keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Bonbon ja mitä hänestä tiedämme

Mystinen Bonbon ilmoitti meille itsestään lokakuun 24. päivä kahdella viivalla vanhaksi menneessä halpistestissä (juu ei mitään kirkkaita sinisiä tikitaalisia, en ole testihifistelijä). Häntä oli kyllä jo toivottu hyvä tovi, mutta jälkeen päin ajateltuna hän ilmaantui näyttämölle juuri oikeaan aikaan, ei yhtään liian aikaisin ja juuri riittävän ajoissa, ettemme ehtineet suuremmin huolestua.

Toistaiseksi virallinen edustuskuva. Nyrkki suussa!
Hän on huomenna noin 15 viikkoa vanha (koska hänen ikänsä on vähemmän kuin raskausviikkojen määrä, joita on huomenna kasassa 17). Bonbon osaa todistettavasti jo imeä nyrkkiään tai peukalooan, minkä voi tulkita joko erinomaiseksi asiaksi elämässä selviytymisen kannalta tai sitten, kuten ultraaja sanoi, hän on oppinut pahoille tavoille jo sikiönä. Isovanhemmat ovat yhteistuumin olleet sitä mieltä, että jos järjestettäisiin sikiöiden kauneuskilpailut, Bonbon olisi vahvoilla. Ja kieltämättä, harvinaisen kaunis kuva tuo onkin, vaikka itse sanonkin. Muut kuvat eivät valitettavasti ole yhtä edustavia ja niissä Bonbon näyttää lähinnä broilerilta.

Meidän pieni koipireisi.
Bonbon sai nimensä tietysti ajatellen blogin karamellista teemaa. Nimi tosin muotoutui alkuperäisen ja myös edelleen käytössä olevan lempinimen Bonnien pohjalta. Bonnie puolestaan juontuu sanasta Bonfire, sillä alkuperäinen laskettu aika osui juhannuksen korville (tai siis hiukan jälkeen). Bonbon on mielestäni riittävän sukupuolineutraali ja varmaan jää blogikäyttöön vastaisuudessakin. Lisäksi mikäs sen sopivampaa, että Bonbonin serkkua kutsuttiin työnimellä "Kinder", suklaamunan mukaan.

Värit eivät kerro mitään sukupuolesta, emmekä itsekään varmaan halua sitä etukäteen tietää.
Bonbon omistaa jo kaksi asiaa: viltin ja oman pienen pyyhkeen, jotka hän sai tulevalta isoäidiltään joululahjaksi. Mekin saimme miehen kanssa nimikoidut pyyhkeet ja äitini hankki Bonbonillekin omansa nähtyään hauskan kupla-brodeerauksen liikkeessä hakiessaan meidän pyyhkeitä. On hänelle jo lupailtu monenlaista muutakin (käytettynä) ja yhteen tarjoukseen jo tartuimmekin eli kantorinkkaan. Sitä tosin ei voi käyttää ennen kuin Bonbon istuu ja siksi se jäikin vielä kummipojan perheen varastoihin odottelemaan. Mutta tärkeimmät ensin, you know. Muut (vähemmän tärkeät) hankinnat teemme varmaankin pikkuhiljaa, lähempänä kesää.

Täytyy muistaa tämä. Ajattelin kyllä antaa unileluksi muovipussin, mutta ei sitten.

No vähän jotain minustakin. Minä olen voinut koko ajan älyttömän hyvin. Osaan olla tästä kiitollinen, sillä olen nähnyt mitä raskauspahoinvointi voi olla. Olen ollut hämmästyttävän tyyni, vaikka olenkin varsinainen murehtijaluonne. Toisaalta, yleensä sitten kun oikeasti jotain jännittävää tapahtuu, otan sen tyynesti vastaan. Diabetes aiheuttaa omat kiemuransa raskauteen, mutta onneksi olen hyvässä seurannassa ja toistaiseksi kaikki on näyttänyt hyvältä. Maha ei vielä juurikaan näy, tosin omiin silmiin alkaa jo vähän muodostua. Vaatteet päällä sitä ei vielä oikein huomaa itsekään. Melkein kaikki omat vaatteetkin menevät, tiukimpia vyötäröhameita lukuunottamatta. Saas nähdä, koska tämän alkaa huomaamaan.

Palatakseni siihen, mitä tiedämme Bonbonista. On nimittäin vielä yksi asia, jonka hänestä voi tietää ja se onkin sykähdyttänyt minua viime aikoina: "Minä olen ihme, suuri ihme,
ja kiitän sinua siitä ..Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa." (Ps. 139;14-15) 
Kiitos vielä onnitteluista, ne lämmittivät mieltä! 

19 kommenttia:

 1. Ihmisen kehitys on tosiaan suuri ihme. Sanan ihminen etymologiasta on monenlaisia arveluita ja yksi niistä on juuri sana ihme.

  Minua naurattivat nuo yllä olevat tunnisteet: "hassu juttu " ja "hullu projekti".

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole ajatellut, että ihminen tosiaan sisältää melkein sanan ihme! Aika hienoa, jos tuo olisi sanan tastalla.

   No, vähän hullu projekti tämä on, mutta onneksi ihan hyvällä tavalla.

   Poista
 2. Kiva postaus! Hauska tuo Avan huomio, että ihminen sana suomenkielessä voi olla samaa juurta kuin ihme! Näin ei taida olla missään muussa kielessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin mielenkiintoista lukea enemmän sanan "ihminen" etymologiasta eri kielillä. Pitääpä alkaa googlailla.

   Poista
 3. Ihana postaus! Kyllä on jännää. :) Kiitos vielä joululahjasta! Juhlistetaan Katajanokalla helmikuussa sitten synttärit, joulut ja kaikki muukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä jännää! Pidetään Katajanokalla sitten oikein multijuhlat, koska sunkin synttäreitä voidaan siinä samalla juhlistaa!

   Poista
 4. Niin siis sun synttärit, jotka olivat kesällä. :D

  VastaaPoista
 5. Bonbon on kyllä söpö sikiö, ihanat koipireidet ja kaikki. <3

  Vaikka elämä onkin ihme ja lapset ihmeistä suurempia, olen ainakin itse tajunnut sen vasta oman lapsen myötä. Oikeasti, ensin tätä ei ollut olemassakaan, ja nyt se on tässä, ohhoh! Pappi puhui Ellun kastetilaisuudessa aika paljon juuri tuosta psalmista ja mie tietysti itkeä vollotin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonbon kiittää kehuista!

   Niinpä, tuo on ihan käsittämätöntä, että ensin tätä tyyppiä ei ole ja sitten yhtäkkiä on. Je sekin oli ihan huikea nähdä ero kahden ultran välillä, kun ensin säälittävästä minityypistä oli tullut tuollainen pienen vauvan näköinen muutamassa viikossa. Eikä sitä voi yhtään nähdä!

   Poista
 6. Ihanaa, paljon onnea! Vaikka olemmekin vain tällaisia randomeja blogituttuja. Bonbon on myös parhaimpia nimiä mitä olen kuullut! :) Kommentoin nyt tähän postaukseen, koska tapani on käydä blogissasi lukemassa aina useampi kirjoitus kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummasti sitä blogituttujenkin hyvistä uutisista voi tulla iloiseksi! Hih, Bonbon nimenä on kyllä tullut jäädäkseen ainakin täällä blogissa.

   Poista
 7. Oijoijoi! Onnea kovasti ihmeellisen Bonbonin johdosta! Hän on kaunis ja nyrkin imeminen on selvä menestymisen merkki. Samaa harrasti meidänkin vintiömme tuossa iässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bonbon kiittää myös kehuista. Suosittelen hänelle siis edelleen nyrkkien imemistä toistaiseksi. :)

   Poista
 8. Sylinkaupalla onnea! Tämän ihanista ihanimman uutisen kuulin sattuneista syistä jo jokin aika sitten.:) Siinä oli itkua, naura ja pomppimista itse kullakin eteisessä. Sinun olisi pitänyt nähdä se!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sen olisin kyllä halunnut nähdä! Voin vain kuvitella teidän porukalta!

   Poista
 9. Paljon onnea tästä ilouutisesta! Pitkästä aikaa lueskelin blogeja (kun pitäisi tehdä opintoja...) Minustakin on tulossa Mummo, onnellinen Mummo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja onnea sinullekin mummoudesta!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.