sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Uutta ja tavallista arkea

Töihinpaluu on sujunut melkolailla mainiosti. Töissä on kivaa ja suunnilleen kaiken tarvittavan muistaa tai osaa selvittää. Yksi ihanimmista asioista töissä on se, että saa ajatella ajatuksensa loppuun asti ja onneksi työni mahdollistaa sen useimmiten. Minulla on lisäksi erittäin mukava työyhteisö ja innokas kollega, jonka kanssa kehittää työtä eteenpäin. Lapsia ei ole tullut ikävä työpäivän aikana ja he ovat pärjäilleen mukavasti isän kanssa kotona. 

Bonskun ja Tintin suosikkileikit. 

Elämä tuntuu yhtä täydeltä kuin tämä meidän pihanpätkä näyttää. 

Vaikka töissä en ikävöi, päivän paras hetki on tulla kotiin ja saada riemusta kiljuvat lapset syliin. Yritän aina töiden jälkeen hetken rentoutua, mutta se onnistuu hieman vaihtelevasti. Usein olenkin aika poikki, mutta yritän kovasti tsempata ja jaksaa leikkiä Bonskun ja Tintin kanssa. Jos kotona ollessa oli väsynyt, se oli sellaista tasaista koko päivän jatkuvaa. Töissä taas jaksan työpäivän oikein hyvin, mutta sen jälkeen tuntuu välillä todella uuvahtaneelta ja pitäisi jaksaa perään vielä "toinen työpäivä" kotona lasten kanssa. Tämä kuulostaa nyt kovin negatiiviselta, sillä ei arki sentään pelkkää väsymystä ole. Pidän siitä, että nyt elämässä on taas erilaista vaihtelua. Illat eivät tunnu ollenkaan lyhyiltä, kun niiden aikana ehtii touhuta niin monta asiaa. 

Vauhtia riittää näiden veijareiden kanssa. 

Ehdottoman ihanaa on kuitenkin tehdä taas nelipäiväistä työviikkoa. Kun viikonloppu kestääkin kolme päivää, ehtii aivan erilailla levättyä kuin kahdessa päivässä. Töissäkään en ole kokenut, että työt kasaantuisivat liiaksi tai että tekisin viiden päivän työt neljässä päivässä. Saatan silti niin vahingossa tehdä, sillä jaksan olla myös tehokkaampi, kun tiedän että saan myös enemmän kotiarkea lasten kanssa. Lepo on tietysti vilkkaiden lasten kanssa suhteellinen käsite, mutta kolme hidasta aamua auttaa jo asiaa paljon. Lisäksi saan myös helpommin ja paremmalla omalla tunnolla omia hetkiä, kun tuntuu että aikaa lasten kanssa on riittävästi. Esimerkiksi nyt pojat ovat isänsä kanssa puistossa ja minä sain maalata kasvihuonekaappia rauhassa. 

Kaapin maalausta rauhassa - ah. Tosin kaapista ei lopulta tullutkaan keltaista, koska sävy oli väärä. 

Nyt sunnuntain loppu on varattu perhe ajalle. Kohta uuniin menee pizzaa ja illalla menemme vielä koko porukka saunaan. Mukavaa ja ihanan tavallista. Sopii oikein hyvin tähän omituisen ajan keskelle. 

Mikä on paras asia arjessasi juuri nyt?

4 kommenttia:

  1. Paras asia on, että jo hiukan uskaltaa lähteä vapaammin liikkeelle ainakin täällä kotikaupungissa koska uusia tartuntoja ei ole tullut yli kuukauteen.

    Olen aina tykännyt tavallisesta arjesta ja korona on sen arvoa vielä lisännyt kun sitä ei ole.

    Mumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo pieni vapauden tunne on kyllä mahtavaa! Osaa arvostaa sitäkin, että saa liikkua normaalisti niin vapaasti.

      Poista
  2. Kiva postaus! Minulla taitaa arjessa tällä hetkellä kivointa olla runsas kotona oleilu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin on kyllä kivaa! Etenkin kun pääsi kunnolla kotimoodiin, niin siihen tottui aika nopeasti.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.