maanantai 25. helmikuuta 2019

Sisustusjemma

Nämä tyypit ostettiin Bonskulle ja Tintille Lontoosta. Leikkeihin ne eivät juuri ole päätyneet, mutta eivät saa myöskään istuskella pylvään nokassa, kuten minä haluaisin. 

Minä tykkään sisustuksessa hassuista pienistä yksityiskohdista, joita ei välttämättä ensisilmäyksellä huomaa. Lelut ovat minusta oivia sisustusesineitä, sillä ne tuovat vähän huumoria ja tietysti väriä sisustukseen. Parasta on, jos lelun tai muun hauskan sisustusesineen saa kurkkaamaan jostain vähän yllättävästä paikasta. Keksin niille juuri termin "sisustusjemma".


"Marigekko" on Barcelonan tuliainen teinivuosilta. Se pääsi yläkerran vessaa ilahduttamaan. 
Meidän kodissamme tällaisia sisustusjemmoja on useampia ja ehkä löydän niitä vielä joskus lisääkin. Harmikseni ihan kaikkia näitä jemmoja ei voi oikeasti käyttää, sillä pienet kätöset hakevat lelut pois vääristä paikoista. Ja en ole tietenkään käyttänyt sellaisia leluja, joilla päivittäin leikitään, vaan jotka ovat syystä tai toisesta unohtuneet laatikoiden pohjalle tai jotka ovat alunperinkin vain "minun".

Ponikokoelma vahtii vessan ovea. 

Suosikkijemmani on yläkerran vessan hauska pikkuikkuna, jonka "ikkunalaudalle" jemmasin ponit. Ne alkoivat olla huonossa kunnossa pyörittyään laatikoissa käyttämättöminä. Tarkoitus olisi lisätä vielä kokoelmaa, kun pääsen vanhaan ponikokoelmaani käsiksi. Toinen suosikkini olisi eteisen ja olohuoneen välinen pylväänreuna, mutta tämä on juuri niitä paikkoja, joilta lelut häviävät alta aikayksikön, kun yritän jemmata sinne jotain.

Muutama poni mahtuisi vielä sekaan. 

Kuistin pikkuikkuna on myös hauska sisustusjemma, jonne jemmasin Simpsons-shakkinappuloita. Olen ostanut shakkipelin joskus seurusteluaikoina miehelle joululahjaksi ja peli on pölyttynyt kaapissa pitkään. Nyt pääsivät edes koristeiksi (plus Bonskun leikkeihin). Saa nähdä jaksanko pitää ikkunalaudalla vaihtuvaa näyttelyä vai ovatko shakkinappulat tulleet jäädäkseen.

Kuistilla on söpö pikkuikkuna. Nalletaulu pääsi oven yläpuolelle, kuten vanhassakin kodissa. 

Päästäisitkö itse Simpsonit vartioimaan kotiasi?

Muita jemmoja ovat yläkerran kattuparrujen päät. Niitä olisi vaikka kuinka, mutta olen hyödyntänyt toistaiseksi vain pikkuvessan yhden parrunpään. Bonskun huoneessa lelut tuskin pysyisivät paikoillaan ja makuuhuoneen parrut houkuttelisivat liikaa kurottelemaan parven kaiteen yli. Mutta onneksi näitä jemmoja riittää muutenkin! Nyt kun mietin, niin kodin edellisetkin asukkaat käyttivät näitä sisustusjemmoja hyödyksi. Vaikka sisustustyyli oli monelta osin hyvin erilainen, niin samalla tavalla hauskoja yksityiskohtia löytyi sieltä täältä. Myös My Little Pony oli päässyt eräälle ikkunalle kurkkimaan. Ja ehkä joskus vielä hankin itselleni tämän täydellisen "sisustusjemmalampun", joka heillä oli keittiössä.

Herra Tompson tai Thomson hyppäämässä pyykkimereen. 

Millaisia sisustusjemmoja sinun kodistasi löytyy? 

10 kommenttia:

 1. Ha ha hauskoja! Just tuommoisista tykkään. Harrastan itsekin, mutta meillä hyviä jemmapaikkoja on lähinnä kirjahyllyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjahylly on mitä mainioin jemmapaikka! Meidän vanha kirjahylly oli täynnä jemmoja. Nyt uusiin mahtuu juuri ja juuri kirjat.

   Poista
 2. Teidän kodissa on monta hauskaa paikkaa jemmata kivoja pieniä sisustusjuttuja. Meillä on eteisen ja takkahuoneen välissä seinä, joka ei ulotu aivan kattoon asti. Siellä seinän päällä olen vuosien mittaan pitänyt monenlaista. Esimerkiksi kansallispukuisia nukkeja, jotka joskus olivat suosittuja matkamuistoja. Nyt se taitaa olla aivan tyhjä.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan, että se seinä oli joskus täynnä niitä nukkeja! Pienenä ne olivat hienoja, mutta ehkä nyt en niillä enää sisustaisi. Tosin onhan minulla standaari-viirikin...

   Poista
 3. Minullakin on leluja sisustusesineinä. Lähinnä muovieläinfiguureja, joita on hurjasti, osittain siksi, että tein aikoinaan niihin liittyen ns. yhteistyötä erään lelukaupan kanssa. Juuri nyt esillä ovat mereneläväfiguurit merihevosesta sinivalaaseen. Ne ovat ihan lipaston päällä, joten varsinaisesta jemmasta ei voi puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinfiguurit ovat suloisia sisustusesineitä! Meilläkin on muutamia, vaikka oikeasti ne ovat kyllä Bonskun.

   Poista
 4. Ihania jemmoja! Teidän talossa on tosi hyviä paikkoja tuollaisille pienille yllätyksille, meidän suht uudessa tylsässä talossa ei ole. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niitä voi tehdä itsekin hyllyille ja pöydille! Ja puutarhaan!

   Poista
 5. Ihana ja tärkeä uusi sana "sisustusjemma" ! Hyvä ehdokas Vuoden uudissana- kilpailuun!
  Edellisessä asunnossa tein hauskan jemman. Siinä talossa oli makuuhuoneissa ihan valtavan suuret ikkunat, joiden peseminen ikkunoiden välistä oli lähes toivotonta. Asuimme talossa pitkään ja vain yhden kerran ikkunat avattiin ja pestiin lasien välit. Silloin laitoin lastenhuoneen ikkunoiden väleihin, toiseen huoneeseen pieniä puisia värikkäitä lintuja ja toiseen puisia pieniä eläimiä. Kyllä ne oli hauskat! Ikkunat suljettiin ja asuimme vielä sen jälkeen siellä kymmenen vuotta. Viime kesänä, kymmenen vuotta muuttomme jälkeen, kävimme katsomassa taloa ja jemmat olivat entisellään! Ne ovat siis olleet siellä 20 vuotta. Pikku otukset olivat aivan haalistuneita auringon paahteesta ja jotkut jopa hajonneet. Talo on nyt asumaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan innolla yleistämään sisustusjemma-sanaa! Oi, hauskaa, että lelut olivat paikoillaan. Ne ovat oikein aikakapseleita kerrakseen. Sääli vain, että talo on asumaton.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.