sunnuntai 13. elokuuta 2017

Käännös ympäri

Teininä olin kova rymsteeraamaan ja vaihdoin huoneeni järjestystä muutaman kuukauden välein. Siirtelin painavan Muuramen kirjoituspöydän, tyhjensin kirjahyllyn ja siirsin sen ja vaihdoin taulujen paikkoja. Sillä tavalla sain varmaankin sisustusintoni tyydytettyä, kun sisustettavaa tilaa oli rajallisesti. 

Pöytä. 
Nyt omissa kodeissa olen rymsteerannut todella vähän. Jotenkin huonekalut ovat asettuneet sopiville paikoilleen, eikä niitä ole ollut tarpeen siirrellä. Siusustusinto on tyyntynyt vaihtelemalla "koristeasetelmia", vaihtamalla tyynyjä ja silloin tällöin sisustus on täydentynyt jollain uudella huonekalulla. Johtokokoelmien ja rumpujen siirtyminen muualle on tietysti aina ollut sisustuksen riemuvoitto. On hämmentävää, miten paljon tilaa makuuhuoneessa on, vaikka siellä on nyt kampauspöytä JA Bonskun teltta, jota en ole vielä ehtinyt ja raaskinut siirtää pois.

Pöytä arkiaterialla. 

Mutta välillä minäkin sentään repäisen! Kolmekymppiskarnevaalien jälkeen otin yhden jatkolevyn pois ruokapöydästä ja käänsin sen toisin päin. Nyt ihmettelen, miksen ole aikaisemmin tajunnut, miten kivasti tuolit asettuvat ja kukkapöytäkin pääsee paremmin esiin, kun pöytä on näin päin. Lähes kaksi ja puoli vuotta pöytä ehti olla samoin päin, välillä vähän eri mittaisena jatkopalojen ansiosta. 

Pöytä arkiaterian jälkeen.

Nyt pöytä on siis hieman lyhyempi, mutta se ei oikeastaan haittaa. Näin ei tule kerrytettyä yhtä paljon sotkuakaan pöydälle, sillä toinen pää ei ole hukkakäytössä. Käytännössä pöytä toki kerää jonkin verran ajelehtivia tavaroita, kuten kuvista näkee, mutta se kuuluu arkeen. Omat paikatkin ovat löytyneet näppärästi. Nyt kaikille paikoille pääsee helpommin, eikä kukaan joudu siirtymään, jotta perimmäisille paikoille pääsee istumaan.

Pöytä ennen vieraita. 

Saa nähdä, vaihtuuko jonkin muunkin huonekalun paikka tämän uudistuksen johdosta. Toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut. Ehkä sisustusinto on taas tyydytetty.

Pöytä vieraiden jälkeen. 

Oletko sinä kova rymsteeraamaan vai pysyvätkö huonekalut omilla paikoillaan, kun ne on siihen asetettu?

10 kommenttia:

 1. Aikaisemmin meillä sohva kiersi ympyrää olohuoneessa: joskus ikkunaseinällä, joskus toisella seinällä ja joskus keskellä olohuonetta erottamassa ruokailutilaa ja oleskelutilaa. Nykyinen järjestys on ollut jo aika kauan ja voi olla, että jää pysyväksi. Mutta ei sitä koskaan tiedä.


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt sohva on pysynyt jo pitkään samalla paikalla. En edes muista, koska sohva olisi ollut muualla! Hyvä järjestys kyllä.

   Poista
 2. Haha, minä siirtelen huonekaluja ehkä muutaman kerran vuodessa riippuen siitä, onko siihen mahdollisuutta. Edellisessä kämpässäni rymsteerasin vähäiset kalusteeni uuteen järjestykseen vain kaksi kertaa koko parin vuoden asumiseni aikana (koska tilaa ja huonekalujakin oli niin vähän, vaihtoehdot olivat vähissä), mutta nykyisessä on ehditty siirrellä jo hiukan enemmän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kivaa, jos on useita sopivia paikkoja eri huonekaluille. Meillä on tällä hetkellä osa huonekaluista niin painavia ja täynnä tavaraa, että se myös vähän hidastaa rymsteerausta.

   Poista
 3. Sama kuin siulla, teininä olin innokas huonekalujen kääntelijä ja vaihtelimme siskojen kanssa huoneita tiuhaan. Ja aikuisena pyöritin säännöllisesti huonekaluvalssia. Nyt olen ehkä hiukan jämähtänyt, mitä nyt tyttöjen kasvaminen pakottaa välillä parin huonekalun siirtelyyn.

  Pöytä näyttää hyvältä, kuten teidän kotona kaikki aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, metaforisesti nuorena sitä on jatkuvassa muutoksessa ja kolmekymppisenä alkaa jämähtää! ;) Tosin minä jämähdin jo parikymppisenä, karua.

   Poista
 4. Vielä ennen omilleni muuttoa asuimme monta vuotta vuokralla vanhempieni kanssa. Äiti oli varsin kova rymsteeraamaan huonekaluja eri paikkoihin - tai vähintään toisin päin säännöllisin väliajoin. Perittyämme äitini vanhempien talon jäi siirtely vähemmälle, vaikka tilaa enemmän onkin. Siellä vaan jotenkin kaikella on oma paikkansa.

  Omilleen muutettuani olen kaikissa kodeissa tehnyt jotain pieniä muutoksia sillointällöin, mutta aika paikoillaan ovat saaneet minun tavarani pysyä. Olen hyvä visioimaan sisustuksia päässäni, ja yleensä se ennaltamietitty järjestys on ollut toimiva. Tilaa on myös ollut kaikissa kodeissa sen verran vähän, että järkiratkaisut ovat melkeinpä aina menneet etusijalle ja tulleet jäädäkseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on nyt enemmän tilaa kuin joskus, mutta jotenkin tosiaan asioilla on paikkansa, joten rymsteeraukselle ei ole samalla tavalla tarvetta.

   Poista
 5. Ihanat nuo keittiönne tuolit!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on hankittu yksitellen, mikä mistäkin. Osa saatu lahjoiksi. Sopiva setti!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.