sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Paikka kauneudelle

Makuuhuone raivattuna edustuskuntoon, jotta myös tuo upea himmeli olisi edukseen!

Oi miten odotankaan, että saan laittaa uuden kodin kauniiksi! Paikka kaikelle on nykyään kaikkien huulilla, mutta minä odotan sen lisäksi sitä, että kodissa on paikka kauneudelle. Huokailen itselleni kateellisena katsellessani vanhoja kauniita sisustuskuvia tästä vielä toistaiseksi nykyisestä kodista. En tietenkään vaihtaisi lapsia siistiin kotiin, mutta kyllä silti on ihanaa, että uudessa kodissa on taas uusi into ja ennen kaikkea tilaa myös sisustaa ja laittaa sitä kauniiksi. Sain tuttavaltani VE:ltä jokin aika sitten aivan valtavan ihanan himmelin. Olin ihaillut sitä jo instagramissa ja salaa toivoin, että voisin saada samanlaisen. Ja kuinka ollakaan, minulle kävi tuuri kun himmeli ei ollutkaan mittausvirheen vuoksi mahtunut aiottuun paikkaan ja minä sain sen! Se sai heti paikan makuuhuoneessa ja katseen voi siirtää siihen, jos sotku ja pyykit ahdistavat. Mutta ai että minä odotan, että saan laittaa sen uudessa kodissa esille ja sen ympärillä on (välillä) muutakin kuin sotkua! Siksi se pääsee myös tämän postauksen kuvitukseksi. 


Himmeli on viimeisin "sisustushankinani" ja siihen kulminoituu nyt se, että se ansaitsee päästä huoneeseen, jossa ei jatkuvasti kuivata pyykkiä. 

No enhän minä malta olla paljastamatta, millaiseen kotiin olemme muuttamassa. Kuvia minulla ei vielä ole, mutta voitte kuvitella mielessänne. Muutamme Turun Pohjolan kaupunginosaan, jossa on paljon puutaloja. Oma asuntomme on 1924 valmistuneessa taloyhtiössä. Se on ihan lähellä keskustaa, mutta kuitenkin omassa rauhassaan. Sieltä pääsemme näppärästi kaikkiin töihimme ja harrastuksiimme ja vapaa-ajalla pärjää pääsääntöisesti ilman autoa. Neliöitä on reilut 30 enemmän kuin nyt eli 94 ja lisäksi varastoa. Ehkä hieman vähemmän kuin alunperin ajattelimme, mutta hukkaneliöitä ei juuri ole. Oikeastaan pidän siitä, että koti on melko kompakti. Kerroksia on kolme: keskikerroksessa olohuone ja keittiö, yläkerrassa kaksi makuuhuonetta ja wc. Alakerrassa on kylpyhuone, wc, sauna, kodinhoitotila ja työhuone soittimille. Kangaspuista joudun luopumaan, mutta se ei tunnu kovin suurelta kompromissilta.

Kotimme ainoa siisti kuvakulma?

Me periaatteessa mahdumme tähän nykyiseenkin ihan hyvin, onhan joskus pelkässä tulevan kotimme keskikerroksen kokoisessa asunut nelihenkinen perhe ja isoäiti. Koska nykyään kuitenkin on mahdollista asua hieman väljemmin, odotan erityisesti sitä että uudessa kodissa arjen saa välillä syrjään. Tämä vanha koti on tullut "saturaatiopisteeseen", jossa ei missään ole enää paikkaa yhtään millekään tavaran raivauksesta huolimatta. Lisäksi kaikkialla on pyykkiä. On likaista pyykkiä, puhdasta pyykkiä, kuivuvaa pyykkiä, kuivaa pyykkiä, märkää likapyykkiä, jota ei voi laittaa pyykkikoriin ja puolipitoiset vaatteet päälle. Pyykkiä on toki jatkossakin, mutta se ei kaikki ole olohuoneessa ja makuuhuoneessa jatkuvasti näkyvissä. On kodinhoitohuone, jonka voi pitää iloisessa kaaoksessa ja nauttia kahvikuppinsa vähän siistimmässä olohuoneessa.

Kun kameran kääntää toiseen suuntaan...

Bonskulla on uskoakseni melko maltillinen määrä leluja. Ainakin ne noin periaatteessa mahtuvat suhteellisen pienelle alalle huushollissamme. Käytännössä tietysti lelut levittäytyvät kotimme joka sopukkaan kuin mikromuovi meriveteen. Tiedän, että näin on jatkossakin, sillä emme aio rajoittaa sitä, missä huoneissa saa leikkiä. Kuitenkin minulla on pieni toivo siitä, että ainakin osa leluista pysyisi myös lastenhuoneessa. Tai ainakin illan tullen ajelehtivat lelut voi heittää koreihin ja dumpata lastenhuoneeseen, jonka siisteydestä en juurikaan aio ottaa stressiä. 

Tietenkään uusi koti ei pidä itsestään itseään kauniina, vaan pitää siivota ja järjestellä ja löytää paikka kaikelle. Mutta uskon silti, että siinä on juuri kriittisesti lisää neliöitä, eikä kuitenkaan yhtään liikaa, jotta sen siivoaminen ei ole ylivoimaista. Toivottavasti. 

Äkkiä kamera takaisin ylös näihin karkkisväreihin!

Nyt pitäisi vielä malttaa kuukausi ja risat ennen kuin pääsen järjestämään uuden kodin grand tourin. Siihen asti yritän pitäytyä muissa aiheissa ja ehkä hieman muistella tätä vanhaa kotia, joka kaiken sotkun alla on kuitenkin oikeasti todella kaunis ja ihana koti vielä nämä tulevatkin viikot.




8 kommenttia:

  1. Vaikka tuleva kotinne on mielestäni hyvin kaunis kokonaisuus niin eniten iloitsen tulevasta kodinhoitohuoneestanne ja keittiöstänne. Nyt voit jatkaa juuri- ja muita ruokakokeilujasi ansaitsemissasi tiloissa.

    Mumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin odotan sitä keittiötä joka kerta, kun kokkaan nykyisessä! Keittiö on ollut tämän kodin heikoin lenkki.

      Poista
  2. Kodinhoitohuone on varmasti helpotus pyykkimylläkköön. Meillä on onneksi kylppärissä jonkin verran tilaa pyykkihommille (harvinaisen paljon mielestäni tällaiseksi kerrostalokaksioksi), mutta haaveilen minäkin kodinhoitohuoneesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kylppäri on noin kaksi neliötä ja siellä on suihku, wc, Bonskun amme, kestovaippapyykit, pyykkikone, vaipanvaihto koneen päällä ja lattialla kosteat likaiset pyykit. Joten kodinhoitohuone on kyllä pelastus!

      Poista
  3. Oi,uusi koti kuulostaa teille kyllä aikamoiselta unelmalta! Innolla odottelen kuvia sitten aikanaan.

    VastaaPoista
  4. Tuli ihan kyyneleet silmiin kun luin tätä postausta, niin ihanaa on että tekemäni himmeli pääsi hyvään kotiin ja saa muuttaa kanssanne vielä uuteenkin unelmakotiin!
    On kiva päästä näkemään miten kauniit tavaranne asettuvat uusiin paikkoihin ja mitä uutta luot sisustukseen.
    VE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä himmelistä! On kyllä hauska päästä asettelemaan tavarat sitten uuteen kotiin ja esitellä sitä blogissa.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.