perjantai 27. joulukuuta 2013

Juhla armahainen

Epäilen vahvasti, ettei kovin moni näin joulun aikaan jaksa kierrellä blogeissa kuin korkeintaan kurkkaamassa kuvat. Näin minä ainakin olen tehnyt. Täydellä vatsalla ja lomafiiliksellä kommentointi tuntuu aivan liian suurelta vaivalta. Siispä itsekin jätän tekstin minimiin ja annan kuvien kertoa ihanan mahtavan loistavasta joulustani. 

Tämän vuoden joulukortti oli lupaus tulevasta kahdenhengen joulumusikaalista, jonka osa sukulaisista näki livenä ja muut youtubesta. Kaikkeen mekin ryhdymme. 

Paketteja rakkaille. Tänä vuonna idea oli simppeli. Tuo alavasemman paketti on kankainen "kestopaketti", koska sinne kätkeytyy joka vuosi MMM. 

Glögi-Petteriin sain idean Katariinalta. Minulla ei ollut pompomeja eikä piipunrasseja, jotne piti vähän soveltaa.  

Kuusi nro 1. jälleen minun vanhempieni luona. Joulukortti pääsi jo koristeeksi. Bongaatko sen?
Kuusi nro 2. Koristelimme sen yhdessä miehen veljenlasten kanssa. Nuorempi taisi tosin  toimia vain virallisena valvojana. Oli hauskaa, kun oli lapsia tuomassa jouluun vilskettä. 

Joululounaan  jälkkärikahvit anoppilassa. Jälkiruokana oli miehen kälyn ja hänen tyttärensä yhdessä tekemä herkullinen luumujäädyke. 

Aattohartaus vihkikirkossamme. Maisema oli jouluisen punavihreä. 

Joulupäivällinen minun vanhemmillani. Kalkkuna, mäti ja itsegraavattu siika olivat parasta. Ja porkkanalaatikko!

Tässä välissä pitäisi olla kuva ehkä parhaasta joulupukista ikinä, mutta valitettavasti siitä on vain video pätkä. 

Tonttu jakoi lahjat. Mekko on espanjantuliainen ja täydellinen joulumekko. Myöhemmin tonttu sai apurin, koska tonttu oli kuulemma liian hidas. 

Joulupäivänä kutsuttiin appivanhemmat kylään. Tarjolla oli  muun muassa Poks-puolukkakakkua

Tapanina ajeltiin varsinaissuomea ristiinrastiin. Ensin kartanoromantiikkaa miehen sedän luona. 

Ja sitten minun sukulaisten luona. Tässä otos älyttömästä joulumusikaalistamme, joka kertoi yllätys-yllätys pienestä rumpalipojasta (ks. joulukortti).

Nooralta saamasta luumumarmeladista tehdyt joulutortut. Oli aika paljon parempaa kuin kaupan luumuhillo!

Leftover turkey sandwiches. Tuli niin blogikelpoisen näköistä ruokaa että!

Ja eikä tämä tykitys vielä loppunut! Nyt on vielä monta päivää lomaa jäljellä ja kaiken kruunaa uusi vuosi. Oih, minä niin rakastan joulua! Toivottavasti teilläkin on ollut yhtä mukava joulu kuin minulla. 

6 kommenttia:

 1. Meilläkin oli ihana joulu, tosin ei lainkaan noin vauhdikas kuin teillä. :D Ihanaa, kun teillä on mahdollisuus nähdä joulupäivinä useampaa sukulaista, meillä se on välimatkojen takia aina inha valintatilanne...

  Ihanaa uuttavuotta, ja joulunjatkoja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pitkään joululomaan on mahtunut myös paljon rentoa oleilua, vaikka kieltämättä ajokilometrejä on kulunut. Aloitettiin loma nimittäin ajamalla Joensuuhun! Välillä kyllä silti tuntuu, ettei sukulaisten kanssa ehdi olla riittävän pitkää aikaa kerrallaan, kun olemme suhanneet edestakaisin. Kivaa on kuitenkin ollut.

   Poista
 2. Poks-valkosuklaalla koristeltu kakku näyttää kuvassa aivan täydelliseltä. Valkosuklaapitsi on ihana.


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ehkä tykkäisin, että pitsi ei ulottuisi kakun yli, mutta hyvä kokeilu tämäkin. Ja makuunhan tuo ei vaikuta!

   Poista
 3. Tunnelmallisia joulukuvia! Ootte saaneet luumumarmeladin pysymään tortuissa tosi kauniisti, kun se on vähän valuvaa. Musikaali oli tosi Karkkis & T -mainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pakko paljastaa, että ihan kaikki tortut eivät pysyneet ihan noin kauniisit. Piti valita kuvaan blogikelpoisimmat. Luumumarmeladi oli herkullista ja paaaaaaaljon parempaa kuin kaupan. Yleensä en olekaan niin joulutorttujen fani, mutta tällä hillolla maistui.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.