sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Carmen - cohtalokas ciharrin

Näin äitienpäivän kunniaksi ajattelin kertoa minun elämäni kannalta hyvin merkittävästä tuotteesta, Carmen-lämpörullista. Ilmain noita rullia minua ei ehkä olisi olemassakaan! (Okei, oikeasti uskon, että kyseessä on vähän suuremmat asiat kuin kihartimet, mutta ajatuksella on hauska leikkiä).

Punainen täplä kertoo koska rullat ovat kuumat. Silloin se muuttuu tummaksi. 
Äitienpäivään Carmenit liittyvät siten, että näiden avulla minun isäni on isketty. Vanhempieni nuoruudessa  Carmen-rullat olivat hittituote ja äitini pyysi omalta isältään lupaa saada sellaiset. Lupa heltyi, ja äitini sai ylläolevan 20-osaisen rullasarjan. Kuten varmasti monet nuoret(aikuiset) siihen aikaan, vanhempani kävivät tansseissa. Äitini tietysti kiharsi hiuksensa upouusilla, ensimmäistä kertaa käytössä olevilla lämpörullilla. Ja kuinka ollakaan, juuri sinä iltana hän löysi elämänsä miehen, minun isäni. Kuinka romanttista! Kauniilla hiuksilla oli varmasti osansa siinä, että isä haki äitiä tanssimaan. Näin ollen voidaan siis sanoa, että ilman näitä rullia minua ei ehkä olisi. 

THE lämpörullat. Rullia myytiin erikokoisissa pakkauksissa ja oli deluxea sun muuta. Nämä 20 rullaa riittävät mainiosti. 

Äitini rullat toimivat edelleen moitteettomasti. Itseasiassa ne ovat ainot lämpörullat, jotka saavat minun lasimaisen liukkaisiin hiuksiini kunnon kiharat aikaiseksi. Nykyiset rullat ovat aivan liian hellävaraisia. Rullat ovat hieman kellastuneet ja pari kiinnityspinniä on häviksissä, mutta näillä myös minun hiuksiani on väännetty niin vanhojen tansseihin kuin ylioppilasjuhliin. Valitettavasti sillä kertaa kun itse tapasin mieheni, eivät rullat olleet käytössä. Se olisi kyllä ollut varsinainen ympyrän sulkeutuminen! 

Äidin rullat päässä. Rullissa ja kiinnityspinneissä on suloiset pastellivärit: isoissa persikka, keskikokoisissa vihreä ja pienissä vaaleansininen.

Lopputulos ja hiushärpäke. Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.
Kun muutin pois kotoa, rullat jäivät vanhemmilleni. Silloin minulla taisi olla sen verran lyhyet hiukset, ettei niitä juuri käytetty. Silloin tällöin kuitenkin kun lähdettiin johonkin juhliin kotikotoa käsin, äiti laittoi lämpörullat päähäni. En tainnut silloin vielä osata laittaa niitä... Viime kesänä kävi kuitenkin onnenpotku (josta kerrotaan myös täällä). Löysimme äidin kanssa erään kirpputorin uumenista lähes täydellisessä kunnossa olevat ja erittäin puhtaat Carmenit vitosella! Tarrapaplarien käytön jälkeen osasin itsekin laittaa ne hiuksiini ja nyt voin kihartaa hiukseni myös kotona! (Enkä ole saanut niistä täitä.)

Kukakohan nämä on joskus omistanut? Joku joka ei osannut laittaa niitä päähänsä todennäköisesti. 
Sen lisäksi, että rullat ovat toimivat, niiden käyttämisessä on tunnelmaa! Niissä yhdistyy hienosti arjen historia, tuotteiden kestävyys ja se, että niillä on ollut niin suuri rooli myös minun elämässäni. Carmen-rullien avulla on varmasti hurmattu monta miestä, niitä on saatu lahjaksi ja samat rullat ovat voineet olla käytössä lähes puoli vuosisataa. Jos haluat lukea niistä lisää, kannattaa katsasta Glorian antiikin huhtikuun 2012 numero, jossa on aiheesta kolumni. 

Hyvää äitienpäivää!  

12 kommenttia:

 1. Cohtaloa cerrakseen!

  Sanon joskus miehelleni, että jos minä olen silloin tällöin ärsyttävä, niinkuin jokainen on, niin kenenkään muun kanssa et kuitenkaan olisi saanut Karkkista, vaan esim jonkun Jennin tai Millan tai peräti Riston. Jos kerran Karkkiksen oli tarkoitus syntyä niin iskän kohtalona oli mennä kanssani naimisiin.

  Carmen-rullien vaikutus on jatkunut jo vuosikymmeniä, joten kyllä niillä jotain kohalokasta tenhovoimaa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rullien teho pysyy, vaikkei niitä itse käyttäisikään vuosikausiin! Ehkä minuunkin oli tarttunut rullien maagista voimaa, kun ilman niitäkin löysin miehen.

   Poista
 2. Kestävää kehitystä, kannatan!
  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivottavasti rullat kestävät vielä pitkään!

   Poista
 3. Hauska juttu! Itse käytin pitkään äitini keltaista "piippaussaksikiharrinta" samalta ajalta. Se hajosi lopulta, mutta onneksi löytyi saman ajan vastaava tuote sähkötarkastettuna Ekotorin hyllyltä sopuhintaan 3 e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi "uusi" löytyi kuitenkin. Jos joku on hyväksi havaittu, niin mitä sitä turhia kokeilemaan onneaan uusien tuotteiden kanssa.

   Poista
 4. Tämä oli hauska ja ihana tarina! Tosi hyvät kiharat näköjään tuleekin. Eipä sun hiukset tosiaan kiharalla tainneet olla, kun miekkosesi kanssa kahtasitte... Vähän huonosti muistan ulkonäköön liittyviä yksityiskohtia, mutta illan tapahtumat kuitenkin erinomaisesti! Oi niitä aikoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, siitäkin on jo aikaa! Mulla oli silloin blondi "Victoria Beckham". Tosin väitän, että minulla oli sellainen ennen häntä. Mulla oli silloin keltainen, mustapilkullinen mekko, jonka otan nyt Italiaankin. Sekin on melkein siis vintagea!

   Poista
 5. Hauska tarina :). Tosi kivannäköinen lopputulos (ja hiushärpäke) hiuksissasi, ei uskois, että on itse tehdyt. Olen välillä katsellut lämpörullia ja nyt alkoi todella kutkuttaa sellaisten hankkiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän hyvin nuo kiharat myös pysyvät yleensä. Minulla on todella suoristuva hiuslaatu. Jos on tällaiset kuin minulla, niin kannattaa varmaan etsiä tällaiset vanhat tai sitten ostaa markkinoiden järeimmät. Liian viileät lämpörullat eivät ainakaan minulla toimi.

   Poista
 6. Ihana postaus! Oon etsiny lämpörullia kirppareilta jo jonkin aikaa, koska en viitsisi maksaa useita kymppejä uusista. Törmäsin yhdellä kierroksella juuri vastaaviin rulliin, mutta kauhistuin hintaa, kun maksoivat kaksikymppiä. Epäilin niiden toimivuutta, kun olivat selkeästi vanhat. Mutta sinun omasi toimivat! Hauskaa ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksikymppiä ehkä toimivista rullista on kyllä aika paljon. Jatka etsintöjä, näiden rullien vuoksi kannattaa nähdä vähän vaivaa!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.