sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kukkia ja jääpuikkoja

Tällä kertaa en todellakaan kikkaillut otsikolla, vaan postaus sisältää kaiken, mitä otsikko lupaa. Innoitukseni tähän postaukseen olivat pari päivää sitten ostamani kukat ja jääpuikot, joita olen jo pitkään pihalla ihaillut. Aloin sitten ikuistaa näitä kohteita kameralla, tuttuun räpsimistyyliini. 

This week I bought some ranunculi for myself. They are one of my favourite flowers and since I love colours, I bought three different ones. I love photographing flowers because the photos always seem to come out great. I think it's because the flowers themselves are so beautiful and not because of my photography skills. I also took photos of the amazing icicles that have formed in the bushes and vines under the eaves of out house.

Pikkuiset kukat saivat pikkuiset maljakot.
Leinikit ovat yksiä lempikukkiani. En muista tarkkaan, koska niihin ihastuin, mutta varmaan jo aika kauan sitten. Niitä vaan ei saa ympäri vuoden tai ainakin valikoimat ovat heikot. Nyt bongasin erään kukkakaupan ikkunasta näitä ihanuuksia ja minun oli yksinkertaisesti pakko kävellä sisään. Värivaihtoehtoja oli monia, mutta päädyin ikisuosikkeihini keltaiseen, vihreään ja vaaleanpunaiseen. Oranssinkin olisin ostanut näille kaveriksi, jos olisin raaskinut. 

Toivottavasti nuo nuputkin vielä aukeavat!
Värikkäät kivituikut sopivat hyvin maljakoiksi leinikeilleni. Varret olisi voinut pitää myös pitkinä ja laittaa korkeisiin maljakoihin, mutta sellaisia minulla ei ollut. Sovittelin kukkia erivärisiin tuikkuihin, mutta lopulta päädyin laittamaan ne omanvärisiinsä kippoihin ja muita sitten vaan ympärille. 

Niin hempeää! Pidän leinikkien pallomaisuudesta ja herästä leikkisyydestä.

Kuten kukkien katselukin, myös kukkien kuvaaminen on minusta jotenkin terapeuttista. Minusta on ihana laittaa kameran makro-toiminto päälle ja zoomailla kukkia oikein läheltä. Näitä kuvatessani tosin kävi niin, että tarkensin vähän liian innokkaasti ja monta kertaa ja kamera jumittui joksikin aikaa. Onneksi se tokeni ja pääsin taas kuvailemaan. Kukkia kuvatessa ei oikein voi epäonnistua, koska kohteet ovat itsessään niin kauniita. Tietysti joku taidokkaampi kuvaaja saisi aikaiseksi vielä paljon hienompia kuvia, mutta nämä riittävät minulle. 

Tämä vähän rähähtäneempikin yksilö on viehättävä ja väri on ihana.
Sitten siirrytään vähän toisenlaisiin kuvauskohteisiin. Viimeaikoina ränneistä ja katolta on tippunut vettä. Onneksi lumi ei ole sulanut sentään kokonaan pois, mutta sen sijaan räystäiden alla oleviin pensaisiin ja köynnöksiin on muodostuneet hauskoja jääpuikkoja. 

Tuijissa on paljon erikokoisia puikkorykelmiä.

Villiviiniä koristavat marjojen ja lehtien sijaan valtavat jääpuikot.
 Jääpuikot näyttävät veikeiltä, kun ne sojottavat vähän mihin sattuu. Näitä syntyi myös viime vuonna, mutta silloin en huomannut kuvata niitä. Livenä nämä ovat vielä näyttävämpiä, mutta yritin saada ne kuitenkin jotenkin ikuistettua. 

Jää tuo kasveihin ihan uuden ulottuvuuden.
 Kuten kukat, jääpuikotkin ovat mielestäni kauniita ja kiehtovia. Tietysti ne voivat olla myös vaarallisia, mutta ehkä se on osa sitä kiehtovuutta. Näin kuvissa ne eivät ole kuitenkaan lainkaan vaarallisia, joten niitä voi rauhassa katsoa ja ihailla. 

Lähikuvaa puikoista.

12 kommenttia:

 1. Nämä ovat varmaan parhaita kuvia, mitä olet ottanut. Leinikit ovat ihanan näköisiä kivituikuissa. Jääpuikot taas ovat saaneet aikaan tosi erikoisia muodostelmia noissa kasveissa.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivituikku idean sain eräältä ystävältäsi P:ltä, joka ehkä käy täällä lukemassakin.

   Minä en ole koskaan nähnyt tuolla tavalla muodostuneita jääpuikkoja, siis että sojottavat mihin sattuu.

   Poista
 2. Leinikit ja kivi-tuikut ovat todella hyvä yhdistelmä! Ihanaa, että blogiisi voi tulla katsomaan kukkakuvia, ja vielä näin usein. Tunnen itseni todella maalaiseksi nyt, meidän salesta ei saa edes tulppaaneja, joten leinikit ovat kyllä aivan saavuttamattomissa. Mutta noita jääpuikkoja on kyllä ihan joka räystään alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakuvatkin voivat olla melkein yhtä piristäviä kuin kukat! Maalla ei ehkä saa yhtä hyvin kukkia, mutta muuta luontoa vaan vähän lähempänä kuin kaupungissa. Ja jääpuikkoja voi tosiaan ihailla sielläkin!

   Poista
 3. Onpa hassuja jääpuikkoja :). Hyvä idea laittaa eri värisiä leinikkejä eri värisiin kivilyhtyihin, näyttää tosi hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeastaan haluaisin, että jokaisessa kivituikussa olisi eri värinen leinikki. Nyt täytyy tyytyä siihen, että osassa on kynttilä.

   Jääpuikot ovat kyllä todella erikoisia. Niitä ei ole edes joka puolella pensaissa, vaan vain harvakseltaan.

   Poista
 4. Ooo, pitääkin muistaa tuo idea kivituikuista pikkuisina maljakkoina! Todella kivan näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivituikut toimivat maljakkoina kyllä oikein hyvin. Minä olen joskus kasvattanut niissä rairuohoakin!

   Poista
 5. Ihanat leinikit kivituikuissa. Mutta ajatela, mitä taidetoksia luonto on tehnyt. Noita jääpuikkokuvia katselin kauan, ne lumosivat minut. Hassua.
  K:n ja A:n äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ideasta käyttää kivituikkuja maljakkoina! Bongasin sen facebookista jostain kattauksesta.

   Luonnossa voi nähdä kyllä monenlaista taidetta. Jääpuikot ovat siitäkin kiehtovia, että ne kestävät niin lyhyen aikaa.

   Poista
 6. Voi, miten paljon virheitä minun tekstissäni on. Luin sen vasta, kun olin jo julkaissut. Mitä tästä toivottavasti opin!
  t.edellisen viestin lähettäjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, typoja sattuu! :D En olisi varmaan edes kiinnittänyt niihin huomiota.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.