lauantai 11. helmikuuta 2012

Grand tour

Minulla on paha tapa keksiä paljon helpommin nasevia otsikoita englanniksi. Jälleen kerran lopullinen otsikko oli ensimmäinen asia, joka pulpahti mieleeni. Onneksi äidinkielen yo-kokeissa (siinä vanhanaikaisessa) sain kirjoitta aineen, jolla oli valmis otsikko!

Älkää välittäkö kuitenkaan tästä, sillä nyt aloitan grand tourin meidän kodissamme. Moni (tai ainakin joku) toivoi kuvia asuntomme sisältä ulkokuoren lisäksi ja ajattelin nyt esitellä vähän tarkemmin jokaisen huoneemme yksi kerrallaan. Koska suosikkini on ehdottomasti olohuone, aloitan sillä.


Käsipainotkin sopivat sisustuksen heleisiin väreihin. (Ois ne tietty voinu siirtääkin...)

Olohuoneemme on melkein kuutio. Tarkkoja mittoja en muista, mutta sekä korkeus että leveys ovat joka suuntaan vähän yli kolme metriä. Olen aina haaveillut valkoisista puulattioista ja sain sellaiset jo vähän nopeammalla aikataululla kuin kuvittelin. Toivottavasti saan joskus myöhemminkin. Seinät ovat koko asunnossa maalattu samalla sävyllä, joka on ilmiselvästi putty. Joku väitti jossain, että kirkkaat värit eivät sovi sen kanssa yhteen, mutta minä olen toista mieltä!
 
Vasemmalla näkyy kulku eteiseen ja oikessa nurkassa on "käsityösalkkuni".

  Sohva on olohuoneen kuningatar. Se on sekä juuri sopivan jämäkkä että pehmeä löhöilyyn. Sain sen valmistujaislahjaksi vanhemmiltani. Sohva kulkee varmasti mukanamme läpi elämän, sillä se on klassinen mutta moderni. Huomaa hauskat jalat, jotka näkyvät paremmin edellisessä kuvassa. Niitä voi myös vaihtaa, mutta toistaiseksi olen ollut tyytyväinen näihin.


Keinutuoli taitaa olla sitten olohuoneemme prinsessa... ja tv kungingas?

Kirjahylly jäi asuntoon edellisiltä asukkailta. Lapsuudenkodissani on olohuoneessa koko seinän mittainen  kirjahylly, joten tämä muistuttaa kivasti siitä. Täytyy nostaa muuten hattua sisustuskuvaajille. En minä vaan saanut osittain sekaista kirjahyllyä näyttämään kuvassa huolettoman rennolta mutta harkitulta saati sitten rajattua tv-tasoa pois kuvasta.


Työpiste ei näytä normaalioloissa tältä, vaan lippuset ja lappuset on kerättynä sohvapöydälle.

Olohuoneessa on myös minun työpisteeni, jossa istun tälläkin hetkellä. Kirjoituspöytänä porskuttaa jo yli 30-vuotias muurame, joka on ollut minun käytössäni alle kouluikäisestä. Uusissa ei ole enää yhtä kestävät maalit kuin tässä. Tosin pöytälevyn alla on edelleen jäljet siitä, kun leikin "ilkeää pikkusiskoa" -- eikun kappas, nehän onkin hinkattu pois! Kestävää muotoilua siis. Vaikka eihän tämä ole edes vanhimmasta päästä huonekalujamme. Vasemmalla näkyy ovi makuuhuoneeseen, oikealla näkyy hieman eteisen ovenkarmia.


Kirjahylly (Ikea) ja tv-taso (masku) ovat varmaankin samalta suunnittelijalta: molempien hyllyt roikkuvat samalla tavalla.
 
Tämä onkin monelle blogin lukijalle jo tuttu näky ekoista postauksistani, kun kirjoitin keinutuolista. Myös sohvapöytä on samaisilta isovanhemmiltani kuin tuoli ja liinavaatekaappi. Syy television outoon korokkeeseen selviää seuraavasta kuvasta.


Tuolien kansainvaellus olohuoneessamme.
Tässä olohuoneemme eilisten Wii-iltamien jäljiltä. Ei tämä kyllä kovin pahalta näytä, mutta astiat kirjoituspöydällä ja kirjahyllyssä (valon takia eivät juuri näy) saivat aikaan erittäin kauniin kaaosvaikutelman. Mutta ilman väliaikaista kaaosta, meidän olohuoneemme olisi monta hauskaa muistoa köyhempi!

Taidankin keittää kahvit ja ihailla samalla olohuonettamme.

5 kommenttia:

 1. Frasier Crane käyttäisi tästä sisustuksesta sanaa eklektinen ja sitähän se onkin.

  Ei tuo kyllä kovin pahalta kaaokselta näytä, mutta näkyy, että pelattu on isolla joukolla.

  Äiti

  VastaaPoista
 2. Ihana olohuone!

  Ja voi jesta noita ikkunoita ja lattiaa... Näytin kuvat miehellekin, ja ihasteltiin molemmat. Joskus aina miettii, miksi jotkut tahtovat asua vuokralla koko ikänsä: täällä päin Suomea vuokralla asuminen tarkoittaa lähes aina 1970-luvun kerrostaloasuntoa, jossa on ohuet seinät ja kuluneet muovimattolattiat. Mutta asuisihan sitä vuokralla mielellään, jos saisi tuollaisen asunnon!

  Meillä on muuten olohuoneessa samanlainen pöytä. :D Meidän oma on vain maalattu mustaksi.

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan ennen nähnyt kirjahyllyä, jossa kirjat on järjestetty väreittäin!! Näyttää kivalta.
  Vai onko ne lehtiöitä/mappeja, en ihan saa selvää kuvasta?

  t. Virpi

  VastaaPoista
 4. Teillä näyttää tosi kivalta, kaikki sopii niin hienosti samaan tyyliin. Jopa lankakerät kirjahyllyssä!

  VastaaPoista
 5. Äiti: No aika siistihän tämä, onneksi. Keittiö olikin sitten vähän toinen juttu.

  Voi vitsi, onneksi muistutit tuosta eklektisyydestä! Täytyy muistaa käyttää.

  Minna: Kiitos! Meillä ei ollut vielä järjeä muuttaa omaan, kun mulla on opinnot kesken, mutta onneksi täällä on tosiaan tarjolla myös näin mahtavia vuorka-asuntoja. Ei meillä tällaista olisi ikinä tai ainakaan HYYYYYVIN pitkään aikaan varaa ostaa, joten siksikin vuorkalla olo tällä hetkellä kannattaa. :)

  Virpi: On ne kirjoja ja on ne järjestetty väreittäin. Taisin järjestää kirjat väreittäin ekan kerran jo joskus teininä.

  Ronja: Kiitos! Tätä asuntoa on kyllä ollut helppo sisustaa... Lankakerät on kivan näköiset, mutta kun alemmista kerroksista ottaa yhden kerän niin...

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.