torstai 14. helmikuuta 2013

Häränsydäntä linssimuhennoksen kera

Arvaatteko mitä nämä ovat:

Hähää, enpä paljasta kuvatekstissä!

Gradupäivinä, kun hillun kotona pyjamassa puoleen päivään, minun tulee syötyä vähän vaatimattomia aterioita. Yleensä vähintään kerran viikossa keitän punaisia linssejä ja paistan pari kananmunaa vaihtelevalla tyylillä. Jälkkärin ja salaatin virkaa hoitaa jokin hedelmä. Ylläolevat sydänmuotit ovat tietenkin tehty sitä varten, että minä saisin paistetuista kananmunistani kauniin sydämen mallisia! Sopii näin ystävänpäivään, eikö vaan?

When I'm home working on my master's thesis I usually have something very simple and plain for lunch. About once a week I cook red lentils and "two eggs any style". Valentine's day was a proper occasion for me to try out my new heart-shaped egg (or pancake) molds. They turned out great and the heart-shaped eggs sunny side up tasted great. Happy Valentine's day everyone!

Romanttinen ystävänpäivälounas ylhäisessä yksinäisyydessä

Meillä paistettuja kananmunia kutsutaan häränsilmiksi, joten näillä tehtynä saadaan tietysti häränsydämiä. Loogista eikö vaan? ;) Loogista tai ei, ajattelin, että näiden turhakkeiden esittely sopisi mitä parhaiten ystävänpäivään! Päätin dokumentoida blogiin kokeilun, oli lopputulos sitten täydellinen sydän tai epämääräinen möykky. 


Käsi vakaana nyt...
Asettelin vempeleen pannulle ja leivitin niiden keskelle hieman öljyä. Vähän jännitti kananmunien kaataminen muotteihin, mutta ihme kyllä se onnistui. Ja muotit pitivät! Pelkäsin nimittäin, että valkuainen alkaa valua muottien alta pois. Oli riemastuttava näky, kun kaksi kananmunasydäntä tirisi pannulla. Haluan keltuaiseni mediumina.
Ja kuinka ollakaan, kun munat olivat paistuneet, ne nousivat muotteineen päivineen nätisti pannulta! Pieneksi ongelmaksi muodostui kuitenkin munien irrottaminen muoteista. Luultavasti muottien reunat olisi kannattanut voidella myös. Mutta ei pieni rosoisuus paljon haittaa. 

Tässä vaiheessa näytti suorastaan täydelliseltä. Reunat piti irrottaa veitsellä tökkimällä.

 Nam nam, pääsin kuin pääsinkin nauttimaan häränsydämiä ja linssimuhennosta. Kuulostaa kyllä vähän ylevämmältä, mitä se todellisuudessa oli. Lounas maistui kuitenkin nälkäiselle graduntekijälle oikein mainosti. Ja sydäntä lämmitti se, että sydämistä tuli niin nätit!

Romantiikkaa kerrakseen.
Sydämellistä ystävänpäivää! 

7 kommenttia:

 1. Nyt kun on helmikuu voisi kokeilla myös blinejä noilla muoteilla.

  Miten kauan muuten noita pikkulinssejä keitetään ja lisätäänkö muhennokseen jotain erikoista ainesosaa?

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos vaan viitsii. Olen laiska blinien ja lettujen tekijä.

   Muhennos on siis vaan 1 dl linssejä, 1dl vettä ja vähän suolaa. Huuhdotaan ja keitetään noin 10 minuuttia. Muhennos vaan kuulostaa hienommalta, kuin pelkästään keitetyt linssit.

   Poista
 2. Voi vitsi, onpa sieviä munasydämiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Piristivät mukavasti simppeliä lounasta.

   Poista
 3. Olin paikalla kun sinulle ostettiin nuo muotit (tai ainakin samanlaiset). Itse en ostanut, koska epäilin juuri valumista alta. No hyvä tietää, että toimii. Mutta toisaalta minä haluan aina kananmunan paistettuna molemmilta puolilta, mitenköhän se muoteilla onnistuisi?

  Ovatko muotit vielä kokeilunkin jälkeen mielestäsi turhakkeet?

  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmilta puolilta paistaminen voi olla vähän kyllä hankalaa. Tai no, ei siinä mielessä, että kun toinen puoli on hyytynyt, munat voi ottaa muoteista pois ja paistaa toiselta puolelta.

   Siinä mielessä ne ovat turhakkeet, että ilmankin pärjäisi (ja maistuisi samalta), mutta siinä mielessä eivät, että ne tuovat arkeen piristysruiskeen.

   Poista
 4. Thanks, I'll visit your blog. :)

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.