lauantai 13. kesäkuuta 2020

It's Shaun the cake...

Olen pitkään halunnut toteuttaa Pinterestistä joskus bongaamani Late Lammas -kakun. Bonskukin oli aikanaan suuri Late-fani, mutta innostus ei osunut juuri synttärien tai muiden juhlien kanssa yksiin, joten kakku jäi tekemättä. Nyt Tintti on onneksi suuri Late Lammas -fani ja tämän lisäksi Just dancen Beep beep like a sheep -kappaleen lammastanssija vetoaa häneen suuresti. Siispä lammaskakkua tekemään! 

Beep beep like a cake! 

Idea koristelussa on hyvin yksinkertainen ja siksi nerokas. Kakun päälle laitetaan villaksi valkoisia minivaahtokarkkeja ja Laten pää ja jalat tehdään sokerimassasta tai muusta vastaavasta. Koska en viitsinyt ostaa kahden väristä sokerimassaa, tein lampaalle aurinkolasit, joiden pokat koristelin hopeahelmin. Tämä sopi Tintille hyvin, sillä hänhän kutsuu nykyään aurinkolaseja bääbääksi, sillä Beep beep like a sheepin videossa taustalla olevalla lampaalla on aurinkolasit. Ja minä olen tyytyväinen, sillä Bonsku ei todellakaan ollut 2-vuotiaana suostuvainen aurinkolasien käyttöön!

Tässä lähikuva päästä. Sieraimet painoin ruokaveitsen tylpällä päällä. 


Mutta takaisin kakkuun. Tein kakusta pallomaisen, sillä ajattelin sen näyttävän enemmän lampaalta kuin tavallinen kakkupohja. Kinuskikissalla on erinomainen ohje pallomaisen kakun tekemisestä ja olen kerran ennenkin tehnyt sen mukaan vapuksi hauskan pallokakun. Pohjaksi valitsin tällä kertaa tavallista sokerikakkupohjaa jämäkämmän kakkupohjan ja se toimikin hyvin, sillä pohjaa oli helppo leikellä ja siirrellä. Tein kakkupohjan ihan vuoassa ja leikkasin kolmeen osaan ja siitä sitten leikkasin sen vielä pienempiin osioihin. Rakensin kakun isoon tupperwaren pyöreään rasiaan, joka toimi hyvin. 

Täytteeksi laitoin ikisuosikkiani vadelma-kerma-täytettä, niin ikään Kinuskikissalta. Nyt noudatin jopa ohjetta ja ostin vispikermaa kuohukerman sijaan ja laitoin joukkoon vaniljakreemijauhetta. Tuli kyllä erinomainen täyte, kun se kreemijauheen ansiosta hieman hyytyi. Yhteen kerrokseen laitoin maustettua passionhedelmärahkaa ja kermavaahtoa. Siihen en laittanut kreemijauhetta, sillä rahka teki täytteestä sopivan jämäkkää. Täytteet maistuivat ihanan raikkailta ja kakku pysyi koossa hyvin. 

Pojat olivat innoissaan kakusta. 

Koristelu oli tosiaan yksinkertaista, mutta vei jonkin verran aikaa, sillä en löytänyt valkoisia vaahtokarkkeja vaan ne piti noukkia värikkäiden vaahtisten joukosta. Helpommalla olisi tietysti päässyt tekemällä värikkään Laten, mutta kun alkuun kokeilin, se ei näyttänyt ollenkaan niin lampaalta. Realismin nimissä laitoin kyllä valkoisten vaahtokarkkien joukkoon myös keltaisia, sillä eiväthän lampaat todellisuudessa ole valkoisia. Lisäksi alareunaan piti lisäillä myös värikkäitä, sillä muuten vaahtokarkit eivät olisi riittäneet. Vaahtokarkkien alle laitoin ohuen kerroksen kerma-rahka-täytettä, johon ne tarttuivat hyvin. Lampaan pään tein valmiista sokerimassasta. Kaulin levyn ja leikkasin siitä vapaalla kädellä pään ja aurinkolasit. Sorkat muotoilin fiilispohjalta samasta massasta. Laten päävillat jäivät kyllä tekemättä, sillä en tosiaan viitsinyt osaa kahta eri massaa. Mustasta massanlopusta saadaan onneksi vielä batman-logo parin viikon päästä. 

Iskä osallistui kakunpuhallukseen etänä, sillä hän sattui olemaan keikalla. 

Tällä kertaa kakku meni täysin nappiin, eikä oikeastaan mikään jäänyt harmittamaan, toisin kuin viime vuotisessa vulkaanisen valuvassa suklaakakussa. Kakku maistui kaikille, paitsi synttärisankari itse taisi lähinnä närppiä vaahtokarkkeja ja täytettä. Tämä riittää minulle, hyvähän se on ettei makea maistu liikaa. Seuraavaksi pääsen toteuttamaan Bat man -kakkua. Sain Bonskun taivuteltua siihen Ironman-kakun sijaan, sillä se on helpompi toteuttaa. 

Minkä hahmon sinä haluaisit synttärikakkuusi?

2 kommenttia:

  1. Kakku oli todellakin täydellinen! Ja miten mainiosti se sopii Marimekon pippurikerä- kankaan päälle juhlapöydässä!

    Mumi

    VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.