keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Karkkiarki 12/52: Sillä välin toisaalla...

Kesämekot kesäkuntoon! 

Ennen silitin melkein kaikki vaatteet (!), mutta nykyään silitän ehkä muutaman kerran vuodessa sellaiset vaatteet, jotka menevät niin kertakaikkisen ryppyyn pesussa, että ne on pakko silittää. Ihan siistiltä näytän mielestäni nykyäänkin, vaikka vaatteet eivät ole silitettyjä. Onneksi entisen elämän silityshetket eivät olleet turhia, sillä käytin aikani samalla hyödyksi katsomalla jotain hömppäohjelmaa. Aivot saivat lepoa ja silitys on melkein kuin käsitöitä tekisi, paitsi tylsempää. 

Eräänä päivänä päätin pitkästä aikaa valloittaa silitettävien pyykkien vuoren ja tartuin silitysrautaan ja -lautaan. Olin juuri ottanut kesävaatteet esiin ja muutama kesämekko ja paita kaipasi silityraudan hellää kosketusta. Olin kotona Bonskun kanssa kahdestaan ja ajattelin, että homma hoituisi kuitenkin hyvin, kun Bonsku ei enää välttämättä ole heti kiskaisemassa silitysrautaa päällensä. 

Sainkin silittää vaatteet rauhassa. Hämmentävän rauhassa. Sillä välin toisaalla Bonsku oli sillä välin kehitellyt viereisessä huoneessa oman vaateprojektin ja levitti koko vaatekaapin alaosan sisällön lattialle. Vähän lisää hommia silityksen lisäksi. Muuten vallan laiskistuu, kun vaatteitakaan ei enää silitetä säännöllisesti. 
Bonbon konmarittaa. 

Saiskos noita mekkojakin vähän tuolta ylempää tänne lattialle?

Hei tähän saisi hyvän istumapaikan, jos tässä ei olisi noita sukkahousulaatikoita. 

Ihhahhaa, ihhahhaa! 
Ja vielä viimeisetkin sukat tuolta pohjalta.


Eikä muuten silitetä vastedeskään, jos lopputulos on tämä. Ehkä seuraavan kerran syksyllä. 

4 kommenttia:

 1. Se on jännä miten kaappien tyhjentäminen on lapsista aina hauskaa. Serkkusi tyhjensi säännöllisesti liinavaatekaapin ja sinä taas laatikot, mihin olin säilönyt kankaita onpelua varten. Valitettavasti kaapin uudelleen täyttö ei enää niin kiinnosta. No jotain on maksettava siitä, että saa jonkun homman kunnolla ja tahokkaasti tehdyksi.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, luulisi että tavaroiden uudelleenjärjestelykin voisi olla hauskaa, mutta taitaa olla turha toivo sellainen...

   Poista
 2. Hihii! Ihana Bonsku! Meidänkin mini teki tuota pienenä. Ai että Otso tykkäsi vetää kaapista (yleensä äidin) vaatteita lattialle ja muisti aina vilkuttaa perään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vilkutus perään tuntuu melkein irvailulta, mutta taitaa vaan olla niin hauskaa puuhaa, etteivät nämä pienet voi itselleen mitään.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.