sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ruutuja kerrakseen ja vähän pallojakin

Kyllästyin vähän aikaa sitten sen hetkisiin sisustusjärjestelyihin (eli mitä tavaraa on esillä) ja päätin vähän vaihtaa esineiden järjestystä. Suurempaan mööbleerausoperaatioon en kuitenkaan ryhtynyt . Kotiimme on viime vuosina kertynyt useita värikkäitä ruudullisia (tai pallollisia) asioita ja ajattelin keskittää ne nyt yhteen huoneeseen. 

Ruutulattiakin sopii mainiosti väri-ruututeemaan, vaikka onkin mustavaloinen. Bongatko kaikki värikkäät asiat?
Päätin uudistaa eteisen värihuoneeksemme, koska siellä oli valmiina Marimekon Ruuturouva-tyyny. Sain sen viime vuonna joululahjaksi. Se taisi olla liikkeen viimeinen Ruuturouva-tyynyliina eikä niitä muistaakseni tehtaallakaan olisi enää ollut. Tai sitten muistan väärin. Jokatapauksessa tyyny on ihana ja olen tyytyväinen, että vielä sain sen! 

Normaalisti eteisessä on tuplamäärä erilaisia laukkuja ja pussukoita esillä. Mutta ne ei sovi nyt väreihin!
Pirteä Perugiasta hankittu torikorini kuuluu tietysti myös eteiseen. Se majailee milloin lehtikorissa ja milloin ovenkahvassa. Siitä se on kätevä napata joko sinne torille tai lähikauppaan mennessä. Miten sen ruuduissa onkin aivan samoja sävyjä kuin Ruuturouvassa?

Kovaa ja pehmeää vierivieressä. Minusta Pixeline-vati ja huopapannunalunen ovat hauska  kontrasti toisilleen.
Ihan ensimmäinen ruudillinen väriasia kodissamme taisi olla Anu Penttisen Pixeline-vati. Olen pitkään pitänyt sitä makuuhuoneen lipaston päällä ja laittanut siihen kotiin tultuani sormukset. Olen näköjään fiksoitunut siihen, että sormukset kuuluvat sen päälle. Tänään laitoin sormukset automaattisesti kyseiselle vadille enkä sille, jonka olin laittanut makkarin lipaston päälle. Pixelinen viereen pääsi aavistuksen pehmeämpi kaveri, huopapalloista tehty pannunalunen. Teko-ohjeen esittelin aivan blogini alkuaikoina. Huopapallo-pannunalunen onkin yksi yleisimmistä hakusanoista, jolla blogiini löydetään (muita hakusanoja ovat halpa sisustus, sopivasti paljastava ja Carmen lämpörullat).

Kastelukannu ja miehen lenkkarit sopivat tietysti väreihin.  Minun tylsän vaaleansiniset lenkkarini ovat piilossa. 

Sain synttärilahjaksi  iloisen värikkään pallo-valosarjan, jota olinkin jo pitkään katsellut, mutta joka oli aina jäänyt kauppaan. Tähän asti se on ihastuttanut olohuoneessa suuressa hedelmäkulhossa, mutta nyt asettelin sen köynnökseksi eteiseen. Huone on syksyisin ja talvisin vähän pimeä, niin valosarja on tunnelmallinen lisä iltaisin. 

Kuka ei kuulu joukkoon?
Vaikken suosikaan valtavia koriste-esineiden määriä, pidän siitä, että jotain hassuakin on aina esillä. Erityisesti eteisessä on usein kaikista älyttömimmät asetelmat. Nyt esiin pääsivät The Simpsons-shakkinappulat (ja yksi joukkoon kuulumaton Tintti), jotka ovat olleet vuosia piilossa. Ostin pelin joskus viitisen vuotta sitten miehelle joululahjaksi, koska halusimme opetella pelaamaan. Minun kärsivällisyydelle shakki oli kuitenkin liikaa ja kieltäydyn pelaamasta peliä. Nyt vasta uskalsin kaivaa nappulat esiin, sillä pelkäsin että mies taas ehdottaa pelaamista. Nyt hän on ehkä jo luovuttanut. 

Eteiseen pääsi värikylläisyydessään myös Mari-gekko, jonka olen ostanut vuosia sitten Barcelonasta. Se on majaillut pitkään kylppärissä ja välillä olohuoneessa. Se ei ihan mahtunut ikkunalaudalle, mutta haitanneeko tuo. Siinä se nyt vahtii eteisen tekemisiä. Illalla se voi pitää bileitä Simpsonien ja Tintin kanssa värilamppujen loisteessa. 

Mari-gekko sai nimensä The Sims pelistä, jossa joku raidallinen tuoli oli nimetty Marigekko-merkkiseksi. 
Minusta eteisestä tuli hauska, pirteä ja sopivan älytön koristeukkeleineen. Yllättävän paljon tunnelma muuttui, kun vaidoin turkoosit ja punaiset lasiesineet värikkäisiin ja pistin pallot peiliin. Tällaisesta sisustamisesta minä pidän!

8 kommenttia:

 1. Ihanan karkkismaisia värejä. Vähän samanlaisia mitä nähtiin tänään ilotulituksessa joulun avajaisissa.

  Laukku ja tyyny ovat uskomattoman samanlaiset vaikka ovatkin eri puolilta maailmaa kotoisin.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei tosin taida olla sattumaa, että valitsin sekä kassin että tyynyn.

   Poista
 2. Tosi kivoja värikkäitä esineitä teillä!

  Mua alkoi ihan suunnattomasti huvittaa tuo hakusana sopivasti paljastava. Onko mulla mennyt jotain ohi vai miten se liittyy blogiisi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   En todellakaan tiedä, mikä blogissani voisi viitata tuohon sopivasti paljastavaan. En ainakaan ole esitellyt kuin kerran vaatteita, ja ne ei kyllä olleet lainkaan paljastavia.

   Poista
 3. Hehee! Pidin juuri tänään kädessäni Avalle tekemääsi pannunalustaa ja se oli lähietäisyydeltä vielä suloisempi. Se vain on liian ihana käytettäväksi!
  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei siihen mitään kovin mustapohjaista uskalla laittaa. Meilläkin se on ollut lähinnä koristeena, kuten äidilläkin. Mutta en toki pahastu, jos joku ottaa pannunaluseni varsinaiseen käyttöönsä.

   Poista
 4. Aivan ihanan herkullista! Tai kateellista sillä jäi tuo kiva ruuturouva saamatta... olisi se minullekin kelvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruuturouva taisi olla aika suosittu. Ehkä niitä vielä joskus on saatavilla.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.