lauantai 12. tammikuuta 2013

Oi, jos oisit kultaseni sokerpalanen...

Saatiinhan se joululahjalamppu vihdoin kattoon! Me olilmme miehen kanssa joko vähän uusavuttomia tai sitten vaan laiskoja ja saamattomia. Saimme toimeksi vasta, kun vanhempani tulivat kylään ja saimme vähän apua. Puolustukseksi sanottakoon, että lampussa oli hieman kinkkinen kiinityssysteemi kattoontulevine ruuveinen ja sokeripalasineen, joten apu oli kaivattua. 

Siinä se nyt on - Bazar!
Lisäksi nelisin homma hoitui varmasti vähemmällä äänenkorostuksella ja turhautumisella, kuin jos olisimme heiluneet tikkailla kahdestaan. Tai no, minä sain tehtäväkseni lähinnä sammuuttaa sähköt lampun laittamisen ajaksi, mutta olihan se tärkeä tehtävä sekin. Otin minä myös akkuporakoneen esille ja pitelin hetken lamppua. 

Toinen, taiteellisempi kuvakulma. 
Oli aika erikoista, että näin modernissa lampussa oli valmiiksi "sokeripala" kiinnitys eikä sellaista töpseliä, kuten nykyään usein. Hyvä meille, koska täällä ei tietenkään katossa ollut pistoketta. Melkein nelimetriset huoneet tietysti toivat oman lisämakunsa urakkaan ja tikkaat olivat välttämättömät. 

Lampun kiinnittämisen kunniaksi juotiin kaffet.
Pienet hankaluudet hoituivat vain ystävällisesti naljaillen. Minä istuin sängyllä katsellen   urakkaa ja sanoin oikein liioitellusti "eikö se jo valmistu?" kuin hemmoteltu kakara ikään. Isä taas varoitti äitiä saamasta sähköiskua, kun tämä tutkiskeli täysin sähköistä irti olevan lampun johtoa. 

Vertailu vanhaan. Kuva on valoisampi, koska se on otettu elokuussa. 
Lamppu valaisee pöydän paljon paremmin kuin vanha funkispallo. Se tosin levitti valoa taas paremmin myös ylös ja sivuille, mutta siihen tottuu. Pöydän valo on tärkein, koska työskentelytilan yläpuolella on loisteputki. Olen niin tyytyväinen tuohon lamppuun! Tiedän, etten varmasti kyllästy siihen. Vaikka muuten olen värien ystävä, tähän lamppuun sopii valkoinen, varsinkin kun se on näin hauskan mallinen.

Millaisista lampuista sinä pidät? Onko sinulla vielä toteutumattomia lamppuhaaveita?

11 kommenttia:

 1. Tykkään Lisa Johansson-Papen valaisimista, joissa on pienenpieniä reikiä. Haaveilen sellaisista keittiöön.
  Bazar-valaisin taitaa olla aika uutta suunnittelua. Yritin löytää suunnitteluvuoden, mutta en ainakaan heti löytänyt.

  Ava

  VastaaPoista
 2. Ne lamput ovat minustakin hienoja. Ehkä joskus teet "kirppislöydön". Minäkään en tiedä suunnitteluvuotta.

  VastaaPoista
 3. Mie huomaan tykkääväni oikein kovasti tuosta Bazarista. Upea!

  Pidän suht pelkistetyistä valaisimista, ei kukkakuoseja tms. Industrial-tyyliset valaisimet ovat viime aikoina miellyttäneet, ja olen koettanut löytää lastenhuoneeseen jotain sentyylistä seinävalaisinta: se on se toteutumaton lamppuhaave tällä hetkellä. :/ Tykkään myös sellaisista valaisinten jaloista, jotka näyttävät sorvatuilta kynttilänjaloilta: meillä on tällä hetkellä kaksi sellaista mustina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän melko pelkistetyistä lampuista. Tai no, jossain tilassa kunnon kristallikruunua ei kyllä voita mikään.

   Toivottavasti löydät vielä lastenhuoneen valaisimen! Toisaalta etsiminenkin voi olla kivaa.

   Poista
 4. Ohh kylläpä se näyttääkin hyvältä myös valkoisena ja isompana! Olen muuten minäkin iskenyt silmäni noihin yllä mainittuihin Johansson-Papen valaisimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä, kun esittelit lampun blogissasi! Muuten en olisi tähän varmaan koskaan törmännyt. Tähän tilaan se sopii valkoisena ja isona, mutta johonkin muuhun tilaan taas mustana ja/tai pienempänä versiona.

   Poista
 5. Kaunis lamppu, myös minun mieleen.
  K:n ja A:N äiti

  VastaaPoista
 6. Ihana lamppu!

  Meillä jokainen lamppu on ystävä, useimmilla on joku tarina, miksi juuri se lamppu on meillä. Esim. keittön lamppu ja minä kirjaimellisesti törmäsimme toisiimme K-Raudassa ja ihastus oli heti molemminpuolista. Onneksi sain lampusta kiinni juuri ja juuri ennenkuin se iskeytyi maahan törmäysen voimasta ja sain sen mukaani kaupasta ehjänä.

  T. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Hetken jo luulin, että jouduit ripustamaan rikkinäisen lampun. Ehkä meillekin pikkuhiljaa kertyy tällaisia "ystävälamppuja". Toistaiseksi vain kaksi tämän asunnon kattolampuista on omiamme.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.