lauantai 13. tammikuuta 2018

Inspiraatiota kiitos!

Postauksen kuvat ovat ilon ja inspiraation lähteitä - pienestä inspiraatiopulasta huolimatta on silti ihania asioita ympärillä!

Pelkään, että blogiini on alkanut hiipiä tahtomattani negatiivinen pohjavire ja pelkään valittavani koko ajan. Raskaan syksyn jälkeen arki on alkanut helpottaa, mutta nyt taas tuntuu, että inspiraatio on aivan nollassa. Mieleen ei putkahtele postausideoita tai en saa aloittamiani postauksia valmiiksi. Mistä sitä ammentaisi inspiraatiota? Sisustus on jämähtänyt paikoilleen, arki soljuu kiireisenä eteenpäin, reseptit tuntuvat liian tavallisilta postauksiin... 

Serkun vaimon tekemä upea himmeli saa jäädä joulun jälkeenkin. Se tuo lampunkin uudelleen esiin.

En kuitenkaan halua lopettaa tai pitää varsinaista taukoakaan. Jos pidän tauon, pelkään että laiskistun, enkä enää jaksa aloittaa uudestaan. Toisaalta, edessä on mahdollisesti hyvinkin inspiroivia asioita, joten ehkä olen nyt vain välivaiheessa, jossa riittää odottelua, eikä mikään nykytilanteessa siksi tunnu innostavan. No nyt tuli teasereita kerrakseen, joten ainakin sain lukijoiden mielenkiinnon heräämään tässä inspiraatiköyhällä postauksella, eikö vain? 

Limet ovat niin kauniita Terraviivan asetin päällä. Olen nyt kovin innostunut vietnamilaisista ja thaimaalaisista mauista - kun vain ehtisi paneutua uusiin resepteihin. Limet odottavat keiton mausteeksi pääsemistään. Ehkä niistä saan postauksenkin. 

Yksi syy inspiraation puutteeseen on tämä turhauttava valon vähyys! Päivätyöt rajoittavat ärsyttävästi valokuvaamista, kun työpäivän jälkeen on jo liian hämärää. Onneksi on viikonloput, mutta usein silloinkaan en muista kuvata, kun valoa parhaiten riittäisi. Tämäkin asia onneksi korjaantuu taas parissa kuukaudessa. Ja nyt kun perjantain puistokerhoaikaa ei tarvitse pyhittää joululahjojen metsästykseen, aikaa rauhalliselle kuvailulle on enemmän. Nämäkin kuvat on otettu perjantaina, kun Bonsku oli puistossa ja sain rauhassa kuvata.

Olen viimein palannut kudontaprojektin pariin. Yli kaksi kuukautta taisi vierähtää, ennen kuin jaksoin korjata huonot viriöt ja jatkaa kutomista. Pieni sydänkuvio on toisella puolella vielä selkeämpi. 

Ja kun oma pää on tyhjä, niin aina voi kysyä ideoita muilta. Aivan pian on tulossa synttäripostaus, jossa olen perinteisesti kysynyt postausideoita. Tällä kertaa kysyisin niitä kuitenkin jo nyt etukäteen. Mistä te haluaisitte lukea? Saa ehdottaa myös sisustus- tai ruokapostauksia, vaikka juuri valitin ƒinspiraation puutetta niiden suhteen. Ehkä pieni ulkoinen "painostus" saisi minut taas innostumaan. 

Myös valmiit liinat ovat edelleen ilon ja inspiraation lähde ja käytössäkin säännöllisesti, vaikka eivät yhtä tiuhaan kuin joskus.

Yksi syy inspiraation puutteeseen on varmasti myös se, etten ole muistanut kovin paljon kierrellä toisten blogeissa. Kyllä siitä kummasti saa itsekin ideoita, kun näkee toisten juttuja. Eikä blogin tarvitse edes muistuttaa omaani, vaan ihan erilaisistakin blogeista saa uusia ideoita ja intoa.

Mistä haluaisit blogistani lukea? Ehdota mitä vaan maan ja taivaan väliltä!


18 kommenttia:

 1. Oih, tunnistan tunnetilasi ja inspiraation etsintäkierroksella tässä olen juuri parhaillaan itsekin. Täällä inspiroituu erityisesti väreistä. Ihaillen seuraan myös käsitöitäsi, itsellä ei taidot ihan samalle tasolle yllä, joten niiden kohdalla tyydyn huokailemaan kateellisena. Kierrätys- ja ekologisuuspohdintoja luen aina mielelläni; haastaa tarkistamaan omiakin ajattelumallejaan. Valoa kohti mennään, uskon että blogijumi hellittää jahka valo lisääntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että valo lisää myös blogien aktiivisuutta! Minusta sinulla on hienoja tuunausprojekteja, minä taas en ole ollenkaan hyvä sellaisissa. Kierrätysasiat ovat paljon mielessä, niistä voisi blogata ahkeramminkin.

   Poista
 2. Mutta eikös se ole niin, että juuri passiiviset välivaiheet ovat erittäin tärkeitä luovuuden kannalta. Aivoissa tapahtuu eniten juuri silloin kun ei tapahdu mitään. Erittäin positiivinen postauksen aihe olisi vaikka: Kymmenen kauneinta esinettä kodissani. Voi olla, että joskus olet jotain sellaista kirjoittanutkin, mutta onko siitä jo aikaa.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä tässä tosiaan kerätään inspiraatiota kevään varalle - jos vaikka silloin sitten innostuisi kirjoittelemaan enemmän.

   Hyvä postausidea, pistetään mietintään!

   Poista
 3. Itsekin olen vähän ollut jumissa blogini kanssa. Innostuin eilen taas selaamaan Pinterestiä ja sain sieltä ideoita myös blogiini. Askarteluja siis tulossa pitkästä aikaa. Ava tuossa yllä ehdottaa 10 kauneinta esinettä kodissasi, hyvä idea! Olisi kiva nähdä kotijuttuja ja "esineorientoituneena" ihmisenä kaikki jännät tavarat kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muillakin on siis blogi-inspiraation puutetta, lohdullista! Pinterest on kyllä loistava keksintö. Sieltä saa ideoita vaikka mihin. Minulla tosin usein jäävät vain ideoiksi.

   Poista
 4. En ole kyllä havainnut mitään negatiivisuutta blogissasi - mutta sen sijaan olen pelännyt oman blogini muuttuneen jotenkin aiempaa valitushenkisemmäksi ja ollut huolissani inspiraatiopulastani. :D Olen itsekin laittanut nämä ongelmat ennen kaikkea sään synkkyyden piikkiin. Kunhan kevättalven aurinko alkaa paistaa sisään ikkunasta (paljastaen pölyt ja muut... hehehe), innostuu sitä varmasti taas kotiasioistakin. :)

  Mutta apua, en keksi mitään hyvää postaustoivetta. Yllä mainittu "kodin kauneimmat esineet" on kyllä mainio idea. Heitän nyt kuitenkin jotain lisäksi: 1) suosikkikahvilat tai ravintolat Turussa, 2) kevään tai miksei pian vaikka tulevan kesänkin omat suunnitelmat tai kulttuuritapahtumatärpit ja menovinkit, 3) Bonbonin suosikkikirjat.

  Nätti himmeli muuten! Eikä tosiaan mitenkään ehdottoman jouluinen. Kyllä tuollaista kelpaa pitää esillä ihan muutenkin. Värikkäät helmet sopivat vuodenaikaan kuin vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, ettei blogi ole ollut valitushenkinen! Luulen, että minun on vain tehnyt mieli kirjoittaa pelkkää valitusta ja itsesensuuri on iskenyt ennen kuin sormet osuvat näppikselle. Ainakin minulla on ollut liuta ironisia ja kyynisiä postausideoita mielessä, mutta (onneksi) en ole niitä toteuttanut. Sinunkaan blogissa en kyllä ole huomannut valitusta! Se on ehdottomasti tämä pimeys.

   Suosikki ravintoloista- ja kahviloista olen joskus tainnut blogatakin. Täytyy tarkistaa, onko listaa päivitetty. Bonskun suosikkikirjat on hyvä idea! Tosin tällä hetkellä suosikkeja ovat edelleen joululaulukirjat, niistä en enää jaksa innostua. Ei se ikuinen joulu ehkä olekaan hyvä asia...

   Poista
 5. Blogisi on kiva eikä totisesti valitushenkinen! Vakkarilukijana luen ilolla kaikki postaukset ja ihan yhtä mielenkiintoista on lukea pohdintoja kuin vaikka reseptejäkin. Toivepostauksiin inspiraatiota heitän seuraavin ajatuksin: Bonskun garderoobi kiinnostaa aina, samoin omat uudet hankintasi tai vaikka postaus tyyliin "esittelen vaatekaappini". Ja lapsen kenkäkatsaus! Samasta elämän tilanteesta käsin minua kiinnostaa etenkin askartelut ja tekemiset lapsen kanssa ja ehdottomasti ne ihan tavalliset, ei-juhlavat arkiruokareseptit! Nimim. vaihtelua kaipaan minäkin... :) Oliko muuten joskus kahvimukipostaus? Olisi kiva nähdä millaisia ovat vaikka teidän top 5 mukit ja mitä teetä tai kahvia teillä on kaapissa. Entä mitä löytyy joskus kahvihetken kyytipojaksi, löytyykö helppoa reseptiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa yllä helpottuneena huokaisin, olen tainnut sensuroida negatiiviset kirjoitukset ennen blogiin päätymistä. Ehkä hyvä niin. Kiitos ideoista, tuossa olikin monta hyvää ideaa! Bonskun vaatteista en ole postannut pitkään aikaan ja kahvimukipostaus voisi olla paikallaan.

   Poista
 6. En oo huomannut mitään negatiivisuutta! :) Eihän aina tarvitse kirjoitellakaan niin ahkeraan, kirjoittelee silloin, kun siltä tuntuu, ilman että pitää sen suuremmin mitään "oikeeta" taukoa. Itselläkään ei aina ole kirjoitettavaa, ja välillä sitten melkein päivittäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että negatiivisuus on jäänyt oman pään sisälle. Hah, kuulostipa karulta. Tarkoitan siis, että olen purkanut negatiiviset jutut jonnekin muualle kuin blogiin. :D

   Poista
 7. Ovatko blogit ihan yleisesti loppumassa? Lopetin onan blogini jo toissakesänä ja aika moni aiemmin seuraamani blogi on lopettanut. Onko insta tullut tilalle?
  Sinun blogisi on tätä nykyä ainoa, jota seuraan, mutta siinäkin ilmoitus instassa on välttämätön, että huomaan uuden postauksen.
  Ehdotuksia uusiksi aiheiksi: kaikenlaiset tarinat esineistä, sinulla on paljon kauniita esineitä, olisi kiva tietää myös ihan tietoa esineen suunnittelijasta ym historiasta ennenkuin se tuli sinulle. Sitten esim kodin lamput, kodin sakset, kodin verhot, kodin matot ym kokoelmat. Elämäsi eläimet. Taideteokset jotka on säväyttäneet museossa, kaupungilla tai omalla seinällä. Kerro sen teoksen historia ja tarinä ja miksi se säväytti. Kirja-"arvosteluja " näytelmä, elokuva... Elämäsi kirjat! Työstä, jota teet olisi mahdottoman mielenkiintoista lukea, mutta uskoisin että mahdoton kirjoittaa. On kaikki vaitiolosäännöt ym.
  On kiva kun on vielä yksi blogi, jota seurata! Kevöttä kohti mennään!
  VE

  VastaaPoista
 8. Heippa taas... nimittäin aamulla kirjoitin pitkän kommentin kännykässä ja se katosi. Hmmm.. mitä siinä sanoin. Ensin mietin, että onko niin, että blogien aika alkaa olla ohi ja vastaava toiminta on siirtynyt instaan. Oman blogini lopetin toissavuonna ja moni ennen seuraamani blogi on lopettanut. Itse asiassa sinun blogisi on nykyisin ainoa, mitä seuraan! Ja uuden postauksen ilmoitus instassa on aina kiva heräte tulla tänne.
  Mielessäni oli monia aiheita, joista olisi kiva lukea. Sinulla on paljon kauniita esineitä, joiden historiasta, suunnittelijasta ja tarinasta haluaisi kuulla lisää. Sitten voisi olla esinekokoelmajuttuja esim: talon kaikki sakset/ kengät/ lamput..... Mitkä taideteokset ovat säväyttäneet sinua maailman museoissa/ kotikaupungissa / kotona. Kirja-arvosteluja, filmi, teatteri...
  En muista oliko tuossa kaikki. Tässä tietokoneessa lista näyttää lyhyeltä, kännykässä se oli pitkä.
  Tuo himmeli, joka on kuvassa on tosi suloinen!
  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua! Minä sain ensimmäisen kommenttisi kyllä sähköpostiin, enkä mielestäni tehnyt sille mitään. Sitten se ei kuitenkaan ole täällä. Omituista, mutta bloggerin kommenteissa on minullakin ollut viimeaikoina jotain bugeja.

   Luulen, että moni harrastajabloggaaja on viime aikoina lopettanut, sillä ammattimaiset, enemmän tai vähemmän kaupalliset, blogit kyllä voivat hyvin. Toivon kyllä, ettei bloggaaminen kaikilta kokonaan lopu, sillä minä pidän siitä että voi kirjoittaa vähän enemmän kuin instassa. Vaikka tykkään kyllä instagramistakin.

   Mahdankohan itsekään tietää kaikkea esineitteni suunnittelijoista? Pitäisi ehkä paneutua! Esinekokoelmajutut voisivat olla kyllä hauskoja. Taidemuseopostauksia aina välillä on ollutkin. Pitääkin uudistaa museokortti ja aktivoitua! Teatterissa ja konserteissa tulee useimmiten käytyä katsomassa omaa miestä, niin en tiedä kehtaanko niistä kirjoittaa. :D Kiitos hyvistä ideoista, osa tulee varmasti käyttöön! Työn olen tosiaan rajannut blogin ulkopuolelle, sen taisit mainita edellisessä kommentissani.

   Poista
 9. Moikka! Mua ainakin kiinnostaa kaikki arkeen liittyvät jutut: esimerkiksi ruokareseptit. Ihan tavalliset asiat! :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkiresepteissä voisi aktivoitua. Syksyllä söimme kiitollisena niin paljon isovanhemmilta saatua ruokaa, että en itse pahemmin kokkaillut, mutta nyt olen taas jaksanut paremmin.

   Poista
 10. Miusta sie osaat kirjoittaa arjen haasteistakin lämpimästi ja armollisesti itseäsi ja elämää kohtaan, miusta blogisi on varmasti blogimaailman positiivisin!

  Mie haluaisin kuulla siusta! Mistä olet viimeksi innostunut, mikä siua kiinnostaa juuri nyt, oletko ostanut itsellesi jotain kivaa, ehditkö lukea mitään tai oletko löytänyt uusia harrastuksia? :)

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.