torstai 13. marraskuuta 2014

Arkisapuskaa osa 2

Kauheaa faarttia mennään tällä viikolla, joten ruoankin on valmistuttava yhtä nopeasti. Onneksi ihan joka viikko ei ole näin kiireistä! Tai no, ehdinhän minä tähänkin istua tätä kirjoittamaan ja hengähtämään hetkeksi. Jatkan alkuviikosta aloitettua arkiruokasarjaa. Tällä kertaa sain harvinaista herkkua, nimittäin miehen tekemää ruokaa. Yleensä minä hoidan kokkailut, mutta viimeisen reilun puolen vuoden aikana olen hivuttanut miehenkin repertuaariin valmisruoan rinnalle muutaman ruokalajin. Yksi niistä on tämä pikaruokana valmistuva hernesosekeitto, jota tänään syötiin. 

Keitto on niin kauniin väristä! Keiton voi soseuttaa myös ihan sileäksi. Ja hei, torstaihan on hernaripäivä!

Emme hirveästi syö eineksiä tai valmisruokia, mutta tällaisia pikaruokareseptejä minulla on varastossa jonkin verran. (Ja pestopurkki aina valmiina, jos kiire on todellinen). Tämä ruoka on ihan älyttömän helppo ja nopea. Opin sen kesällä kollegaltani. Otetaan pari pussia pakasteherneitä, 3 dl vettä, 1 tl kasviliemijauhetta tai puolikas kuutio ja annetaan kiehua muutama minuutti. Sitten soseutetaan herneet ja aateloidaan keitto kermalla tai ranskankermalla. Jotain kasvipohjaistakin voisi yhtä hyvin käyttää. Lämmitetään soppa ja voilá, ruoka on valmista!

Kaveriksi paistoin nopeasti muodikkaan lehtikaali-kirsikkatomaattipaistoksen. Tai en tiedä onko lehtikaali enää edes muotia. 

Ja niin on tämä postauskin. Heidå!

4 kommenttia:

  1. Kaunis todellakin tuo keiton väri ja kyllä tuo lehtikaali-kirsikkatomaattipaistoskin miellyttää silmää.

    Minäkin tykkään ruuanlaitosta, mutta pyrin aina löytämään helppoja reseptejä, koska en halua näprätä mitään. Helpot ruuat ovat aivan yhtä hyviä kuin hankalatkin.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, yksinkertaisuus on valttia myös mauissa!

      Poista
  2. Kiva lukea arkiruuista! Tätä keittoa pitääkin ehdottomasti kokeilla, se kuulostaa niin nopealta ja simppeliltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto on ihan hämmästyttävän helppo! Ja siinä on proteiiniakin, kun on melkein kokonaan vaan hernettä.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.