sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hup, home, hup!

Huhheijaa, onpas kiva palata omaan kotiin! Oma sänky, oma suihku, jopa omat kotityöt. Lisäksi on aika kivaa, ettei joka päivä tarvitse pakata laukkuja uudestaan ja puhtaita vaatteita on tarjolla lähes rajattomasti. 


Viimeisen viikon elämämme on mahtunut tällaisiin laukkuihin...

Pyöräilyterveiset Hollannista!

Ja kotimme oli kaksi yötä täällä..

Iiik! Voiko tämän karkkisvärisempää yöpaikkaa enää olla?
... eli Amsterdamin liepeillä sijaitsevan Zeeburgin leirintäalueen "ekomökissä". En kyllä tiedä, miten ne olivat ekologisia. Tai no, ilmastoinnin suhteen ne olivat kovin säästeliäitä. Mökkien katoilla kasvoi sammalta ja muita kasveja. Leirintäalueella myös hajusta päätelleen polteltiin erään sortin kasveja, mutta paikka oli hyvin hoidettu ja melko rauhallinen. 


Seuraavat yöt helpoissa hotellessa eli täällä...

Easy Hotel Den Haag. Sopivasti Hollannin väreissä. 
ja täällä... 


Hiukan harmitti, ettemme Rotterdamissa tajunneet Stayokay-hostellia, joka olisi sijainnut hienoissa kuutiotaloissa. 


Seuraava koti räjäytti pankin ja yövyimme täällä...

Kuvassa Bredassa sijaitseva Het Scheepshuys.
Tämä oli ehkä hienostuneinen hotellihuoneemme koskaan. Takka oli aitoa marmoria ja huonekalut jykevää massiivipuuta.

Paikasta tuli ihan mieleen Gilmoren tytöistä tuttu Dragonfly inn. Tarinakin on samanlainen, sillä omistaja oli remontoinut talon lähes purkukunnosta loisteliaaksi (mutta varsin kohtuuhintaiseksi) majataloksi. Bredaan kannattaa matkustaa ihan vain tämän hotellin takia. Kannattaa varata tosin etukäteen, me saimme huoneen ihan tuurilla. 

Konferenssihotelli Landgoend Huize Bergen Vughtissa majoittaa myös sinne sattuvia turisteja.
Eikä seuraava kotikaan paljon edellisestä jäänyt. Tämä olisi sitten ehkä se Independence inn. Meidän huoneemme tosin oli modernissa rakennuksessa ja itse huone oli suorastaan avantgardistinen.

Huone vaikutti jonkun sisustussuunnitelijaopiskelijan taidonnäytteltä, niin paljon erilaisia jänniä yksityiskohtia oli huoneeseen tungettu. Valot sai sammuksiin pistokkeen lisäksi sängyn vieressä olevasta tupsunarusta.

Viimeinen reissukoti olikin "vain" Holiday innissä, Utrechtissa, mutta makeasti nukkui sielläkin. 

Sinivalkoinen hotellihuone sopi pehmeäksi laskuksi kohti suomenmaata.

Mutta kaikkein makeiten nukkuu omassa sängyssä, noin 450 pyöräilykilometrtin ja lukemattomien kylien, kaupunkien, maisemien ja kokemusten jälkeen. 

Olo on kuitenkin edelleen ihan "Hup, Holland, hup!" Jatkoa seuraa...

10 kommenttia:

 1. Hauskoja ja todella erilaisia hotelleja kaikki. Tuliko teistä matkalla nyt sitten Hollannin kannattajia jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa vai ehdittekö paljonkaan seurata jalkapalloa? Tarkoitan lähinnä T:tä.

  Miten tuollaiset polkupyörälaukut oikein laitetaan lentokoneeseen?


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T on kuulemma aina vähän kannattanut Hollantia, mutta ei mitenkään intohimoisesti. Käytiin katsomassa peliä paikallisten seassa pizzeriassa ja minusta oli lähinnä hauska seurata ihmisten reaktioita.

   Pyörälaukut pakattiin isoihin putkikasseihin kypärien ja muun irtoroinan kanssa. Kassit säilöttiin lentokentän säilytyslokeroissa reissun ajan.

   Poista
 2. Oijjoi, mitä taloja! Ja lomailmatkin ovat ilmeisesti suosineet matkalaisia. Maltankohan odottaa ollenkaan lisäpostauksia? Niin värikkäältä näyttää taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollanti oli täynnä toinen toistaan hienompia taloja, sekä vanhoja että moderneja. Perus kerrostalotkin olivat jotenkin tosi tyylikkäitä kaikki.

   Lomailmat olivat aivan täydelliset: asteita noin +20, 95% myötätuuli eikä satanut kertaakaan! Aikamoista.

   Poista
 3. Ihanan näköisiä majoituspaikkoja, ja reissu kuulostaa kivalta - lisäjuttuja odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majoituspaikat olivat tosiaan ihania, harmi että oltiin aina vain yksi yö. Reissu oli erittäin onnistunut. Nyt täytyy vähän prosessoida, että saan kaiken tiivistettyä suhteellisen luettavaan muotoon.

   Poista
 4. Sama kysymys kuin Avalla: Oliko teillä pyörät lentokoneessa ja miten ne pakattiin, vai vuokrasitteko perillä? Odotan innolla lisäpostauksia tästä matkasta! Värikäs majapaikka oli mahtava: Samat värit kuin kypärässäsi!!
  Ja hip hip hurraa! Minun blogini on jostain syystä päivittynyt tänne sinun blogilistaasi ihan oikein! Ensimmäisen kerran tänä vuonna! Olen siitä tosi iloinen, sillä saan aina monta lukijaa sinun blogisi kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lennätimme omat pyörät. Se tuli hieman kalliimmaksi kuin halvin vuokra, mutta minä halusin kropan jaksamisen takia tutun pyörän, ettei tarvitse kohtuullisen raskaan reissun lisäksi opetella uutta ajoasentoa ja niin edelleen. Suomen päässä lennättäminen oli yksinkertaista: irrotettiin polkimet, käännettiin tanko ja laitettiin vähän kuplamuovia herkkiin kohtiin. Hollannista Suomeen olikin vähän hankalampaa, kun pyöriä varten piti yllättäen ostaa erikseen (kalliit) pahvilaatikot. Pyörät saatiin kuitenkin ehjinä (miinus yksi pyöränjalka) käyttöön molemmissa päissä.

   Jee, minä tulinkin heti kommentoimaan uutta postausta, kun kerrankin huomasin sen ajoissa!

   Poista
 5. Ompa Teillä ollut hieno reissu.
  Mutta hyvä kunto pitää olla kun tuon kaiken polkee...
  T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli erittäin hieno! Yllätyin itsekin, kuinka hyvin jaksoin polkea tuon matkan. Vajaa 90km oli pisin päivämatka. Myötätuuli ja mäettömyys auttoivat, vaikka varmaan olen ihan hyvässä kunnossakin.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.