tiistai 15. tammikuuta 2013

Ai karkkii 1v. ja synttäriarvonta!!!

Ohhoh, joko minä olen tätä blogia pitänyt vuoden verran? Toisaalta tuntuu kuin olisin pitänyt sitä aina, mutta toisaalta ensimmäisistä postauksista tuntuu olevan kovin vähän aikaa. Kaikki alkoi kamerasta ja siitä, että meillä oli niin kiva koti, että halusin alkaa kirjoitella siitä. Olen kyllä kirjoittanut kaikenlaisesta muustakin, mutta koti on ollut tärkeässä roolissa suuressa osassa postauksia. 

Kuvan merkitys selviää myöhemmin.
Blogin myötä olen tutustunut paremmin kirjoitustyyliini. Samalla olen vääntänyt kanditutkielmaa ja nyt gradua, mikä tietysti on lisännyt itsetutkiskelun määrää. Minä esimerkiksi rakastan kuitenkin ja nimenomaan-sanoja. Jälkimmäistä tosin vain tällaisessa vapaammassa tekstissä. Olen myös huomannut pitäväni kirjoittamisesta enemmän kuin olen kuvitellut. Ehkä ala-asteaikainen tarinankirjoittaja-minä on heräänyt eloon bloggaaja-minänä.

Erityisen hauskaa blogin kirjoittamisessa ovat tietenkin lukijat ja kommentit. Varmasti monet bloggaajat ovat samaa mieltä. Minä ainakin iloitsen suunnattomasti jokaisesta kommentista, oli se sitten äidiltä tai joltain uudelta tuttavuudelta. Odotan malttamattomana uuden postauksen jälkeen mitä asioita ihmiset kommentoivat.

Synttäripulla blogin kunniaksi.

Ensimmäisen blogisynttärin kunniaksi ajattelin vähän avata blogin nimeä. Ehkä olen sen jossain käänteessä maininnutkin, ehkä en. Nimi sai alkunsa siitä, kun jouluna 2011 tein lahjaksi huovutettuja konvehteja. Paketoin ne oikein nätisti Ikeasta ostettuihin pahvirasioihin ja tein jokaiseen vyötteen, johon tulisi lahjan saaja ja antaja. Keksin, että huopakonvehdeille pitäisi saada myös jokin "tuotemerkki". Eye candy oli ensimmäinen  mieleenjuolahtanut nimi ja se tuntui vähän liian itsestäänselvältä vaihtoehdolta. Pyörittelin nimiehdotuksia ja lopulta päädyin "kääntämään" nimen: eye sanan kökköfoneettisesti aiksi ja candyn suoraan karkiksi.

Ai karkkii? Konvehdit saa myös ripustettua kuuseen, mutta näissä ei vielä näy olevan naruja.
Huutomerkki kuuluu olennaisena osana nimeen, sillä samalla se on huudahdus. "Ai (tää on niinku) karkkii!" Kuvittelin, että joku voisi paketin avaessaan huudahtaa noin ja siksi se on myös puhekielinen eikä "karkkia". Kun joululomalla ja vuoden vaihteen jälkeen sitten pistin blogin pystyyn, ristin sen tällä nimellä, joka muuten olisi saattanut jäädä kertakäyttöiseksi. Bonuksena Ai karkkii sopii nimimerkkiini, jota olen joskus aiemminkin käyttänyt ja joka on muunnelma yhdestä lempinimestäni. Ja tietysti karkki sopii karkkiväreihin, joita blogissa usein näkyy. 

Sellainen on blogin mystisen nimen tarina. Siihen liittyen ja synttäreiden kunniaksi ajattelin järjestää myös blogiarvonnan, jonka palkintona on muutama kappale noita huopakonvehteja. Arvontaan osallistuu kommentoimalla tätä postausta ja vastaamalla pariin kysymykseen. Kysymyksiin voit vastata muutekin ja lisätä viestiisi, ettet osallistu arvontaan. Vastausaikaa on  22.1.2013 asti. Anonyymien kannattaa laittaa tietysti nimimerkki ja voiton sattuessa minua voi sitten lähestyä sähköpostitse. 

Kysymykset kuuluvat:

1. Koska löysit blogini?

2. Mikä on parasta blogissani?

3. Mitä toivoisit lisää?

4. Mikä on lemppari suklaakonvehtisi (ihan aito)?


 Hahaa, saa nähdä kuinka moni osallistuu. Minä jään odottelemaan mahdollisia kommentteja ja hauduttelemaan uusia postausideoita. Paljon onnea blogi!

30 kommenttia:

 1. 1. Löysin blogin onneksi heti alussa ja jäin koukkuun.
  2. Värit ja hauskat kommentit ja vastauksesi niihin.
  3. Vaikea sanoa kun keksit aina niin kivoja ja erilaisia juttuja, jotka ei olis tullu mieleenikään.
  4. Lempparisuklaakonvehtini on ollut vuosikymmeniä Fazermint. Mutta tänä jouluna se kohtasi voittajansa! Sain tyttäreltäni lahjaksi vaaleanpunaisen Rittersport-rasian, jossa oli mansikkajugurtti, mustikkajugurtti ja pelkkä jugutti täytteisiä suklaita ja ne oli siis niin ihania! Ja rasia oli myös kaunis!
  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun käyt täällä niin usein ja kommentoit! Ja hauskaa myös, jos vastakommentit ovat hyviä.

   Poista
 2. 1. Löysin blogin 15.01.2011.
  2. Otsikot ovat usein tosi kivoja. Ja se mitä yllättävän otsikon alta löytyy.
  3. Sama vaihteleva sisältö jatkukoon.
  4. Kaikki toffee- tai ananasmömmötäytteiset.

  Yksivuotisonnea blogille ja bloggaajalle!!!

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut tosi huono keksimään otsikoita (yo-aineessakin valitsin kätevästi valmiin otsikon), mutta ilmeisesti olen kehittynyt.

   Poista
 3. 1. Joskus jonkin laittamasi fb-linkin kautta kenties? Juuri äsken muistui tämä paikka mieleen ja muistin blogin nimenkin heti oikein, se on jotenkin niin sopiva ja iskevä. Tarina sen taustalta on mainio! Ja täällähän sattui olemaan arvontakin, joten tavoistani poiketen jätän jopa merkin käynnistäni. ;)
  2. Värit, positiivisuus ja esteettisyys. Kivat pikkuideat ja kauniit valokuvat.
  3. Tähän asti olen ollut satunnaispiipahtelija, joten en ehkä osaa vastata. Askartelu-, käsityö- ja kotiaiheiset jutut ovat mukavia.
  4. Zabaglionet syön aina ekana.

  Ja onnea 1-vuotiaalle blogille!

  (Mahdollisesti tunnistat mut puolikkaasta nimestäni huolimatta. Ainakaan fb-kavereistasi ei löytynyt muita tältä kuulostavia heidejä. ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tunnistan! Olisin tunnistanut varmaan muutenkin, mutta kaimasi blogin kautta kurkkasin tässä sinunkin blogiasi.

   Blogi kiittää onnitteluista!

   Poista
 4. Haha, mää olin pienessä päässäni kuvitellut että blogin nimi tulee sitä että teillä on kotona niin ihanan värikästä = iloa silmälle = eye candy = ai karkkii :D

  1. Blogin löysin pari kuukautta sitten :)
  2. Värikkyys! Ihana nähdä kuvia värikkäästä kodista. Olin ihan riemuissani kun tämän blogin löysin! Myös kaikki askartelujutut on kivoja.
  3. Kotijuttuja, askartelujuttuja, ruokajuttuja, ihan sama mulle kelpaa kaikki :D
  4. Susupalat on lempparit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että nimi on auennut ihan itsestään! On hauska lukea, että värit miellyttävät.

   Poista
 5. Siun blogin nimi on kyllä aivan loistava. Mie ajattelin sen aina niin, että siun värikkäitä kuvia katsoessa lukijalle tulee aina mieleen ajatus "Ai, karkkii!!" :D

  Onnea yksivuotiaalle blogille!

  Ja sitten kysymyksiin:

  1. Olen näköjään kommentoinut ekan kerran 29.1.12 ja se oli varmaan myös ensimmäinen vierailuni blogissasi. :) Melkein alusta asti siis mukana!

  2. Positiivisuus, huumori ja ihanan värikkäät kuvat. Ja oikeastaan melkein kaikki postaamasi reseptit ovat kokeilujonossa. :D

  3. Lisää samanlaista. Ja tietysti olisi kauhean kiva että hankkisitte jälkikasvua niin pääsisin lukemaan siun ajatuksia tästä itseäni kovin lähellä olevasta aiheesta - nooh, tämä oli vitsi, ei paineita. ;)

  4. Juhlapöydän konvehtien toffeekonvehdit ovat parhaita, ja lisäksi kaikki tummasuklaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin näkökulma sopii hyvin blogin nimeen.

   Oletpa löytänyt tänne aikaisin! Ai niin, nyt muistankin miten, sieltä foorumilta kaiketi.

   Haha, sun sisältötoive ei olekaan ihan siitä helpoimmasta päästä toteuttaa! :D

   Poista
  2. "Sieltä foorumilta" muistaakseni juurikin. :D

   Poista
 6. Onnea 1-v synttäreiden johdosta!=)

  1. Aika alussa aloitin lukemaan, jonkun hakukoneen kautta muistaakseni löysin tänne.

  2. Ne värit =)

  3. Simppelit ruokaohjeet ovat kivoja, ja tietysti sisustusjutut.

  4. Toffeetäytteiset konvehdit. Täytyy tosin tunnustaa että olen allerginen suklaalle, mutta muutaman pystyy silloin tällöin syömään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä taisitkin olla yksi ensimmäisiä "ulkopuolelta" tänne löytäneitä, eli et ollut entuudestaan tuttu tai tutun tuttu.

   Poista
 7. 1. Ensimmäinen blogiteksti, minkä blogistasi luin, oli xylitolpastillien annostelijan tuunaus. Eli olen lukenut tätä syyskyyn 20.päivästä asti, jostain toisesta blogista tänne eksyin.

  2. Värikkyys. Ihastuin heti blogin nimeen ja värikääseen banneriin.

  3. Tykkään lukea kaikenlaisia juttuja.

  4. Jouluna ostin Marabou Symphony-rasian ja siinä oli kaikki suklaat hyviä!

  Onnittelut 1-vuotiaalle blogille! :) Ja pahoittelut, etten ole kommentoinut koskaan aikaisemmin, oon hieman antisosiaalinen jopa tällä blogimaailmassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no sinulle ainakin avautui heti miten outojakin asioita täältä voi löytyä, kun aloit tuosta postauksesta!

   Minusta tuntuu, että olet kyllä joskus kommentoinut aiemminkin. :)

   Poista
 8. Onnea ja kiitos Karkkis! Onnea yksivuotiaalle! On ollut mahtava show! Täällä Hämeessä on nautittu kyllä kovin! Ja nyt pisteet: 12 pistettä...
  Eiku vastauksiin:
  1. Löysin blogiisi silloin, kun siitä kerroit fb:ssa. Hyvä, hyvä!
  2. Ihan parasta on, kun tunnistan sut ja elämäsi näistä teksteistä ja kuvista. Parasta sisältöä on ruokajutut, tarinat lahjoista, tee-se-itse -ohjeet, kauniit valokuvat ja kertomukset vaihtelevista päivistä. Eli aika moni.
  3. Samaa lisää!
  4. Geisha.

  Hyvää jatkoa blogiin ja etenkin noihin vakavahenkisiin kirjoitustöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Täällä on ilmeisesti yhtä hyvä tunnelma kuin euroviisuissa (?)!

   Kiitos, vakavahenkinen kirjoitustyö etenee tässä samalla kun välillä vastaisen kommentteihihn. Aivot katsos kuitenkin järjestelee jotain... kai.

   Poista
 9. Hitsi,jospa arvonta onni suosisi kun meille ei tuollaisia ole lahjaksi tullut :D

  1. Aika pian perustamisen jälkeen,vinkkasit itse minut tänne.
  2.Värikkyys,blogi on ihan niin kuin sinäkin!
  3.Tykkään kaikista jutuista,niin saan aina hiukan kuulla mitä sinulle kuuluu :) Ja ruokaohjeet on aina ihania!
  4.Marabou Aladin rasian ainut valkosuklaa X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näitä taisi saada lahjaksi vain muutama, koska vähän kyllästyin huovuttamiseen.

   Se on kivaa, kun täällä käy myös tuttuja, joita ei näe joka päivä.

   Poista
 10. Heippa. Löysin blogisi vähän niin kuin vahingossa joulukuussa, kun eräässä seurassa tuli puhetta ilmeisesti ystäväsi Nooran blogista ja selailin ohimennen ja pikaisesti vanhoja Nooran blogin päivityksiä ja kommentteja. Olen nyt sitten muutaman kerran selaillut sinun ah niin ihanan värikästä blogia ja tykkään tavastasti kirjoittaa. Siis värit, kirjoitustyyli, ruokajutut ja hauskat sisustukseen liittyvät postaukset ovat parasta. Olen vasta niin vähän aikaa tutkinut blogiasi, että en oikein tiedä enkä osaa sanoa, mitä toivoisin lisää; kaikki kelpaa. Geishasta ja Fazerinasta tykkään eniten, mutta tammikuun alussa alkoi KARKKIlakko, joten kyseisiä suklaita pääsen herkuttelemaan toivottavasti vasta ensi jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimimerkki unohtui... Olkoon se sitten vaikka Geisha.

   Poista
  2. Hauskaa, että löysit tänne! Ja kiitos kehuista! Erityisesti se, että kirjoitustyyli miellyttää sai hymyn huulille.

   Toivottavasti sinulla ei kuitenkaan alkanut KarkkiSlakki, heheh. :D

   Poista
  3. Ei kun siis lakkO... Voihan typo!

   Poista
 11. Olen miettinyt pääni puhki, mutten yhtään muista milloin eksyin tänne ensimmäistä kertaa. Olisiko ollut vuosi sitten? En vaan keksi! Mutta luullakseni koukutuin kolmesta syystä: 1-2) juupuugend eli kaunis koti ja hauskat jutut 3) Turku-kytkös (elän kauttasi).

  Jatkossa haluaisin lukea tätä ihan samaa taattua Karkkis-laatua eli kuvitettuja reportaaseja aiheesta kuin aiheesta.

  Nyt olen karkkis äh eikun karkkilakossa :P mutta muuten konvehtirasiasta nappaisin oitis mintut tai tryffelit. Nougatit elikkäs nugaat saa jäädä muille.

  Onnea vielä blogille! Oppii varmaan ihan näinä hetkinä kävelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin toki jos vielä enemmän olisi Åbo-aiheisia juttuja niin olisin onneni kukkuloilla. (Onneni kukkulat sijaitsevat oletettavasti Turussa, joten... hmmm.)

   Poista
  2. Jes, hyvä kun juupuugend iskee! Ainakin pari Turku-aiheista juttua on suunnitteilla eli toiveesi toteutunee.

   Poista
 12. Äitisi kertoi blogistasi varmasti heti, kun aloitit sen. Tietenkin olen lukenut tätä sitten alusta lähtien. Jatka samaan pirteään tyyliin! Tykkään kaikista koti ja vaatejutuista. Lempisuklaani on varmaan Geisha.
  t.alman ja kaitaliinan äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sinäkin käyt täällä lukemassa! Vaatejuttuja on aika harvakseltaan, mutta silloin tällöin niitäkin.

   Poista
 13. 1. Blogin löysin jo vajaa vuosi sitten. Siitä saattoi olla jotain puhetta, kun nähtiin?

  2. Sisustus ja itse tekeminen! Tykkään itse myös kovasti designista ja vanhan ja uuden yhdistämisestä, mutta olen mieltynyt neutraaleihin sävyihin. Täällä blogissa on ihana nähdä värejä! Myös kaikki itse tehdyt jutut on huippuja! Oot taitava!

  3. Reseptikokeilut on kivoja, kun niistä on myös kuvia ja kommentteja (aitoja sellaisia!). Oon joskus kokeillukin paria täältä löydettyä reseptiä :D.

  4. Lempparisuklaakonvehti taitaa olla sellainen tietty belgialainen, joka on tehty juuri sinä aamuna, jossa on tunnaa suklaata "veneenä", jotain nougat'a täytteenä ja jotain superia päällä ja jota saa vain sellaisesta pienestä puodista Brysselistä :S. Superkallista, mutta ah, niin parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vastaaminen meinasi jäädä! Hauska, että olet kokeillut reseptejä. Sinun lempparikonvehtisi kuulostaa kyllä ehkä parhaalta, mitä täällä on sanottu. Paitsi nougaan voisin vaihtaa toffeeseen.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.