keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Seikkailusynttärit

Olipa hauska päästä pitkästä aikaa järkkäämään oikein kunnon juhlia, kun vietimme sunnuntaina Bonskun ensimmäisiä kaverisynttäreitä. Kummisynttärit jäivät tänä vuonna järjestämättä, kun alkukesästä rajoitukset olivat vielä enemmän ajankohtaisia, mutta onneksi pienellä porukalla nyt uskalsi kutsua kuitenkin koolle kaverit. Bonsku on haaveillut kaverisynttäreistä alkuvuodesta lähtien, kun samanikäisillä kavereilla alkoi olla kaverisynttäreitä. Minäkin aloin innostua ajatuksesta jo silloin ja koska Turtlesit olivat sillä hetkellä in, etsin Pinterestistä turtlesideoita. Pettymys oli kiva (heh), kun Bonsku ei halunnutkaan turtlessynttäreitä, vaan tahtoi teemaksi supersankarit. Nielin pettymykseni ja kuuntelin Bonskun ideoita. 

Batman-kakku. Hieman musta sokerimassa oli ehtinyt kuivahtaa, mutta aika hyvä tuli kuitenkin. 


Supersankarit eivät kuitenkaan jääneet ainoaksi ideaksi. Bonsku halusi juhliin myös Darth Vaderin, Stormtrooperit ja savannin eläimiä. No, mikäs siinä, vaikka äiti ei nyt saisikaan blogikelpoisia teemasynttäreitään. Iskettiin soppaan myös dinosaurukset, sillä nehän ovat myös tärkeä juttu. Joten synttäreiden teemaksi muodostui melkein-kaikki-mistä-Bonsku-tykkää eli juuri täydellinen teema. Alunperin synttärit oli tarkoitus pitää eräänä perjantaina. Kiireisen työviikon vuoksi en meinannut ehtiä suunnitella yhtään mitään, mutta ajattelin että paniikki on paras muusa. Sitten Tintin nenä alkoi vuotaa ja vaikutti hänen saaneen laryngiitin, joten juhlat siirretiin. Ja onneksi siirretiin, sillä loistavat ideat olivat alkaneet muhia minun ja Bonskun mielissä. 

Bonsku ja seikkailujengi.

Kaikkia Bonskun toiveita yhdisti lopulta selkeä teema: seikkailu! Bonsku keksi, että juhlaporukka olisi "seikkailujengi", joka suorittaa erilaisia tehtäviä ja lopuksi saa itselleen aarteen. En oikein edes muista, mikä idea lopulta oli kenenkin, mutta oli todella hauskaa ideoida Bonskun kanssa pitkin viikkoa. Mitään kovin ihmeellisiä valmisteluita juhlat eivät vaatineet, mutta niin taitaakin olla parasta. Lopuksi vielä jännättiin ehditäänkö juhlat juhlia ennen uhkaavaa sadetta, mutta ajoitus onnistui siinä mielessä nappiin että vain viimeinen vartti piti olla sateelta suojassa ja siinä vaiheessa oli jo seikkailut seikkailtu ja kakut navassa. Hieman sateen uhka muutti draaman kaarta, kun ainoastaan ulkona onnistuvat seikkailutehtävät piti suorittaa ensin, mutta lapsia se ei tainnut haitata. 

Ensimmäiseksi tehtäväkseen seikkailujengi sai Darth Vaderin ja Stormtrooperin päihittämisen (en tiedä mistä Bonsku nämä on keksinyt, Starwarsia emme ole katsoneet). Tämä oli ehkä nerokkain ideani, joka oli ihan omasta päästä eikä mistään Pinterestistä. Piirsin katuliiduilla kuvat hahmoista laatoitukseen ja vesipyssyillä ja kastelukannuilla kuvat piti saada häviämään. Pojat ottivat tehtävän tosissaan ja lopulta kuvat saatiin hävitettyä. Kukin sai vuorollaan pruutata vettä ja sopu säilyi. 

Yllättävän uskottava Darth Vader syntyi myös pastelliväreillä. 


Siitä saat Darth!

Seuraavaksi piti pelastaa salametsästäjien kynsiin joutunut mandrilli. Bonsku keksi, että meillä pitäisi olla eläin, jonka peppuun ammutaan nukutusnuolia ja minä muokkasin tarinaa hieman eläinystävällisemmäksi. Mandrilli valintamme, sillä sen takapuoli on niin uskomattoman hieno. Lempeät nukutusnuolet saippuakuplapyssyllä ammuttuna olivat perusteltuja, jotta eläin saataisiin siirrettyä hiljaisesti pois vaaratilanteesta. Tein mandrillin aamulla pahvilaatikosta ja silkkipaperista ja aikaa sen väsäämiseen meni ehkä vartti. Leijonakuningasarkartelujen rutiini oli vielä päällä. Nukutuksen jälkeen pelastusjengi siirsi mandrillin pihakeinuun turvaan jatkamaan uniaan. 


Mandrilli syntyi silkkipaperista ja viimeisestä vihannespörssin laatikosta. 


Saippuakuplapyssy oli väkivallaton ja lempeä tapa nukuttaa mandrilli. 

Viimeinen pelastustehtävä oli jäätyneiden dinojen pelastaminen vapauteen. Viime keväänä somessa on kiertänyt idea, jossa pikkueläimiä jäädytetään esimerkiksi jääpalamuotteihin tai muffinsivuokiin ja nakutellaan sitten irti lusikoilla. Mekin olemme sitä harrastaneet ja ajattelin tehtävän sopivan myös synttäreille. Lisämausteena oli siveltimiä ja kuumaa vettä, jolla prosessi saatiin alkuun ja leikittiin samalla vähän arkeologia (kiitos vaan vinkistä Heidi.!) Dinojen vapauttaminen kesti jonkin aikaa, mutta seikkailujengi oli onneksi kärsivällinen.

Dinojen pelastamista. Jäädytin dinot silikonisissa muffinsivuoissa. Ensin jäätä rapsuteltiin siveltimillä, sitten nakutettiin lusikoilla. 

Lopuksi seikkailujengi pääsi vielä etsimään Darth Vaderin tikkarikätköt, jonka jälkeen päästiin herkkupöytään. Bonsku toivoi Batman-kakkua, joka oli melko helppo toteuttaa. Kakkupohjana oli Viimeistä murua myöten -blogin suklaakakkupohja ja täytteenä Kamomillan konditorian vegaaninen suklaamoussetäyte. Kakku onnistui erinomaisesti, toisin kuin viime vuonna. Lisäksi oli tarjolla suolaisia tortillarullia, sipsejä ja karkkia. Välttääksemme kakun päälle puhaltamisen hypoteettisista pisaratartuntasyistä, olin laittanut pöydälle isoja kynttilöitä puhallettavaksi (plus unohdin hankkia niitä kakkukynttilöitä...). Herkuttelun jälkeen oli vielä vähän vapaan leikin meininkejä. 

Vähän isommat synttärikynttilät. Ne ovat itseasiassa alunperin Bonskun ristiäisistä, joten sopivat hyvin synttäreillekin. 

Ensimmäiset kaverisynttärit olivat todella hauskat ja onnistuneet ja onneksi ne saatiin järjestettyä! Nyt en malta odottaa, että pääsen järkkäämään seuraavia. Lasten kaverisynttärit, mikä täydellinen tekosyy päästä toteuttamaan itseään!

4 kommenttia:

 1. Olisinpa halunnut olla kärpäsenä katossa tai puussa katselemassa kun tuo hauska poikajoukko touhuaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no oli kyllä hauskaa seurattavaa poikien touhut!

   Poista
 2. Oi miten ihanat synttärit, ja ihanaa, kun yhdessä ideoitte ohjelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi hyvä ottaa Bonskun ideat huomioon. Muuten olisi ollut huomattavan paljon tavanomaisemmat ohjelmanumerot! Hauskoja tietysti nekin, mutta lasten ideat ovat usein luovempia kuin aikuisten.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.