torstai 19. joulukuuta 2019

Taistelu joulukuusesta

Vuoden 2019 joulukuusi on täällä! Haimme sen viime vuoden tavoin läheisen grillin pihalta. Kuulostaa hyvin epäromanttiselta näin kun sen kirjoittaa. Mutta itse kuusi on kyllä hyvin kaunis, jopa kauniimpi kuin yleensä sillä tällä kertaa tarjolla oli vain kasvatettuja kuusia. Rakastan itse metsäkuusien pientä epätäydellisyyttä, mutta kerran näinkin. Puutorin puutarjonta (heh) oli olematon, joten grillinpihaan oli tyytyminen.

Joulukuusi vuosimallia 2019

Yläkerran kattopalkkien väleistä tulee otettua liian vähän kuvia. Hauska kuvakulma kuusesta!

On hauska seurata, miten Bonsku on jo hyvin innoissaan joulujutuista. Joulukuusen koristelu piti aloittaa heti, kun kuusi saatiin pystyyn ja hän osasi jo hienosti koristella kuusta tasaisesti. Alaoksille laitoimme vain mahdollisimman kestäviä koristeita taaperoteknisistäsyistä. En muista, että Bonsku olisi ollut yhtä hurja koristeiden repijä kuin Tintti, mutta voi olla että aika on kullannut muistot ja toisaalta silloin paimennettavia lapsia oli vain yksi. 

Koristeluoperaatio sujui suhteellisen sopuisasti. 

Bonsku onkin hyvin tarkka kuusesta, eikä tahtoisi millään päästää Tintti tulee yhtään lähelle kuusta tai koskee koristeisiin. No siitähän syntyy oikein kunnon kissanhännänveto, kun Tintti yrittää päästä kuusen luo ja Bonsku yrittää estää Tintin pääsyn. Niin ärsyttävää ja söpöä yhtä aikaa, kuten lapset yleensäkin. Yritimme selittää Bonskulle, että kyllä Tintti pian kyllästyy kuusen tutkimiseen, kun hänen antaa vähän tutustua rauhassa. Niinpä Bonsku alkoi joka välissä toiveikkaana todeta: "Nyt Tintti on kyllästynyt kuuseen." No, ei ihan vielä, mutta eiköhän pian. 

Telkesin pojat portin taakse, jotta sain kuvan ilman kameran heilumista. 

Mutta minä en kyllä kyllästy kuuseen! Se tuo tähän karmeaan pimeyteen ja sateeseen niin paljon valoa ja iloa. Huomaan herääväni aamuisin paljon pirteämpänä, kun kuusi valaisee olohuoneen. Nyt on toki apuna myös kirkasvalolamppu ja sarastusvalo, mutta muistan tämän efektin myös vuosilta ilman näitä apuja. Kuusi tuo minulle joulun tunnelman vahvemmin kuin mikään muu. Kunpa se taas kestäisi nuutinpäivään!

Tiernapojat ovat olleet Bonskun suosikkikoristeita tänä vuonna. Hän tykkää esittää tiernapoikia koko ajan!

Millainen kuusi sinulla on tänä vuonna?

4 kommenttia:

 1. Meidän kuusi on hopeanvärinen serbiankuusi ja se odottaa vielä ulkona räystään alla. Tänään käytiin ostamassa ja koristellaan viikonloppuna. Kaikkein viimeiseksi jouluna luopuisin kuusesta. Se on minullekin tärkein joulukoriste.  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kuusi on tärkein joulukoriste. Hyvin sanottu!

   Poista
 2. Oi, on se nätti! Me haimme taas tutun maanomistajan metsästä pienen metsäkuusen. Kävimme taas pimeällä, ja kuusi odottaa yhä auton takakontissa, joten saas nähdä, minkälainen tuli valittua! Se selviää vasta, kun puun saa sisälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava yllärikuusi ja hieno perinne hakea kuusi metsästä!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.