torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukierroksilla

Minä alan käydä joulukierroksilla! En siis ylikierroksilla, mutta joulu alkaa olla mielessä joka päivä monta kertaa. Ja mikäs sen mukavampaa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että tekisi mieli tehdä pelkkiä joulujuttuja. Joulustressi ei suinkaan synny siitä, mitä joulujuttuja täytyisi vielä tehdä, vaan siitä, että joutuu tekemään tylsiä velvollisuuksia sen sijaan. Onneksi velvollisuudet vähenevät piakkoin aimo annoksen, sillä sain eilen gradun kansitusluvan, kunhan teen vielä viimeiset korjaukset! Hurraa!

Christmas, Christmas time is here! I'd much rather go Christmas shopping and make candy or candles than put the finishing touches on my masters thesis. I have also spent nearly all my tax returns on craft supplies. This weekend I intend to make all the Christmas cards. A nearby department store always makes a great Christmas window display. This year there were little shops owned by different animals. It puts a smile on my face every time I see it. 

Itämaan viisaat miehet ovat lähteneet vaellukselleen. He matkaavat keittiöstä kohti olohuonetta eteisen kautta. Makkarin kautta olisi nopeampi, mutta siellä voi joutua liiskatuksi. 

Mutta nyt ei mitään graduja vaan sitä joulua. Aloitetaan vaikkapa joulukorteista. Tänä vuonna olen joulukorttien suhteen sekä myöhässä että ajoissa. Idean sain jo ajat sitten ja aloin sitä toteuttaakin. Korttiprojekti oli jäissä muutaman viikon ja tällä viikolla aloitin sitä uudestaan. Eikä siitä tullut yhtään mitään! Heitin idean romukoppaan ja aloitin alusta. Keksin suhteellisen simppelin idean, johon minulla oli melkein kaikki tarvikkeetkin valmiina. Enää pitäisi toteuttaa idea. Prototyyppi on jo sentään valmiina. Ajoissa olen siinä suhteessa, että joulupostimerkit ostin eilen. Yleensä olen hikoillut postissa niiden takia viimeisenä mahdollisena postituspäivänä...

Talli odottaa vielä lähes tyhjillään. Paimenet paimentavat läheisellä senkillä. Joosef, Maria ja enkeli Gabriel ovat kirjahyllyssä. Täytän tallia aina adventtisunnuntaisin.

Myös muita jouluaskarteluja olen saanut aloiteltua. Hirveästi vaan tulee ideoita ja sitten pitää juosta askartelukauppaan, kun ei ole tarvikkeita. Minulla on leimakortti askarteluliikkeeseen, mutta leimoja siihen tulee yleensä vain joulukuussa. Onneksi se on sentään kuun loppuun voimassa. Vielä ehdin tuhlata viiden leiman edestä veronpalautuksilla. 

Kynttilämassaa, sydänlankaa ja washiteippejä. Mitähän seuraavaksi raahaan askarteluliikkeestä?

Joululahjoja alkaa pikkuhiljaa kertyä olohuoneen nurkassa olevaan paperikassiin. Olin eilen joululahjaostoksilla. Toisaalta tekisi mieli ostaa kaikki samantien, jotta varmasti ehtii. Toisaalta haluan fiilistellä jouluostoksia useamman kerran, enkä ostaa kaikkea kerralla. Itsetehtävät joululahjat ovat työn alla. Yritän pitää niiden määrän kohtuullisena, jotta ei tule turhan kiire.

Varsinaisia koulukoristeita en vielä juuri laittanut esille, mutta vähän viitteitä joulusta kuitenkin.

Turun jouluinen kävelykatu valoineen ja Stockan jouluikkunoineen sai minut heti Espanjasta palatessani joulumielelle. Eilen kävin kurkkimassa Stockmannin jouluikkunaa yhdessä lapsiperheiden kanssa. Se oli tänä vuonna erityisen herttainen. Oli oravien kahvilaa, lepakkojen lentokoulua ja ilvesten rokkibaaria. Minä ainakin tulen ikkunasta iloiselle mielelle!

Pingviinien balettitunti, hiirten ompelimo ja ilvekset rokkikeikalla. 

Lepakkojen lentokoulu ja penkeillä värjöttelevät siilit. 
Tämmöisiä sekalaisia joulufiilistelyjä tällä kertaa. Pitkänä viikonloppuna toivon saavani pystyyn kynttilä- ja karamellipajan. Niin juu, ja ne joulukortit...

Sokerihiirten karkkipuoti. Tätä olisi voinut jäädä tuijottelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa!

Millaisia jouluajatuksia sinulla on? Ovatko kortit jo postissa vai vasta kaupassa tai työn alla?

8 kommenttia:

 1. Joulukortit ovat tuossa vieressäni kirjoituspöydällä, mutta niitä ei ole vielä kirjoitettu. Eteisen laatikossa ovat jo ajat sitten ostamani joulupostimerkit joten kyllä tässä suht ajoissa ollaan liikkeellä. Itsenäisyyspäivänä voisi vaikka kirjoittaa kortit.

  Eilen tein piparitaikinan ja tänään leivoin minipipareita. Tykkään ainoastaan aivan ohuista minijoulupipareista, koska silloin ne tuntuvat melkein karamelleilta.

  Sinulla on hauskan tuntuiset joulupuuhat.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne minipiparit ovat juuri sopivan kokoisia!

   Huomenna onkin hyvää aikaa kirjoittaa joulukortteja.

   Poista
 2. Suloiset seimihahmot sinulla. Ovatko ne keraamisia? Mistä olet saanut? Hauska idea kuljettaa hahmoja pikkuhiljaa Beetlehemiin. MIlloin he ovat perillä? Minä aion ottaa seimen esille tulevana viikonloppuna, ja iloitsen jo etukäteen viime jouluna keksimästäni ideasta laittaa seimeen valot. Sellaiset pienet lamput, jotka on tarkoitettu esim. pöydän koristeeksi, kiinnitin tallin kattoon. Sinun tallisi onkin avoin, niin että siellä on valoisaa, mutta minun tallini on isompi ja vain edestä auki, niin se tuntui aina kovin pimeältä ennen valokeksintöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut ne appivanhemmilta joululahjaksi. Ovat muistaakseni Stockmannilta.

   Ensimmäisenä adventtina laitoin hahmot esille, toisena saapuvat Maria ja Joosef, kolmantena paimenet ja neljäntenä itämaan tietäjät. En ole vielä päättänyt tuleeko Jeesus samalla Joosefin ja Marian kanssa vai vasta myöhemmin.

   Valot tallissa on hyvä idea!

   Poista
 3. Joulukortit ovat ideana päässä, vihdoin.
  Mutta teitpä itsellesi hyvän joululahjan (moneksi vuodeksi) saamalla gradun valmiiksi! Onnea ja ansaittua stressivapaata aikaa!

  Kulkueidea on ihana! Matkalla Betlehemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ajatellutkaan, että (melkein) valmis gradu on tosiaan joululahja itselle! Kiitos!

   Poista
 4. Mun blogissa on sulle jouluinen haaste. Huomasin, että sulla on mun entisen opettajan suunnittelema kynttelikkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävinkin tsekkaamassa haasteen. Palaan siihen pikapuoliin.

   Tuo WooDoo-designin kynttelikkö on ollut jo pitkään suosikkini! Saimme sen häälahjaksi kummeiltani.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.