tiistai 16. tammikuuta 2018

Tähän on tultu - Ai Karkkii 6-vuotta! (Ja arvontakin taas!)

Kuusi vuotta (ja yksi päivä) on todellakin vierähtänyt siitä, kun tein ensimmäisen postauksen tähän blogiin. Blogi on elänyt oman elämäni mukana. Välillä on kirjoitettu enemmän reseptejä, hulluja kokeiluja ja sisustusasiaa, nyt taas enemmän arkea ja lapsijuttuja. Blogini on tällainen hieman kotikutoinen vailla yhteistyöpostauksia ja yhteisöllisiä blogiportaaleja, mutta en tiedä kaipaisinko edes muuta. Täällä saan rauhassa kirjoitella, mitä mieleen tulee ja olla kirjoittamatta, jos ei inspaa, kuten edellisessä postauksessa valitin. Tämä on hauska harrastus, mutta en edes haaveile, että tekisin tätä työkseni!

Sisustussuunnittelija esittelemässä aikaansaannostaan. Kuka enää pitää kelloja seinällä tai hyllyllä, kun sen voi laittaa makaamaan lattialle?
Yksi blogini alkuperäisistä tarkoituksista oli esitelle silloin melko tuoreen kotimme sisustusta ja opettaa samalla lukijoille "sisustuskieltä", noita sisustuslehtien ja -blogien viljelemiä fraaseja ja sanontoja, joilla saadaan home kuulostamaan pittoreskilta ja rustiikilta yksityiskohdalta ja sotku tarkoittaa pöydälle tarkoin ripoteltuja jauhoja vastakohonneen juuritaikinan vieressä. Sisustuskielen oppitunnit jäivät nopeasti muiden aiheiden varjoon, mutta nyt ajattelin synttärien kunniaksi järjestää jälleen uuden kurssin. Mutta koska elämä ja sisustus ei ole entisensä, ajattelin pitää teille taaperosisustuksen alkeiskurssin! Bonsku nimittäin osoittaa sellaista sisustussilmää, että oksat pois!

Jostain esiin kaivettu tyhjä limsapullo vetää Legot, junaradan ja sähköjohdot yhdeksi kokonaisuudeksi. 

Kuten huomaatte kahdesta ylläolevasta kuvasta, taaperosisustus perustuu erilaisiin värikkäisiin kasoihin. Kasat voivat koostua leluista tai käyttöesineistä tai niiden yhdistelmistä. Kasat luovat kotiin lämpimän tunnelman ja esitävät sisutuksen muuttumisen liian kliiniseksi. Kasat myös elävät käyttäjiensä mukana, joten kodin sisustus pysyy jatkuvasti dynaamisessa muutoksessa.

Tonttulakki ei ole vain kausikoriste - se sopii hienosti myös pieneksi matoksi. Kulkunen kertoo, kun huoneeseen astuu joku. 

Taapero on sisäistänyt hyvin sen, että kaikkia huonekaluja ei kannata sijoitta pitkin seiniä, vaan hieman vinottain ja irti seinästä aseteltuna syntyy paljon mielenkiintoisempi vaikutelma. Lisäksi silloin on paljon enemmän tilaa jemmata tavaroita huonekalujen taakse. 

Tämä kirjojen kirjo mahdollistaa sekä tietyn kirjan hakemisen että yllättymisen, kun kirjan selkämys ei olekaan näkyvissä. Oliko minulla tällainenkin? Jännittävää!

Oletteko kuulleet, että jotkut järjestävät kirjansa hyllyyn värijärjestykseen kirjanselkämyksen mukaan? Niin last season! Poikittain sikin sokin on paljon parempi, sillä silloin kirjoja voi kerralla vetää paljon useampia lattialle! Lisäksi kirjat muodostavat näin aseteltuna suorastaan veistoksellisen muodostelman.

Näennäisesti toisiinsa sopimattomat esineet luovat lehtiroskikseen jännittävän kokonaisuuden. 

Oletko kyllästynyt tylsiin lehtikoreihin ja paperiroskiksiin? Taapero suosittelee koristelemaan roskakorit kauniilla arjen esineillä, jolloin arjesta tulee paljon hauskempaa ja tyylikkäämpää. Lisäksi kauniit esineet pääsevät esiin paremmin kuin kaapin perukoilla. Entä loppuuko säilytystila? Taapero suosittelee hyödyntämään säilytystilaa luovasti ja hylkäämään perinteiset huonejaot. Liiman ja teipin voi aivan hyvin säilyttää keittiön hyllyllä. Ovathan ne saman mallisia kuin monitoimikone, astiat ja hillopurkit, jotka näin muodostavat harmonisen kokonaisuuden. 

Esineet on hyvä luokitella muotonsa, ei käyttötarkoituksensa mukaan. 

Viimeisenä vinkkinä taaperosisustuksen perusteissa on se ehdoton tosiasia, että pikkuautot sopivat sisustukseen aivan mihin tahansa. Ne luovat hauskan kontrastin 60-luvun kupariesineiden rinnalla ja rivissä tekevät iloisen väripirskahduksen huoneeseen. Taaperon mukaan parhaat paikat pikkuautoille ovat kuitenkin keskellä lattiaa tai sohvan alla.  Autot voi asetella niin särmästi riveihin kuin rennosti ympäriinsä. 

Minimalistinen yhden pikkuauton asetelma sointuu 60-luvun yksinkertaiseen muotokieleen. 

Tähän siis on tultu. Bonsku taitaa vaikuttaa nykyisin enemmän sisustukseemme kuin minä. Toisaalta en haluaisikaan, että hän leikkisi vain omassa huoneessaan (jota meillä ei tietysti edes ole), vaan on kivaa, että hän on siellä missä mekin. Välillä sisustamisen voisi tosin jättää vähemmälle.

Ja nyt seuraa jälleen synttäriarvonta! Tällä kerralla palkintona on tulevaa pääsiäistäkin ajatellen väriviiriäisen munia, eli huovutettuja värikkäitä munia. Toki myös pallot onnistuvat, jos ei halua pääsiäismunia. Ne voit sitten heitellä ympäriinsä ja piilottaa kotiisi ilahduttamaan löytäjäänsä taaperosisustustyyliin.

Arvontaan osallistus vastaamalla seuraaviin kysymyksiin (ja anonyymit jättämällä nimimerkin/sähköpostiosoitteen). Arvontaan saa osallistua viikon ajan eli tiistaihin 23.1. puoleen yöhön mennessä (noin, pidätän oikeuden pitää rajan häilyvänä, jos joku nyt sattuu aamuyöllä kommentoimaan).

Ja vielä kysymykset:

1. Mitä opit tästä oppitunnista eli miten voisit sisustaa kotiasi enemmän kuin taapero?

2. Millaiset tervehdykset lähettäisit 6-vuotiaalle Ai Karkkii -blogille?

Onnea matkaan!

14 kommenttia:

 1. Olipas mainio sisustuspostaus! :D Opin tästä (1) ainakin, että voin katsoa montaakin kohtaa kodissamme uusin silmin. Ja odotapas vain, kun koittaa koululaissisustuksen aika! Askarteluroskia pöydän alla, puoliksi koottuja pienoismalleja ja legorakennelmia siellä täällä, kirjanmerkin puutteessa auki sohvalle ja pöydille jätettyjä Akkareita ja ties minne riisuttuja märkiä sukkia. :D Kuusivuotiaalle blogille lähettäisin terveiset (2), että kiitos olemassaolostasi. Tykkään väreistäsi, huumoristasi ja aitoudestasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ei taida äiti päästä 100% toteuttamaan sisustusharrastusta tulevinakaan vuosina.

   Kiitos kauniista sanoistasi!

   Poista
 2. Haha, ihana postaus! 1) Opin tästä, että eräs ystäväni sisustaa kuin luonnostaan ihan taaperotyylillä. Hänellä on aina mm. askarteluvälineitä keittiön tasolla, yllättäviä esineitä paperiroskiksessa ja kirjahyllyt sikin sokin... :D Opin myös, ettei lattialle heitettyä paitaa tarvitste välttämättä siivota pois, sillä se voikin olla matto. :D 2) Kiitos mainiosta blogistasi! Jatka samaan malliin!

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväsi on hyvin yhteydessä sisäiseen taaperoonsa. Ja todellakin, paita voi aivan hyvin olla matto. Jos se ryppääntyy mytyksi, niin sekin on vain trendikästä.

   Poista
 3. 1. Opin tästä, että mulla ja taaperolla on toisinaan samanlaisia sisustusajatuksia, ainakin jos kurkkaa meidän vaatehuoneeseen :D Toki taaperosisustus välillä näkyy sielläkin, jos äidin kädenjälki ( =kädestä tippuneet tavarat) ei ole miellyttäneet taaperon vaativaa sisustussilmää!
  2. Onnea eskari-ikään ehtinyt Ai Karkkii -blogi! Kiva kun olet sulostuttamassa muidenkin arkea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kaapit on meillä olleet aina hyvin taaperosisustettuja.

   Tosiaan, eskari-ikäinen blogi jo! Jännittävää!

   Poista
 4. Kyllä teidän kelpaa kun on designeri ihan omasta takaa. 1. Taaperolta voisi ottaa mallia esim sisustuksen rentoudessa. Voisi myös matkia taaperon periaatetta: Enemmän on enemmän. 2. Kiitos hauskoista hetkistä blogin seurassa. Postauksia kannattaa tehdä omien tuntemusten mukaan, välillä taajemmin välillä harvemmin. Uskon, että aiheita riittää.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän tavaraa lattialla on erityisen tärkeää!

   Poista
 5. Hah hah!Hauskin blogipostaus ikinä!
  VE

  VastaaPoista
 6. Heh, tuttua juttua....
  Blogisi, kiva uusi tuttavuus!! Jään seuraamaan..

  VastaaPoista
 7. Onnea 6-vuotias Karkkis-blogi! En halunnut tällä kertaa osallistua arvontaan, joten jätin onnittelunkin tänne jälkijunaan. Tykkään kovasti tyylistäsi, mutta tämä postaus oli kyllä oikein virkistävä paluu menneisiin linjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ehkä täytyy viritellä sisustuskielen taitoa useamminkin.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.