keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ai kaks vee! (ja synttäriarvonta)

Ohoh, on päässyt käymään niin, että Ai Karkkii! -blogi täyttää tänään kaksi vuotta. Ensimmäinen postaus julkaistiin siis 15.1.2012. Toisaalta tuntuu, että olen pitänyt blogia jo vaikka kuinka kauan, mutta toisaalta taas tuntuu että juurihan minä kirjoitin huopapalloista tai raakakakusta. Kaksi vuotta on blogille jo ihan kunnioitettava ikä ja itse bloggaajahan saa tästä tietysti kaiken kunnian. Siispä tässä kohtaa on paikallaan syntymäpäivähaastattelu. Kuvittele Karkkis nyt istumaan Yle ykkösen syntymäpäiväsankari-ohjelmassa. 


Onneksi olkoon, Ai Karkkii! -blogi täyttää kaksi vuotta! Miltä nyt tuntuu, Karkkis?

No kiitos, kiitos. Kyllähän merkkipäivät aina melko hienolta tuntuvat, vaikka toisaalta olo ei niiden myötä muutu mitenkään. Olen kuitenkin melko ylpeä tästä saavutuksesta, sillä olen kirjoittanut lähes kaksi postausta viikossa kahden vuoden ajan. Tämä on paljon rankempaa kuin tavallinen vanheneminen. Onneksi siihen liittyy paljon mukaviakin asioita!

Koostin tähän kuvia meidän kodista nyt (oikealla) ja kahden vuoden takaa. Mitä eroja löydät?

Mitä blogissa on kahdessa vuodessa ehtinyt tapahtua?

Vaikka mitä! Olen kirjoittanut niin Aku Ankasta, arkkitehtuurista, käsitöistä, epätoivoisista viljely-yrityksistä, viilin tekemisestä, Barbeista, kirjojen järjestämisestä ja erinäisistä seikkailuista. Toisaalta mitään suuria muutoksia ei blogin elinkaaren aikana ole tapahtunut. Emme ole muuttaneet enkä minä ole vielä valmistunut. Saa nähdä, mitä valmistuminen tuo tullessaan.

Vanha tv-taso on tehokkaasti rajattu kuvasta pois. Enää ei tarvii, kiitos erään roskalavan! Onpa tuo traakipuu muuten nuupahtanut.

Miten blogi on kehittynyt? 

Ensimmäisen vuoden aikana blogi kehittyi varmasti paljonkin. Valokuvaamisesta tuli tutumpaa ja oma tapa koostaa postaus kehittyi. Kirjoitustyyli on muotoutunut ja toisaalta ehkä myös kehittynyt kandin ja gradun myötä tässä samalla. Toisaalta blogin tyyli ei ole mitenkään radikaalisti muuttunut. Samoja hulluja projekteja on kuin silloin alussakin. Paitsi joo, välillä kirjoitan lyhennelmän myös englanniksi, silloin kun huvittaa. 

Keittiö hieman eri kuvakulmasta. Tuoleja on ollut yksi lisää ja kukkapöytä on kaunis lisä. 

Entä mihin suuntaan Ai Karkkii aikoo kehittyä?

Parempaa! Tehokkaampaa! Upeampaa! Värikkäämpää! Hauskempaa! 70% enemmän karkkia!

Päätin kysymykset itse, mutten silti meinaa keksiä niihin vastauksia! Kääk! Haluaisin edelleen kehittyä valokuvauksessa, koska olen siinä aika huolimaton ja suurpiirteinen. Sitten harmittaa laittaa vähän tärähtäneitä kuvia blogiin, mutta uusiakaan ei viitsi ottaa. 

Mitkä ovat blogin erityispiirteet?

No tietysti minä! Minä kirjoitan juuri niistä asioista, jotka minua kulloinkin huvittavat enkä toisaalta matki keätän. Tämä tietysti pätee muissakin blogeissa, jokainen kirjoittaja on ainutlaatuinen. Värikylläisyys on myös oma juttuni (vaikka onhan niitä vielä värikkäämpiäkin blogeja). Niin, ja hullut projektit, joiden onnistumista/epäonnistumista blogissa silloin tällöin seurataan. Kaikkeen minäkin ryhdyn. 

Ja tietysti päättömyys/sydänpäisyys. Olen halunnut seurata Turun Tildan ja Alman jalanjälkiä, enkä näytä blogissa kasvojani. Tässä blogissa sillä ei ole ehkä yhtä suurta merkitystä, koska tämä ei ole tyyliblogi. 

Hauskasti makkarin värit on nykyään olkkarissa ja olkkarin värit makkarissa. Ruusutyyny, jota aluksi epäilin on juuri sopivan matchy-matchy uusienkin värien kanssa.

Mikä blogin pitämisessä on ollut parasta? Entä vaikeinta?

Parasta ovat lukijat! On vaan niin hauska saada vastakaikua ja toisten näkökulmia kommenteissa. Pidän myös siitä, että tämä on kätevä tapa saada muistot talteen. Blogi auttaa myös positiivisiiin asioihin keskittymisessä

Kuten kaikkien säännöllisten harrastusten kanssa, vaikeinta on välillä ylläpitää tapaa. Kyllä bloginkin eteen täytyy välillä nähdä vaivaa, jotta se pysyisi yllä. Aina ei postauksen aloittaminen huvita, mutta toisaalta aina se palkitsee. Joskus on tietysti hyvä pitää taukojakin.

Ai että, meidän eteinen se vaan paranee! Ripaus inhorealismia siellä täällä maustaa blogia. Kuusi ei ole vielä päätynyt ulos asti, koska se on niin leveä, ettei mahdu kuistille odottamaan. Jotain täytyisi kyllä pian tehdä. 

Miten juhlit syntymäpäivääsi?

Kirjoittamalla tätä postausta tietysti! JA järjestämällä syntymäpäiväarvonnan, kuten viime vuonnakin. Ajattelin tälläkin kertaa laitta palkinnoksi Ai Karkkii!-huopakonvehteja, joista tämä blogi on saanut nimensäkin. Tällä kertaa mukana on myös kakkospalkinto, pussillinen Ai oikkest karkkii?-toffeekarkkeja, joita tein ennen joulua. 

Tällaisia herkkupaloja voi voittaa vastaamalla pariin hassuun kysymykseen. Ei sisäisesti nautittavaksi.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta ja vastaamalla muutamaan kysymykseen. Kysymyksiin voit vastata muutekin ja lisätä viestiisi, ettet osallistu arvontaan. Vastausaikaa on  22.1.2014 asti. Anonyymien kannattaa laittaa tietysti nimimerkki ja voiton sattuessa minua voi sitten lähestyä sähköpostitse tuosta profiililinkistä.

Tai sitten tällaisia. Näitä sopii nauttia sisäisesti.

Tällä kertaa kysymykset kuuluvat:

1. Mikä on ollut kaikkien aikojen mieleenpainuvin postaus? (Jos vasta löysit tänne, niin vaihtoehtoisesti voit kertoa miten löysit tänne.)

2. Millaisia postauksia toivoisit tänä vuonna tulevan?

3.  Mitä laittaisit unelmiesi jäätelöannokseen?

22 kommenttia:

 1. 1. Minä muistan elävästi yksivuotissynttäripostauksesi (ja yhtä "kommentoimaan houkuttelevan" palkinnon, kuin nytkin), enkä voi käsittää, että siitä on jo vuosi! :) Onnea näiden seuraavienkin synttäreiden johdosta! Mieleen on jäänyt myös kotisi yksityiskohtia, kuten sen ihanan käsinmaalatun astiaston. Ja teidän musasynttäreitä selostin ihan höyryissäni miehellekin, kuulosti niiiin kivalta! :)

  2. Edelleen karkkimaisia: värikästä ja leikkisää, mutta viimesen päälle hienostuneen tyylikästä. En äkkiseltään keksi ketään muuta, joka taitaisi tuollaisten adjektiivien yhdistämisen tyylijutuissa. :)

  3. Ehkä mansikkajätskiä, vaniljapehmistä, tuoreita mansikoita ja varmaan jotain keksiä. Uuuh... Mitäs sä laittaisit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Erityisesti tuo kakkoskohdan vastaus lämmitti mieltä.

   Jätskiannoksesi kuulostaa hyvältä, erityisesti nuo tuoreet mansikat.

   Poista
 2. !. Tulee ekaksi mieleen se kakkupostaus, missä kävi POKS eka kerran. Toiseksi ehkä se roskisdyykkaus. Molemmissa oli hauskuutta.
  2.Esim helppoja reseptejä ja värikkäita ja muitakin hankintoja esim kirppis ja vintage.
  3. Vaniljajäätelöä ja tuoreita marjoja. ja kermavaahtoa vielä päälle.


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, kun ihmisillä tulee eri postaukset mieleen ekana.

   Minäkin tykkään tuollaisista yksinkertaisista jätskiannoksista.

   Poista
 3. ONNEA! Niin se aika juoksee, Alma juhlii ihan just synttäreitä myös.
  Ja voi video miten mahtavat lahjat! Osallistun.

  1) Apua, tää on vaikea. Tietenkin kaikki tuoreimmat postaukset tulevat mieleen ensimmäisenä ja teidän Espanja-matkanne.,, Hmm, no, ehkä sun kotipostaukset ovat jääneet mieleen ja päällimmäisenä se, jossa sait miehesi orkesterin "piilotettua" vähän vaan siirtelemällä huonekaluja. Ehkei se ihan näin mennyt, mutta sinne päin.:)
  2) Mä tykkään tällaisista sillisalaattiblogeista, ruokajutuistasi tykkään erityisesti. Ne on rehellisen aitoja. Karkkiksen keittiössä kun ei aina mene välttämättä kaikki 100% nappiin niin kuin yleensä muualla (muka menee).
  3) Suklaakastiketta, suklaahippuja ja loraus toffeeta. Ja jäde vois olla suklaata myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja myöhästyneet onnittelu Almallekin!

   Minusta on kiva tietää resepteissä, että mikä oli ongelmallista tai mitä kannattaisi muuttaa. Siitä hyötyy enemmän kuin täydellisyydestä. Siksi tykkään myös itse kertoa epäonnistumisista. Ja siksi, että yleensä se on hauskempaa.

   Poista
 4. 1. Nopeasti tulee mieleen ainakin Islannin matkan postaus (vai postaukset?), koska sinne olen aina haaveillut joskus matkustavani ja tuntui niin ihmeelliseltä ja vaikuttavalta nähdä kuvia matkanne varrelta! Ei taida olla toista luonnoltaan noin erikoista paikkaa.

  2. Mun suosikkipostauksia on ne, joista saa tietää vähän sun ajankohtaisia kuulumisia silloin kun ei nähdä.

  3. Hmmm... Ainakin paljon suklaakastiketta, muutama iso pallo jotain hyviä jätskejä, ehkä suklaisaa ja vaikka hyvää vaniljaa. Tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Tai paistettu banaani. Sitten joku koriste, esim. tähtisädetikku. :D Kaksi lusikkaa ja jätski-ilon jakaja!

  Paljon onnea Karkkis ja blogi! Hassua, miten aika kuluu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islannin matka oli kyllä ehkä vaikuttavin matkamme toistaiseksi. Siellä kannattaa kyllä käydä.

   Pitäisikin muuten nähdä, niin ei tarvitse vain blogin kautta lukea kuulumisia!

   Oi, jätskiannoksesi kuulostaa hyvältä! Paisettua banaania... ehkä pitääkin tehdä. Tosin minulla on jo miljoona eri jälkkärisuunnitelmaa viikonlopulle.

   Poista
 5. Moikka! Onnea blogille ja bloggaajalle!

  Osallistun:
  1. Loysin aidin vinkkaamana kurpitsa postaukseen ja se on myos ollut mieleenpainuvin. Pikku- Myy kurpitsan edessa jaanyt erityisesti mieleen.
  2. Tykkaan kovasti, kun taalla loytyy postauksia useista eri aihepiireista, eli samalla tapaa eteenpain.
  3. Riippuu mielenalasta, talla hetkella toffeeta ja suklaahippuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla vasta niitä mieleenpainuvia kurpitsoita onkin! Ne ovat niin kauniita.

   Minä tykkään kirjoittaa sillisalaattia. Ensin ajattelin keskittyä sisustukseen, mutta koska en jatkuvasti muuta mitään tai remppaa, totesin että on hauskempi kirjoittaa monista aiheista.

   Poista
 6. 1. On monta, mutta ensin tuli mieleen se, kun kirjoitit miehesi rummuista hauskoina sisustuselementteinä. Uskomaton oli kirjoitus upeista roskalavalöydöistäsi. Omaan kotiini ideoita on tarttunut värillisistä naulakon nupeistasi (jotka jalostuivat meidän keittössä kaappien vetonupeiksi) sekä värillisistä valopalloistasi, joten ne ovat ihan konkreettisesti vaikuttaneet.
  2. Toivomusjutunaiheita? Toivon, että jatkat edelleen yhtä iloisella mielellä kuin ennekin, niin että tulee hyvälle mielelle kun tätä lukee.
  3. Parasta jäätelöä on italialainen jäätelö, mieluiten suklaajäätelö.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkis, suuri sisustusvaikuttaja! Roskalava löydöt tuntuvat edelleen aika uskomattomilta omastakin mielestä.

   Oi, italialainen jäätelö on minustakin parasta. Tykkään kyllä suomalaisestakin, mutta jos pitäisi valita niin italialainen on vielä enemmän minun mieleeni.

   Poista
 7. 1. Tulin tänne toisen blogin vinkistä ja aion tulla toistekin.
  2. Elämäsi näyttää ihanan söpöisen värikkäältä, kuvia siis myös lisää :)
  3. Jäätelön kanssa maistuu jokin suolainen, vaikkapa hieman sipsejä murusteltuna. Ja lakritsi, salmiakki... Makua saa olla tuhdisti.

  minni42@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne ja tervetuloa toistekin! Kuvien määrä lisääntyy ja laatu paranee varmasti nyt kun on enemmän valoa.

   Täytyy joskus kokeilla jätskin kanssa suolaisia lisukkeita. Kuulostaa jännältä!

   Poista
 8. "70% enemmän karkkia!" :D Ei jesta, ihana postaus!

  1. Mieleen on jäänyt niin moni etten osaa vastata! Ööö, ainakin se kun teit mielettömiä dyykkayslöytöjä, kurpitsaseikkailut, Islanti, monet kauniit ja ihanan värikkäät kuvat teidän kodista. Ja ihan blogin alkuajoilta (?) se kotiesittely sisustuslehtien kliseillä höystettynä. :D
  2. Olen jo aiemminkin kirjoittanut, että olisi ihanaa päästä tulemaan "Meille syntyi Pikku-Karkki" -postaus, mutta kaikki toki ajallaan. Sitä odotellessa olisi kiva nähdä vaikkapa asusteita ja lukea jostain siun ihan tavallisesta päivästä, siinä määrin kuin arjesta nyt haluat paljastaa!
  3. Oi, se on kai vaniljajäätelö-suolapähkinä-kinuskikastike -jätski, suosittelen! Olen myös keksien ja suklaakastikkeen ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo grand tour sisustuskielellä oli aika alkuaikoina. Hassua!

   Tavallinen päivä voisi olla hauska postaus kyllä. Jos niitä tavallisia päiviä hirveästi on, minulle on tulossa aika hektinen kevät harjoittelun vuoksi.

   Suolapähkinät ja kinuskikastike kuulostavat niin hyvältä yhdistelmältä!

   Poista
 9. 1. En osaa sanoa tähän muuta kuin että alunperin tulin tänne katsomaan koska sulla on niin kiva blogin nimi. Sitten sen jälkeen olen käynyt täällä aina silloin tällöin massalukemassa viime käynnin jälkeen tulleet kirjoitukset!

  2. Haluaisin jotain övereitä sokerisia reseptejä joissa olisi joku idea. En osaa sanoa mikä idea mutta sulla on hauskoja ideoita ja on kivaa nähdä mitä keksisit :)

  3. Se olisi sellainen jossa olisi kermavaahtoa alla n. 2dl, sitten päälle pudotettaisiin riviin minttu- päärynä- ja mangomelonijäätelöpallot tuossa järjestyksessä, jos alla oleva kerma ei olisi tursunnut tarpeeksi pallojen vierustoille niin pallojen vierille lisättäisiin lisää kermavaahtoa. Joka jäätelöpallon päälle laitettaisiin tuore, makea, unkarilainen musta kirsikka ja sitten pallojen väliin hattaraa. Ja joka pallon päälle sen ko. pallon väristä strösseliä ja reunuskermojen päälle vielä kinuskikastiketta.

  Olen siis jo toteuttanut tän unelmani tosin ilman erivärisiä strösseleitä ja hattaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hauska löytää täältä tuttujen bloggaajien vastauksia. En nyt muista olenko joskus kommentoinut blogiasi, mutta ainakin olen käynyt lukemassa säännöllisen epäsäännöllisesti myös.

   Täytyy yrittää kaivella jotain sokerireseptejä taas esiin. Eiköhän meille ole joskus tulossa taas vieraita, jotka voivat toimia koekaniineina.

   Nam, onpas tuossa jätskiannoksessa vaikka mitä! Kirsikat ovat herkullinen ja tyylikäs lisä.

   Poista
 10. Onnea kaksivuotiaan blogin johdosta!
  Osallistun arvontaan näillä vastauksillani:
  1. Suloisimpana mieleen ovat jääneet kuvat Islannista. Tykkään lukea tuttujen matkakertomuksia, vaikka en itse matkustelekaan. Ja Islanti oli näistä tämänvuotisista kiehtovin.
  2. Jatka samaan tyyliin, olet inspiroiva!
  3. Jäätelöä siinä pitäisi olla, paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on jo pelkkien kuvien perusteella näemmä tehnyt suuren vaikutuksen moniin. En ihmettele, sillä blogien kautta minäkin siitä alunperin innostuin.

   Kiitos, onpa hauska kuulla olevansa inspiroiva!

   Poista
 11. 1. Megahyperkurpitsat! Jäämme odottamaan seuraavaa satoa...
  2. Arkipäivän kaunistamista ja rumuuden minimointia.
  3. Ingman Creamyn Creme brulee jätski on ihan parasta. Ei siihen tarvi lisätä mitään.

  A-T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kauhulla ensi syksyn luomujakoa. Jos en voi enää pysyä yliopiston luomupiirissä, niin eiköhän jostain löydy kurpitsoita, mielellään kotiin kuljetettuna.

   Luulen, että olet joskus tuonut meille tuota jäätelöä ja se oli kyllä hyvää!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.