torstai 20. syyskuuta 2012

Ei mainoksia kiitos!

Näin lukee meillä ulko-ovessakin, mutta nyt kyse ei ole siitä. Sen verran tähän alkuun on pakko mainostaa, että syömme aina aterian päätteeksi xylitolipastilleja, joita tilaamme täältä. Tulee paljon halvemmaksi, kuin yksittäisten pakettien ostaminen. Mies yleensä tekee tilaukset ja viime kerralla hän päätti tilata samalla myös pastillien annostelijan. Meillä on ollut ongelmana se, että nätissä kipossa esillä pastillit tuppaavat sulamaan ja tarttumaan toisiinsa. Tiiviimpi annostelija ehkä estäisi tämän ja tämä oli miehen motiivi tilata kyseinen vehje. 

Varsinainen xylitol-kolossi. Erityisesti alaosan korkeutta ihmettelen. Pastilleja mahtuisi enemmänkin, mutta pelkäämme, että ne sulavat taas jos niitä on liikaa. 
Olin ehkä aavistuksen skeptinen, miltä moinen vempain tulisi näyttämään ja minua huvitti suuresti, kun löysin eräänä päivänä eteisestä aivan valtavan pahvilaatikon. Yleensäkin pastillit on pakattu vähän turhankin järeästi, mutta silti epäilin, että nyt paketista paljastuisi lisäksi mammuttimainen pastilliannostelija. 

Tämä ei ole maksettu mainos.
Ja olihan se aika iso kuten kuvasta näkyy. Ainakin korkea. Valitettavasti sen kyljessä luki vielä isolla "Läkerol Dents" ja muuta mainosta, jottei kellekään nyt jäisi epäselväksi minkä merkkisiä pastilleja tilaamme. Muuten onneksi se oli muuten suhteellisen neutraalin näköinen ja ihan kauniin värinenkin. Mainostekstit vain häiritsivät liikaa. Ja luonnollisesti, päätin tehdä hökötyksestä enemmän omannäköiseni. 

Uusempaa ja vanhempaa kontaktimuovivuosikertaa. Sinisestä en muista mistä on tullut, mutta vihreällä "kaakeloin" miehen entisen kylppärin joskus viitisen vuotta sitten.
Kontaktimuovi (hienommin d-c-fix) tuntui aika selvältä materiaalivalinnalta, koska se on helppo kiinnittää kovaan muoviin. Värejäkin löytyy kiitettävästi. Jos nyt vielä mainostetaan, niin minä ostan usein askartelua varten värillisiä kontaktimuoveja Turussa Linnankadun Kansallisesta kirjakaupasta. 

Värikkäitä suikaleita.

Koska olen värien ja yksinkertaisten, graafisten kuvioiden ystävä, päätin tehdä pöntöstä raidallisen. Origo-sarjan raidotus toimi innoittajana (voit verrata raidoitusta ekan kuvan uunikintaaseen). Leikkasin kontaktimuovista suikaleita ja liimasin niitä vähän toistensa päälle, niin että raidoista tuli vähän eri levyisiä. Alkuperäinen turkoosi sai jäädä sivuilta näkyviin, mutta mainos peittyi. 

Todellista piilomainontaa: teksi jäi näkymään himmeästi läpi!
Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen! Edessä olevan muistutustekstin jätin sentään esiin. Tosin kyllä meillä muistettaisiin pastilli ilmankin. Pitäkää huoli hampaistanne, käytette sitten purkkaa tai pastilleja!

Ja on annostelijasta aika hauskakin pyöräyttää pastilleja käteen. Vähän kuin purkka-automaatti!

11 kommenttia:

 1. Ai karkkiiko siitä tulee kun kampea pyöräyttää!!??

  Hienot raidat!

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo karkkii! :D Hahaa, eipä tullutkaan mieleeni!

   Enpä muuten olisi ajatellut joskus postaavani xylitolipastilliannostelijan tuunaamisesta. Kaikkeen sitä ryhtyy.

   Poista
 2. Kaikkeen sie tosiaankin ryhdyt. Mutta herkullinen tuli! On se vaan hienoo ettei maailmasta hullut pääse loppumaan :D

  VastaaPoista
 3. Hei, siitä tuli hieno! Mutta on se kyllä järjettömän kokoinen, näyttäisi hienolta, jos tilaisitte sen ihan täyteen pastilleja.

  Meillä ei voisi olla tuollaista. Minä söisin pastillit heti. Kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mieskin pelästyi aika paljon, kun näki koon. Ei ollut kattonut mittoja tilatessaan.

   Muuten laittaisinkin sen täyteen pastilleja, mutta testataan nyt ensin pysyykö pastillit tuolla hyvinä vai meneekö taas tahmeiksi. Ehkä määrää uskaltaa pikkuhiljaa lisätä.

   Ja tulee munkin niitä napsittua välillä liikaa, mutta onneksi lopetan ajoissa.

   Poista
 4. Voi mies parkaa, pelästys oli varmaan suuri. Järkyttävä hökötys, mutta käänsit kaikki parhain päin! On vähän vaikee tätä kirjoittaa, kun hytkyn naurusta.

  Tulee tässä mieleen oman miehen erikoinen ostos nuoruudessamme. Oltiin tosi köyhiä opiskelijoita, seuraavaan opintolainan nostopäivään oli aikaa ja rahaa jäljellä 50 silloista markkaa. Laskeskelin miten saadaan syötyä pari edessä olevaa viikkoa. Niin mies tulee kotiin kummassakin kädessä muovikassi täynnä kirjoja!!!!! Kyllä kai hän pelästyi aika paljon, kun kuuli kiljumiseni... mutta kun siitä kriisitä selvittiin niin on oltu sitten yhdessä vuosikymmeniä ja aiotaan olla vastakin.

  Toivottavasti pastilliannostelija tuo teidän liittoone onnea ja pitkää ikää!
  T. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos sain nauratettua! Minä olen jo hyväksynyt pömpelin osaksi keittiötä, joten varmasti annostelija tuo onnea ja ikää liittoomme.

   Haha, hyvä että selvisitte kirjakriisistä, vaikka varmaan oli aika ikävä yllätys siinä hetkessä.

   Poista
 5. Mie aavistelin pahaa kun aloin lukemaan tätä. :D Ajattelin, että olette saaneet sellaisen valtavan akvaariomaljan ja avaruusaluksen risteytymän, jollainen meillä on töissä pastilliannostelijana.

  Tuostahan tuli kiva ja varmaankin on kätevä. :)

  VastaaPoista
 6. Mie aavistelin pahaa kun aloin lukemaan tätä. :D Ajattelin, että olette saaneet sellaisen valtavan akvaariomaljan ja avaruusaluksen risteytymän, jollainen meillä on töissä pastilliannostelijana.

  Tuostahan tuli kiva ja varmaankin on kätevä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvaariomaljan ja avaruusaluksen risteymä on juuri oikea kuvaus! :D Kiitos. On kyllä ihan kätevä (vaikka ehkä ilmankin pärjäisi) ja varmaan erityisesti onkin tarkoitettu päiväkoti yms. käyttöön. Mutta menee se näinkin!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.