sydämelliset onnittelut koko perheelle! Ihan tuli kyynel silmään, kun luin tätä postaustasi. Ihanasti olet kuvannut tätä ainutlaatuista aikaa, jota nyt elätte! Suloista, vauvantuoksuista suvea toivoo Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista toivotuksista ja vielä junasukista! Ne ovat todellakin parhaat sukat, sopivan pienet hänen pikkuriikkisiin jalkoihinsa ja ainoat, jotka pysyvät ylhäällä!

   Poista
 5. Onnea vielä tätäkin kautta! Suloinen pieni nyytti hän on. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Eikä aikaakaan kun hän on jo teidän Ellun kokoinen!

   Poista
 6. Onnea ja siunausta koko teidän perheelle <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista ja siunauksen toivotuksista!

   Poista
 7. Voi ihanuus!!! Oikein kovasti onnea koko perheelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hän on tosiaan uskomattoman ihana!

   Poista
 8. Onnea vielä teille kaikille! Villahousukuva on kyllä hauska, vähän kuin pieni kilpikonnanpoikanen. :) Tsemppiä imetykseen, toivottavasti alkaa pian sujua mukavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, ihan kuin kilpikonna! Housujen sisällä on harso, joka tekee "kilpimäisen" vaikutelman.

   Pikkuhiljaa imetys on sujunut hiukan paremmin. Välillä tulee kyllä ikäviä takapakkeja, mutta onneksi apuakin on saatavilla.

   Poista
 9. Oijoi, ihania kuvia! Suloinen pikkukippura!

  Hoksasin vasta kotimatkalla, etten yhtään huomannut udella Bonbonin sukupuolta. Hän oli niin suloisen pieni, että sai pään ihan pyörälle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minäkin tajusin ettei tosiaan tullut puheeksi ollenkaan sukupuoli tai edes nimeä en tullut maininneeksi. Manduca on muuten päässyt jo kaksi kertaa käyttöön ja hän viihtyy siinä hyvin. Eilen nukkui siinä neljän tunnin päiväunet!

   Poista
 10. Hei Bonbon! Oletpas suloinen olento!Villahousukuva on kyllä voittaja näistä kuvista. Onnittelut kaikille teille vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä uskomattoman pieni ja suloinen. Villahousukuvasta taitaa tulla klassikko. Kiitos!

   Poista
 11. Kyllä on suloinen ihana olento! Ja villahousut... ihan mahtavaa! Onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jättivillahousut pitivät yllättävän hyvin, vaikkei uskoisi!

   Poista
 12. Ihana Bonbon-vauva! Paljon onnea koko perheelle. Vauva on pieni, mutta niin kovin suuria muutoksia hän tuo elämään, joten ei ihme, että tunneskaala on suuri. Toivottavasti pääsen pian halaamaan teitä ja sylkyttämään vauvaa. Esim. ensi viikolla olen varsin vapaa tulemaan, jos otatte vieraita vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonbon on paras vauva ikinä! Jollain saattaa olla kyllä eriävä mielipide asiasta... Muutokset ovat kyllä suuria, onneksi suurimmaksi osaksi iloisia ja niiden avulla selviää vaikeista hetkistä. Tai viimeistään soittamalla äidille!

   Poista
 13. Ihanaa, lämpimät onnittelut pienestä pojasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä lähin luenkin pienten poikien äitien blogeja ihan eri silmällä.

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea teille kaikille, onpa suloista! <3

  VastaaPoista
 16. Voi, hän on ihana! Niin kaunis pieni! Ja nuo villahousut! :)

  Lämpimät onnittelut koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin hän luonnollisesti todella kaunis. :D

   Poista
 17. Sydämelliset onnittelut ihanasta pienokaisesta ja tervetuloa poikakerhoon ;) Ehkä voitaisiin vauvatreffata josksu syksyllä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja tervetulotoivotuksista! On tämä aika jännittävää olla pojan äiti, kun pitää tutustua ihan uuteen maailmaan (ainakin tulevaisuudessa, nyt ei varmaan ole kauheasti eroa, paitsi että kastumme pissaan useammin kuin tyttöjen vanhemmat).

   Olisi tosi hauska vauvatreffata syksyllä! Palataan asiaan ehdottomasti!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.