maanantai 23. joulukuuta 2019

Joululahjaspoilaus 2019

Menipäs tämän vuoden joululahjaspoilaus viimetippaan. Ehkä näistä ei ole enää apua muille, mutta uteliaisuuttasi voit tietysti kurkata, mitä tänä vuonna annoin lahjoiksi. Tosin jos olet sukulaiseni tai ystäväni ja haluat säilyttää yllätyksen, ei kannata lukea ennen aattoa. 

Tänä vuonna ostin ennätysvähän lahjoja uutena kaupasta. Ennenkin olen tehnyt paljon itse, mutta lahjoja on tullut myös osteltua etenkin lähimmille. Nyt onnistuin välttämään ostelua hyvin ja löysin muutaman lahjan myös käytettynä. On hienoa, että esimerkiksi Tori.fi on alkanut kampanjoida käytettyjen lahjojen puolesta. Ei lahjan tarvitse olla aina uusi ollakseen saajalle mieluisa! Minä ainakin vastaanotan mielelläni myös kierrätyslahjoja. 

Pakettikortit kimaltelevat sateenkaaren väreissä valon osuessa niihin. 

Usein olen käyttänyt myös paketoidessa kierrätysmateriaaleja, mutta nyt suurimman osan käärin ihan kaupan papereihin. Muutama paketti sai tosin kääreekseen suunnistuskartan. Pakettikortit tein Leikki leikkinä -blogin Sateenkaari paperin ohjeella yhdessä Bonskun kanssa. Niistä tuli hienoja ja hohtavia! Tarvitset vain vettä, (mustaa) kartonkia ja väritöntä kynsilakkaa. En käytä kynsilakkaa, mutta sukkahousujen paikkaamiseen onneksi olen yhden pullon ostanut jemmaan. 

ÄLÄK


A


T


S


O


!

Näitä keramiikkakulhoja olisi ollut hauska tehdä lisääkin. 
Dreijaaminen ei toistaiseksi ole kovin luovaa vaan ennemmän puhdasta käsityötä, mutta lasitusvaiheessa pääsee iloittelemaan väreillä. 


Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kaikille lahjoiksi dreijattuja pieniä kulhoja ja saippuakuppeja. Sitten tuli aikataulupulmia, enkä päässytkään muutamana viikkona keramiikkapajaan. Ja kun piti tehdä iso satsi joululahjoja, tulikin Turussa JHL:n lakko, joka sulki keramiikkapajan kriittisellä viikolla. Muutaman kulhon sain onneksi valmiiksi ja näistä pääsevät nauttimaan muutamat sukulaiset. 

Kun sitten viimeisen kerran pääsin keramiikkapajaan, minulla ei ollutkaan enää lasitettavaa sillä viimeinen kulho oli vielä uunissa poltettavana. No, pettyneenä pois lähtiessäni bongasin mainoksen kynttilänvärjäyspajasta ja onnekseni pääsin sisään. Piti vain käydä ostamassa kaupasta iso satsi kynttilöitä ja sitten pääsinkin kastamaan kynttilöitä toinen toistaan upeampiin väriliemiin. Pääsin kunnon flow-tilaan ja tein villejä väriyhdistelmiä. En ole nähnyt missään myynnissä vastaavia kynttilöitä ja homma oli todella hauskaa. Aion osallistua ensi vuonna uudestaan, jos paja vaan järjestetään. 

Annoin kynttilät saajilleen aina pareina. Käytin kussakin parissa samanlaisia värejä, mutta pyrin tekemään jokaisesta uniikin.
Innostuin vielä lisäksi kokeilemaan fudgen tekemistä Viimeistä murua myöten -blogin tarkoilla ohjeilla. Olen tehnyt aiemmin kinuskikarkkeja, mutta en fudgea. Oikeastaan prosessi taisi erota pääasiassa siinä, ettei fudgemassaa kuumenneta aivan yhtä kuumaksi ja lopuksi massa vatkataan himmeän samettiseksi. Digitaalisen paistolämpömittarin kanssa homma oli todella helppoa, sillä mittarin sai piippaamaan, kun lämpötila on sopiva. Massaa ei tarvise edes juuri sekoitella. Ainoa hankala asia on kärsivällisyys, koska lämpötilan on tarkoitus nousta hitaasti, jotta massaan ei synny liian isoja sokerikiteitä, jolloin fudge murenee. Tein tavallista fudgea sormisuolalla, lakritsilla ja piparkakkumausteella sekä mokkafudgea espressojauheella ja suklaalla. Näiden lisäksi tein kahta maidotonta fudgea kondensoidusta kookosmaidosta. Etenkin lime-kookos-fudge oli aivan ihanaa!

Fudgen pussitus meneillään.
Näiden lisäksi neuloin muutamia lahjoja, joista osa näkyy tässä postauksessa ja muutaman tosiaan ostinkin. Bonsku saa meiltä mm. Buzz Lightyearin ja Tintti saa puisen Förin, jollaisella on naapurissa tykännyt leikkiä. Suvun lapsille ja kummipojille nappasin lahjat Oppi&ilon Black Fridayn tarjouksesta. Olen iloinen, että Bonsku on toivonut varsin kohtuullista määrää lahoja ja vaikka hän niitä odottaakin, ei lahjojen määrä tunnu olevan hänelle tärkein asia. Kun lahjoja on sopivasti, niitä on myös ilo ostaa ja etsiä tai tehdä. 

Iloista joulua kaikille lukijoille!
6 kommenttia:

 1. Hauskoja ja kauniita lahjoja! Ja nuo hehkuvat pakettikortit ovat tosi hienoja. Minä tyydyn aina kaupan valmiisiin, kun ei ole kärsivällisyyttä eikä ideoitakaan.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin kierrätän pakettikortti-ideoita. Tässäkin sama idea kuin useana vuonna eli joulupallot "roikkumassa".

   Poista
 2. Hyvät lahjat! Kyllä kelpasi lahjansaajien. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania lahjoja! Tuollaisia kulhoja haluaisin miekin tehdä, ja ehdottomasti kokeilla noiden kynttilöiden tekoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hauskaa, kun lahjojen tekemisestä voi nauttia eikä vain juosta kaupoissa. Sekä kulhojen että kynttilöiden tekeminen oli tosi hauskaa!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.