sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Voi kuinka olenkaan kaivannut rymsteerausta!

Tänään minuun iski yhtäkkiä älli, että olohuone pitää rymsteerata. En ollut kokenut tällaista pitkiin aikoihin, sillä edellisissä kodeissa huonejärjestyksen vaihtamiseen oli hyvin rajalliset mahdollisuudet. Toki pienempiä muutoksia sai tehtyä, mutta ei sellaista kokonaisvaltaista ilmeen muuttamista. Tässä kodissa taas mahdollisuus rymsteeraukseen oli olemassa, enkä ollut hyödyntänyt sitä koko tämän puolentoista vuoden aikana. Ja ai että se rymsteeraaminen oli kivaa!


Tästä lähdettiin liikkeelle. 

Teininä järjestin huoneeni uusiksi useamman kerran vuodessa. Siirtelin hontelona tikkukätisenä teininä isoa Muuramen kirjoituspöytää ja kirjahyllyä milloin mihinkin kohtaan huonetta. Maalattiinpa jopa kirjahyllyn takaseinä vadelmanpunaiseksi, jotta sen sai kivasti myösjakamaan huonetta tarvittaessa. Huoneessa oli yhdellä seinällä kiinteitä kaappeja, mutta muuten seinät olivat vapaat eikä huonekaluja ollut liikaa, joten uuden ilmeen sai helposti.

Tadaa! Tähän päädyttiin. 

Muutoksen kirvoitti jokin Hesarin sisustusartikkeli, jossa puhuttiin taas ihmetysaiheestani kotihäpeästä. Jutussa annettiin vinkkejä, miten kotiinsa voisi olla tyytyväisempi ja joku asiantuntija antoi vinkin uudelleen järjestelystä. Minä olen tyytyväinen kotiini jo nytkin, mutta pieni piristys kesän edellä oli tervetullut. Lapsetkin innostuivat ajatuksesta ja antoivat minun rymsteerata rauhassa, vaikka yleensä tällaisista omista projekteista seuraa akuutti syli- ja leikkiseurapula sekä himo härnätä veljeä. 
Olohuoneessa sohva pyörähti ikkunaseinälle. Se toi mieleen vanhan kodin, mutta ei kuitenkaan liikaa että olisi tuntunut tylsältä. Haisukaappi, kirjahylly ja kirjoituspöytä pysyivät paikallaan, sillä ihan niin kokonaisvaltaiseen siirtelyyn ei ollut mahdollisuutta. Matalaa senkkiä siirsin hieman. Nojatuolit ja keinutuoli saivat uudet paikat. Ensin yritin laittaa nojatuolit samalle seinälle tuon pienen lipaston molemmin puolin, mutta vaikutelma oli jotenkin vähän pikkusievä. Ongelma ratkesi, kun keinutuoli ei mahtunutkaan sille suunnitellulle paikalle ja laitoin sen toiselle puolelle lipastoa. Se toi kivasti särmää kukkanojatuolin ja siron lipaston rinnalle. Lipasto pääsee nyt oikeuksiinsa, sillä edellisessä järjestyksessä se jäi hieman lelulaatikoiden ja levysoittimen varjoon. 

Tällä kertaa keinutuolin parina onkin kukallinen nojatuoli. Ja heh, lasten kirjoja on joka paikassa. 

Sohva sopii kauniisti myös ikkunaseinälle. Tintin junatavarat jäävät sopivasti hieman piiloon sohvan ja kirjahyllyn väliin. 

Sohva ikkunaseinällä on nyt kesäaikaan mukava, kun ikkunoistakaan ei vedä. Lisäksi ikkunoista tulvii ihanasti valoa. Kun lämpiminä keleinä ulko-ovikin on usein auki, niin sohvalta näkee pihalle asti. Huomasin myös, että kattopalkit näyttävät aika hauskoilta, kun niitä tuijottelee pötköttäessään sohvalla. Pinkki nojatuoli päätyi senkin viereen. Nyt kaikki istuimet olisivat niin sopivasti seurustelua varten, mutta saa nähdä koska niissä taas istuu vieraita. Toivottavasti pian!

Kaasupallon raadosta en huomannut hankkiutua eroon ilman kuvaamista. 

Uusi järjestys piristi hieman harmaata päivää kivasti ja nyt jaksaa ihailla kotiakin eri tavalla. Innostuin vaihtamaan hieman esillä olevia koristeitakin, vaikka ne peittyvätkin usein Tintin käsistä turvaan nostettuihin tavaroihin. Aina välillä ne sieltä kuitenkin tulevat esiin ja ilahduttavat mieltä. 

Vaihdatko sinä usein huonekalujen järjestystä? Entä kutsutko sitä rymsteeraamiseksi vai joksikin muuksi?

6 kommenttia:

 1. Ei ollut tuo rymsteeraus-sana tuttu, mutta tajusin heti nähdessäni sanan merkityksen. Lieneekö syynä myös se, että ajatuksissani on nyt viime viikosta saakka huonekalujen järjestyksen vaihtaminen. Se on iso homma, mutta mukavaa puuhaa. En ole nyt vielä rymsteeraukselle antautunut, kun pihatyöt on olleet ns. vaiheessa :) Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullt myös mööbleeraamisesta, mutta minä olen jostain omaksunut tämän rymsteeraamisen. Ja kyllä palkitsee, kun uusi järjestys on niin kiva!

   Poista
 2. Tulipa olohuoneesta kivan eri näköinen! Keinutuoli sopii hauskasti takan viereen kukkatuolin pariksi. Ja mikä tärkeintä, pojille jäi avointa leikkitilaa olohuoneen keskelle tässäkin järjestyksessä.

  Tiedän rymsteeraus-sanan, mutta en ehkä käytä sitä. Puhun vaan huonekalujen siirtämisestä. Nuorempana sitä tuli tehtyä kerran pari vuodessa, mutta nyt on sama järjestys ollut jo muutaman vuoden. Jotain pieniä tuolien paikkojen muutoksia on tehty, mutta sohva on pysynyt paikoillaan, vaikka sille olisi kolmekin paikkaa olkkarissamme.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vielä ei viitsi tukkia leikkiväyliä, vaan pidän paljon vapaana.

   Mistäköhän olen tuon rymsteeraamisen keksinyt? Ehkä joku kaveri on sitä käyttänyt.

   Poista
 3. Oi, mukava uusi järjestys! Minäkin puhun nimenomaan rymsteeraamisesta, mutta teen sitä tosi harvoin. Painavien kirjahyllyjen siirtäminen on vähän turhan rankkaa... Nykyisesä kämpässä olen sitten muuton jälkeen rymsteerannut vain kerran, kun hankin uuden sängyn, joka oli eri kokoinen kuin vanha, joten piti siirrellä muitakin huonekaluja, vähän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kirjahyllyt on kyllä hankala siirtää. Se esti meilläkin edellisessä kodissa rymsteeraamisen. Toinen mitä on vaikea siirtää on askartelukaappi, joka on paitsi painava myös täynnä.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.