torstai 19. joulukuuta 2013

Falalalalaalalallallaa

Hip hei ja hui! Lähetin hetki sitten graduni kansitettavaksi. Olo on hämillinen ja toisaalta jännittynyt. Tässäkö se nyt oli, se Suuri Urakka? Kääk, mitä jos sinne jäi joku hirveä asiavirhe! Nyt sitä ei voi enää muuttaa. En ole koulutöiden suhteen perfektionisti, vaikka toki huolellinen. Nyt kuitenkin jäi vähän semmoinen kalvava olo. Ehkä se tästä laantuu, kun pääsee keskittymään paljon tärkeämpiin asioihin, kuten jouluun. 

Deck the halls with fancy light garlands... and so on. Our Christmas tree is here! Our old Christmas lights didn't work so I hung the light from Le Case de Cousin Paul on the tree. Later I bought a new set of led-lights to give the tree even more sparkle. I like that the hues of red and green lights are not the traditional Christmas hues. 

Vihdoin! 

Kuten kuvasta näkee, meillä on joulukuusi! Käytiin hakemassa se tiistaina vakkarimyyjältämme Puutorilta. Minusta on ihan tyhmää, että kuusia saa kaupungissa myydä vasta 17.12. lähtien. Olisi edes muutama päivä aikaisemmin! Tietysti Bauhauseista ja Plantageneista niitä saisi, mutta mielummin haemme kuusen läheltä ja tuemme yksityistä. Tällä kertaa kuusi on leveämpi ja tuuheampi verrattuna aikaisempiin vuosiin. Kuusen paikka myös vaihtui senkin tulon myötä. 

Punaista ja vihreää, kuten jouluna kuuluukin. Sävyt tosin ovat vähän poikkeavat.

Viime vuonna totesin harmikseni, että koristevalosarja oli sanonut itsensä irti. Koitin vaihtaa lamppuja, mutta valosarja jäi silti kovin vajaaksi. Hankin siis uuden valosarjan. Ilmeisesti tämä uusi valosarja päätyi rapunpielen puksipuuhun, sillä kävi klassisesti ja tänäkään vuonna toinen valosarjoista ei toiminut. Byääh! Kuusi kuitenkin tarvitsee ehdottomasti valoa, joten korvasin perinteiset valot Pauli serkun palloilla. Hyvinhän ne sopivat kuuseen, varsinkin kun muutenkin kuusessa on vaaleanvihreää ja pinkkiä. 

Varsinkin illan hämärtyessä pallovalot eivät kuitenkaan valaisseet mielestäni koristeita riittävästi. Totesin, että yksi jouluvalojen tärkein tehtävä on saada pallot kimaltamaan ja koristeet nousemaan kuusesta esiin. Lisäksi pallojen tuoma punainen hämy ei miellyttänyt minua iltaisin. Päätin siis ostaa jälleen uuden valosarjan. Tällä kertaa olin kuitenkin fiksu ja valitsin led-valot tavallisten sijaan. Ne toivottavasti suostuvat toimimaan ensi vuonnakin ilman lampunvaihtorumbaa. 

Nyt kuusessa on kahdet valot ja koristeet loistavat!
Meidän olohuoneen jouluilme on tänävuonna vähän erilainen kuin aikaisemmin. Olkkarifestareiden jäljiltä päätin kuitenkin vaihtaa sohvan ja kirjoituspöydän paikkaa väliaikaisesti. Yksi syy oli se, että vaihtelunhalu kävi ylivoimaiseksi ja toinen se, että joulukuuselle saatiin tässä järjestyksessä parempi paikka. Kirjoituspöytä tulee nyt kauniisti esille, mutta sohva täytyy kuitenkin joulun jälkeen päästää takaisin paraatipaikalle ikkunan eteen. 

Tonttuja ja jouluneulomuksia. Eteisessä häämöttävät vielä bassovahvistin ja äänentoistolaitteet.

Joululahjakassit kurkistelevat kirjoituspöydän takaa. 
Ihan vielä en pääse joulunviettoon, vaikka gradun palautinkin. Vielä on rästiin jäänyttä tenttiin lukemista ja yhtä sun toista hommaa joululahjoissa. Onneksi nyt voi lukemisen lomassa kurkkia sohvalta tuota ihanaa kuusta! 


Knihti jauhaa purkkaa ja valot loistaa.
Koska teille tulee kuusi vai tuleeko ollenkaan? Entä millainen kuusi on tänä vuonna suunnitelmissa?

20 kommenttia:

 1. Kuusi näyttää ihanalta!! Sen muoto on hauskan pallomainen ja se on kauniin vhreä. Ledvalot tuovat koristeiden kiillon paremmin esille. Uusi honejärjestyskin on ihan kaunis, vaikka ehkä alkuperäinen on vielä parempi.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että tuo on paras kuusi, joka meillä on ollut. Varmaan ensi vuonna taas tuntuu samalta. Tai sitten vaan vaihtelu virkistää, kuten huonekalujen siirtelyssäkin.

   Poista
 2. Minä ajattelin tänään pistää kuusen purkkiin nurkkaan kököttämään.
  Ja aina vaan ihailen noita vanhoja huonekaluja. Aaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minäkin ihailen niitä aika usein. Kuusi sopii myös nurkkaan. Siellä se yleensä on meilläkin ollut.

   Poista
 3. Ensimmäinen kommentti tänne (muistaakseni), joten heti alkuun suuri kiitos ihanasta, iloisesta blogista! Tästä postauksesta tuli elävästi mieleen aatonaatto kolme vuotta sitten, kun tallustelin läpi hiljaisen yliopiston sylissäni pino uunituoreita graduja, huikea tunne. Suuret onnittelut sinulle siis urakan loppuunsaattamisesta! Innolla odottelen sinua kollegaksi, ehkäpä törmäämme joskus työn merkeissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista!

   Huomenna minäkin saan uunituoreet gradut syliin. Hauskaa, että tätä lukee joku kollega. Tai no, minulla on vielä harjoittelu edessä tulevana keväänä.

   Poista
 4. Joulukuusi on tärkeä. Haluaisin kuusen jo tänään, mutta ehkä lauantaina ehdin ostamaan. Ostin E.B.:lta intialaisia värikkäitä palloja ja lintuja, oikein odotan, että saan ripustaa ne kuuseen. Sitten on tärkeitä perinnekoristeita, kuten yli 100 vuotias hiihtäjätyttö äitini lapsuudenkodin kuusesta.
  Tontturivistö taulunne päällä on hauska!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi on minullekin tärkeä! Tämä on muistaakseni 22. oma kuuseni. Värikkäät pallot ja linnut kuulostavat hyvvältä ja perinnekoriste vielä paremmalta! Yli satavuotiaalla koristeella on varmasti tunnearvoa.

   Poista
 5. Ihana kuusi! Meille on kotiutunut muovikuusi, joka alun epäilyistäni huolimatta näyttää ihan kivalta. Tämä on vasta toinen oma kuuseni! (Tai siis se sama kuusi kuin viime vuonna, mutta toista kertaa siis omassa kodissa on kuusi.) Viime vuonna hommattiin peruskoristeet ja ajateltiin, että tästä eteenpäin hankitaan yksi uusi koriste joka vuosi. Tänä vuonna tein paperitähtiä itse :) Minulla oli yksi perinnekoriste, mutta suureksi surukseni se meni rikki, nyyh.

  Onnea gradusta! Ymmärrän kalvavan tunteen todella hyvin. Olin itse aikoinani ajatellut, että on varmaan hieno tunne, kun gradun vie kansitettavaksi, mutta olinkin lähes hysteerinen... Mutta kyllä se siitä voittajafiilikseksi sitten lopulta muuttui.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä idea hankkia yksi koriste per vuosi. Ja voi harmi tuota perinnekoristetta! Minun kuuseeni tulee uusia koristeita satunnaisesti. Edellisen vuoden joulukortti tulee aina uutena koristeena kuuseen. Se onkin vielä tekemättä

   Kiitos myös graduonnitteluista. Tämä kalvava tunne yllätti minutkin täysin. Olen yrittänyt olla ajattelematta koko asiaa, mutta kun kohta lähden hakemaan graduja, niin jostain syystä se jännittää. Ehkä voittajafiilis tulee joulun myötä.

   Poista
 6. Onnea! Vieläkö ne gradut kansitetaan jossain siellä DataCityn takana...? Joitain hämäriä muistikuvia kuuden vuoden takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kai niitä muitakin paikkoja olisi, mutta tuolla DataCityn kieppeillä minäkin kävin. Ilmeisen suosittu paikka. Ja nopea! Tänään pääsin jo hypistelemään ihanaa keltaista graduani. Lukea en kyllä aio.

   Poista
  2. Datacityssä oleva paikka on kai halvin, joten sitä suositaan. Sellainenkin löytyy kuin Turun Pahvivalmiste (tjsp), joka on sitten hieman kalliimpi. Itsekin kansitin oman graduni Datacityssä. Onnea suorituksestasi!

   A-T

   Poista
  3. Näin olen kuullut. Jossain oli hämäävästi alkaen 17 € eli pari euroa vähemmän kuin tuolla Kluutissa, mutta sieltä ei luvattu niin nopeasti eikä tuosta "alkaen"-sanasta koskaan tiedä.

   Poista
 7. Oi onnea! Paljon onnea sinulle gradun johdosta! Muistanpa itsekin, kun sain sen sitten painettuna käteeni, aloin bongailemaan kirjoitusvirheitä. Heh, älä sinä tee niin. Ikuisesti on jäänyt mieleeni, miten sana "asiat" oli muuttunut muotoon "siat". Heh.

  Kaunis kuusi teillä. Meilläkin kuusi haettiin eilen ja laitettiin heti paikoilleen. Ihana tuoksu tulee nenään heti, kun ovesta astuu sisään. Kyllä se kuusi tuo joulun tunnelmaa, vaikka puu meidän pienissä tiloissa tuntuukin vähän hassulta. Ja pienokainen on siitä innoissaan - kysyi heti aamulla herätessään, missä kuusi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo en kyllä aio vilkaistakaan teksiä, ellei joskus ole pakko. Pelkäsin, että olen kirjoittanut nimeni väärin tai jotain muuta yhtä alkeellista, mutta kannessa on ainakin oikein. Huh, kyllä sieltä varmaan kaikkea löytyisikin!

   Kuusi on minulle yksi tärkeimmistä joulutunnelman tuojista. Minulla oli lapsena oma kuusi ja lisäksi aattona halusin aina nukkua olohuoneen "kuusen alla".

   Poista
 8. Onnea gradusta!! :)

  Hieno kuusi, ihanan pöyheä! Meillä on tylsästi vain muovikuusi, tänä vuonna tosin vaihdoin koristeet hopeisiin & kierrätyspaperitähtiin, kivaa vaihtelua (ihan niin kuin kuusi olohuoneessa ei sitä olisi!).

  Teidän olkkari näyttää oikein kivalta noinkin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minustakin pöyheys tekee kuusesta erityisen kauniin. Teidänkin kuusi on oikein kaunis. Musta kuusi sopii sisustukseen.

   Poista
 9. Haluan kuusen hyvissä ajoissa ennen joulua jotta ehdin nauttia siitä ja virittäytyä tunnelmaan, jouluaattona koristeleminen ei ole minun makuuni. Olen siksi samaa mieltä siitä että kuusikauppa alkaa harmillisen myöhään, ja joudun itse turvautumaan ketjukaupan kuuseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oikeastaan haluaisin virittäytyä kuusen avulla tunnelmaan jo aikaisemmin, mutta pidän sitten kuusta melko pitkään joulun jälkeen. Muurin päivänä vasta olemme kuusesta luopuneet.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.