tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu linneri

Vietimme vappua tällä(kin) kertaa pienellä porukalla. Vanhempani tulivat tänne katsomaan yhtä miehen esitystä ja järjestimme heidän kanssaan vappu linnerin. Ai mikä se on? No, jos brunssi on breakfast ja lunch niin
 se on dinner ja lunch yhdessä! Nimeltään se voisi tietenkin olla vaikka dinch tai lunner tai mikä vaan väännös, mutta tuo sopii suuhun ja on älyttömyydessään vakiintunut käyttöömme. Ja jos tarkkoja ollaan, niin linnerimme sisältö oli kyllä hyvin brunssimainen... 

Olisi ollut hauskaa nähdä vappuna myös kavereita, mutta valitettavasti minulle iski flunssa, joka vei mehut sen verran pois, että loppuillan ja tämän vapunpäivän olenkin lähinnä löhöillyt. Onneksi jaksoin kuitenkin vielä osallistua kokoamaan ihanaa herkkupöytää. 

Hauskaa vappua!
Isä oli innostunut tänä vuonna tekemään simaa. Meillä ei ole moneen vuoteen ollut simaa, siis kotitekoista, joten olin ihan innoissani. Äiti oli tehnyt kilpailevan satsin, joten meillä oli oikein simanmaistelut. Isän kauemmin käynyt sima taisi olla hitusen parempaa, mutta vertailu oli vaikeaa, koska ikä oli tosiaan eri.

The Linner
Tarjolla oli vaikka mitä: muun muassa leipää, brie-juustoa, hedelmiä, oliiveja, parsapiiraita, graavi- ja lämminsavulohta, salaattia, tortillarullia ja kvinoasalaattia. Lisäksi oli kaikkea älytöntä kuten viiriäisen munia, pensasmustikoita ja pieniä salameja. Simapullot puettiin kransseihin, jotka olen tehnyt oveen tai kynttilänympärille laitettaviksi. Minulla ei ollut vappukoristeita ja kaapista piti nopeasti etsiä jotain vappuista. Onnistuin mielestäni aika hyvin!

Vaikkei vappukoristeita juuri ole, niin astiat ainakin sopivat vappuun! Tosin samat astiat on käytössä kyllä aina...
Moni juttu oli valmiina, joten pöytä koottiin kohtuullisen nopeasti. Mitään monimutkaista ei tehty. Nuo tortillarullat, jotka näkyvät ylläolevassa kuvassa melonien vieressä ovat maailman helpoimpia. Kaupan tortilloihin levitetään tuorejuustoa, väliin vaikkapa juustoa, kinkkua ja saalaatin lehteä ja sitten vaan rullataan ja pilkotaan. Täytteet kannattaa laittaa vain puoleen väliin rullaa, jotta sen saa rullattua hyvin.

Vappuisat salaattiottimet!
Kvinoasalaatti oli ainoa uusi kokeilu vappupöydässä. Näin sen Stocmannin Premier-lehden ruokaosiossa. Siinä sanottiin, että resepti löytyy Stockmannin herkun nettisivuilta. Vaan eipä löytynyt! Minun pitikin improvisoida ja tutkia kuvasta, mitä herkullisen näköisessä salaatissa voisi olla. Laitoin siihen kvinoaa, vähän salaatinlehtiä, artisokan sydämiä, kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Päälle ripottelin hieman persiljaa, mutta sitä kuvassa ei ollut. Maku oli oikein kiva ja artisokat toivat mukavasti suolaisuutta. 

Karkkiksen kvinoasalaatti, ei Stockmannin
 Pöytä syötiin melkein tyhjäksi, mutta saimme sentään vielä tänään koottua miehen kanssa itsellemme niistä aterian. Tällä kertaa sitä olisi kai voinut kutsua brunssiksi. 

Tällä kertaa miehet otti ensin. Huomaa miehen vappuisat sukat. Värit eivät näy parhaalla mahdollisella tavalla kyllä. 
Vapusta jäi oikein kivat muistot ja lisäksi saimme keväisiä tuliaisia muistuttamaan siitä. Minä sain kauniin hortensian ja mies sai oikein kimpun, koska vanhemmat tulivat katsomaan nimenomaan hänen esitystään. Halusin vielä laittaa tähän kukkien kuvat, koska kukapa ei rakastaisi kauniita kukkakimppuja!

Minun kukkani.
Miehen kukat.

Toivottavasti teilläkin oli hauska vappu!

4 kommenttia:

 1. Heips!

  Linneri näyttää hyvältä ja maistui hyvältä myös. Erityisesti tykkäsin uudesta tuttavuudesta kvinoasalaatista ja siinä erityisesti artisokat maistuivat paremmilta kuin pelkältään. Siinä ei muistaakseni ollut ollenkaan salaatinkastiketta vaan se vain sekoitettiin.

  Onneksi ei keitetty enää parsaa, kun ne eivät enää olisi mahtuneet pöytään. HIH!

  Linneristä ja T:n esityksestä kittäen!

  Ava ja Ova

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kvinoasalaatissa ei tosiaan ollut kastiketta paitsi vähän artisokkien ölyä. Parsasta teen keiton, koska siihen tulee ranskankermaa, joka jäi myös!

   Eipä kestä!

   KaKo

   Poista
 2. Kivaa ja kaunista!
  t. VE

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.