maanantai 30. toukokuuta 2016

Kesä-Bonbon

Vielä jokin aika sitten perhe- ja lapsiaiheita sivuavissa blogeissa valmistauduttiin softshellit kahisten välikauteen. Ajanjaksoon, joka kestää määrittelemättömän ajanjakson verran aina vähän joka vuodenajan välissä. Minä skippasin nuo pohdinnat ainakin toistaiseksi ja Bonsku tyytyi tutustumaan leikkipuistojen ihmeelliseen maailmaan kirppislöydöissä. Nyt kesäkauteen varustaudumme huolellisemmin ja hartaammin, onhan kesä niin paljon ihanampaa kuin välikausi! ... Paitsi että mistä vetoa, että koko kesä on yhtä välikautta syksyyn asti. Ei kai sentään... Kesäkesäkesä! Nämä lämpimät päivät ovat olleet meille palelevaisille ihania. Bonbonkin on selvästi tullut vähän minuun siinä, ettei ainakaan mikään kuumaverinen ole. Niin sisällä kuin ulkona on ollut ihanaa, kun on tarjennut ilman villahousuja ja sukkia. Uloslähtö on nopeutunut hurjasti ja kotona voi pyöriä vaikka vaippasillaan. 

Kesämies panamahatussa puhumassa radiopuhelimeen... epäilyttävää...

Mutta. Tieto lisää tuskaa ja UV-säteilyn vaarat lisäävät minun tuskaani siitä, mitä pukea Bonskulle ulos oikein aurinkoisilla keleillä. Tavallisen paidan UV-suoja on tietysti jonkinmoinen, mutta ihan kesäkuumalla ei ilmeisesti riittävä. Aurinkosuojia pienille ei jatkuvaan käyttöön suositella (korjatkaa, jos olen väärässä) ja varjossa ei ihan koko aikaa voi oleskella. Tietysti voi välttää ulkoilua pahimpaan porotusaikaan, mutta sittenkin mielessäni jäytää säteilyn vaarat. Jonkin verran olenkin yrittänyt aseistautuaUV-säteitä vastaan. Hullareilta hankin ainakin uimatarpeisiin sopivan UV-suojaavan haalarin, joka tosin jättää sääret paljaiksi. Lisäksi ostin supertyylikkään Ki Et La - merkkisen UV-hatun Mamidealta. Hattu on osoittautunut hyväksi ostokseksi, kun vaan solmii narun sen verran tiukkaan, ettei Bonsku kippaa lakkia pois päästään. Aurinkolasitkin meillä on, mutta ne Bonsku riisuu alta aikayksikön, enkä ole vielä keksinyt keinoa, jolla ne saisi pysymään päässä. Onneksi hatussa on kunnon lieri. 

Kesävauva-vaapero-taaperin varustusta. Julbon aurinkolasit kuvausrekviisiittaa. 

UV-vaatteetkaan eivät ole täysin ongelmattomia, kuten ei mikään ikinä, mutta luultavasti kuitenkin pienin paha etenkin uimarannalla. Harmi vaan monissa UV-vaatteissa tulee vastaan taas lastenvaatteiden sukupuolittuminen: pojille on haita ja hirviötä, tytöille simpukkaa ja jäätelöä. Myös monissa UV-hatuissa on valinannanvaraa vain sininen tai pinkki. Pöh. Onneksi Bonskun liskoasu on sentään hauska ja panamahatuksi kääntyvä aurinkohattu kivan monipuolinen. Lisäsuojaksi olen tarvittaessa ajatellut luonnonkosmetiikan lasten aurinkorasvoja, joissa suoja on mekaaninen, eikä kemiallinen. Näistä voi lukea lisää vaikka täältä.


Ihanan raitakangas on tehty ompelemalla erivärisiä kankaita yhteen. Nerokasta!

Onneksi ja valitettavasti kesään kuuluu myös viileämpiä päiviä. Etsin sellaisia varten Bonskulle ohutta tuulipukua paksumpien välikausivermeiden rinnalle. Mistään ei kuitenkaan tuntunut löytyvän pienille mitään välikauden ja kesähelteen välille. Välivälikauteen, heh. Etsin sellaista klassista ohutta ysärituulipukua, jonka ei tarvitisisi olla vedenpitävä, mutta joka pitäisi loitolla pahimman tuulen, eikä ehkä keräisi kaikkia maailman pölyjä itseensä. Vaan eipä sellaisia löytynyt! Kaikki oli liian teknistä, liian paksua, liian isoa... Onneksi mumi eli minun äitini tuli hätiin ja hän ompeli käden käänteessä Bonbonille kaksi takkia ja kolmet housut, aivan hurjan ihanissa väreissä! Näillä kelpaa möyriä Puolalan puiston kaikissa kolmessa leikkipaikassa.

Tuulipukukansalla on valinnanvaraa. Lätsä on punaisesta norsusta.


Vaikka tässä on nyt käsitelty näitä kesän harmillisia puolia, niin ei Bonsku sentään kokonaan kesävaatteitta ole jäänyt. Mumi ja pappa toivat Italian reissultaan muutamia herkullisia kesävaatteita. Kyllä nyt parit suloiset sortsit ja pikeepaidat pitää kesän juhlissa olla! Ehkä jotkut kesäkengätkin pitää hankkia, toistaiseksi on pärjätty tossuilla eli Hellä-designin bootzeilla. Tässä eräänä päivänä Bonsku kuitenkin otti ensimmäiset askeleet tukea vasten, joten voi olla, että loppukesästä jo viipotetaan pitkin nurmikoita. 

Pinkki pikeepaita on Polarn o pyretin kirppislöytö, muut ovat mumin löytöjä reissusta. 

Kuvausassarin mielestä vaatteet olisi pitänyt järjestellä ihan toisin. 
Miten sinä valmistaudut kesän varjopuoliin? Vai yritätkö unohtaa säteilyt sun muut ikävyydet?

10 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä voi tuntua, että shortseilla ei ole kovin paljoa käyttöä, mutta kun vaipasta luovutaan niin hoikkana poikana Bonsku voi käyttää niitä vielä leikki-iässäkin. Sinäkin käytit vauvana hankittuja kukkashortseja vielä 5-vuotiaana.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sorteille käyttöä on löytynyt jo nyt! Pitää vaan katsoa, ettei ole koko päivää auringossa niiden kanssa. Vaikka varmaan mahtuvat kyllä vielä pitkään, se on totta.

   Poista
 2. Minulla on ihan itselleni lasten 50+ -suojakertoimista aurinkovoidetta! Ostin sen, koska se oli ainoa tuoksuton, jonka löysin. En rusketu varmaan ollenkaan.

  Tuo gekkokuvio on tosi kiva ja värikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin varmaan käytän Bonskun kanssa samaa rasvaa ja olemme sitten kalkkilaivan kapteeneja yhdessä loppukesästä.

   Gekkokuvio on tosiaan kiva, eikä mikään haikuosi.

   Poista
 3. Minä hommasin tuota samaa aurinkorasvaa kuin Bonsku! Se ei kirvele silmiä, kun tulee hiki :) Muutoin laitan hellemekkoa päälle ja lymyän varjoissa. Tykkään helteestä, jos ei tarvitse tehdä mitään. Välillä tykkään sateestakin ja tuulesta järven rannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että helle on ihanaa kyllä jos on vähän varjoa, ehkä tuulen virettä vähäsen, eikä tarvitse tehdä mitään! Varjossa jos on sopivan lämmin, niin on mukavinta.

   Poista
 4. Ihania vaatteita ja mumin tuulipuku on huippu!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mumin tuulipuku on minustakin superhieno! Yhtä hienoja ei saa kaupasta.

   Poista
 5. Tosi hieno tuo uv-hattu! Meidänkin pitäisi hankkia Alvarille uusi uimahaalari, aurinkolasit sekä uusia aurinkorasvavarsto. Tähän asti on sudittu viime vuotista nassuun :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, että tuokin rasva oli viime vuotista. Käytän varmaan itse sen loppuun ja kävin jo hankkimassa Bonskulle oman, saman merkin tujumman rasvan. Onneksi on nykyään noita uimahaalareita, niin ei tarvitse koko poikaa rasvata.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.