lauantai 24. tammikuuta 2015

Fifty-sixty (ja arvonnan voittajat)

Niin kaunista ja värikästä! 
Oi mitä silmäni näkivätkään, kun kävelin eräänä arkisena, pimeänä iltana kuntosalille. Näin aivan vastikään avatun kaupan nimeltä Fifty-sixty. Oivaltavan nimensä mukaisesti kauppa keskittyy etenkin 50- ja 60-luvun käyttölasiin, mutta myös muita aikakausia ja mm. koruja on myynnissä. Voi miten värikkäällä lasilla täytetyn värikkään näyteikkunan kurkkiminen piristikään mieltä (silloin vielä lumettomalla) kadulla hytistessäni. 

I found a new shop in the neighborhood. The shop sells vintage glassware in all the colours of the rainbow! I couldn't help myself: I just had to buy two neodymium purple glasses (Fauna by Oiva Toikka). I've been looking for just that colour for some time now. It's like magic: in one light the glasses are greyish blue and in another light they are amazingly pinkish purple. 

Oih ja voih! Täällä oli monta asiaa, jotka olisin voinut poimia mukaani. Ehkä tulee kuitenkin edullisemmaksi käydä katsomssa tätä ihanuutta liikkeessä ja ostaa vain harvoja ja valittuja juttuja. 

Tänään ehdin piipahtamaan liikkeessä sisälläkin. Vaikka jo pelkän näyteikkunan kurkistelu oli varsin elähdyttävää, niin kyllä liike oli sisältäkin juuri niin ihana, kuin mitä voi odottaa. Hyllyille oli kerätty kaikenvärisiä astioita, jotka muodostivat yhdessä aivan ihanan värikkään kokonaisuuden. Juuri sellaisen karkkismaisen! Kokoelmaa pyritään vaihtelemaan, eivätkä kaikki tuotteet ole aina esillä. Palvelemassa oli omistajan rouva, joka vakuutti, että liikkeeseen saa tulla mielellään ihan vain katselmaan ja virkistämään mieltään. Ostopakkoa- tai painetta ei ole. Hintataso oli varsin kohtuullinen, joskaan ei toki mitään kirppistasoa. Eikä se tietysti ole tarkoituskaan! Hintatasoon voi tutustua liikkeen nettikaupassa, joka on ollut toiminnassa jo ennen putiikin perustamista. Kuulemma päivitystä sivuille on tulossa. 

Nanny Stillin Harlekiinia riitti. Myös samanlainen "salaattikulho", jonka ostin toissavuonna äidille synttärilahjaksi. 

Nooh, ihan tyhjin käsin en kuitenkaan liikkeestä lähtenyt. Olen haaveillut neodyymi lilasta lasias(t)iasta siitä asti, kun luin Herra Puukengän ja Neiti Räsymaton huipusta Ruuturitari-löydöstä. Bongasin Fifty-sixtyn ikkunasta noita samaisia laseja silloin kulkiessani liikkeen ohi iltasella. Tänään liikkeessä niitä ei enää ollut, mutta kävi ilmi, että ne olivat liikkeen omistajan mukana Lasipäivässä Riihimäellä. Harmikseni niitä ei kuitenkaan ollut myynnissä irtokappaleina, sillä minä en olisi tarvinnut koko kuuden lasin sarjaa. Tarjolla oli kuitenkin myös samanväristä, neodyymi lilaa Faunaa ja tästä sarjasta oli tarjolla myös irtokappaleina juoma- ja snapsilasit. Hetken mietittyäni ostin ne, sillä kyseistä väriä ei ole usein tullut vastaan.

Upeita rintarosseja ja mun lasit. Tässä lasit muuten ovat jotenkin jännästi sekä violetteja että harmahtavia, yleensä vain jompaa kumpaa.
Neodyymi lila on siitä mystinen lasinväri, että se on eri valossa eri väristä. Ihan vain huoneesta toiseen siirtymällä voi nähdä, kuinka lasin väri on joko vaalean siniharmaa tai voimakkaan vaaleanpunertavan violetti. Vaikka Fauna-sarjaa minulla on jo melko paljon, on tämä kuitenkin hyvä lisä kokoelmiini. Lisäksi sain kauan haaveilemani Fauna-snapsilasin, jonka pohjassa on hauska ukkeli. Nyt niille pitää vain löytää sellainen kohta kodista, jossa ne näyttäytyvät kauniin liilansävyisinä. 

Keittiön loisteputki päällä...

... ja poissa! Värinmuutos on dramaattinen.
Sitten vielä on tietysti arvonnan aika! Kiitos kaikille osallistuneille! Tällä kertaa toimin itse onnettarena ja vedin lappuset värikkäästä piposta. Onni suosi kahta arvontaan osallistunutta...*Rumpujen pärinää*
(siis ihan oikeasti, mies soittaa sähkörumpujaan, tuolla viereisessä huoneessa!)Onnea Ulla Espoosta ja MB! Lähettäkää minulle sähköpostilla yhteystietonne. Sähköposti löytyy tuolta profiililinkistä klikkaamalla. Pyrin valamaan teille palkintokynttilät piakkoin!

Värikästä viikonlopun jatkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Olet saanut loistavat kuvat liikkeen herkullisista hyllyistä. Olen aina sanonut, että kauneuden katsominen on parantavaa ja minulle parantavinta on värilasi. Turkoosi on ehkä lemppari, mutta kyllä tuota lilaakin kelpaa katsella. Minun uusin hankintani on Nanny Stillin Ametisti-sarjaa. Sarjaan kuuluu erimuotoisia maljakoita ja astioita ja kaikki ovat ametistin värisiä.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, se oli siis Ametisti nimeltään. Juuri sopiva kulho sinun kokoelmiisi!

   Minä en yleensä ole lilan ystävä, mutta jotenkin lasissa se tuntui niin eksoottiselta, että halusin hankkia kokoelmiini kuriositeetin.

   Poista
 2. Jipii!! Olen onnenmyyrä! Ihania laseja tuossa kaupassa, täytyykin käydä piipahtamassa.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea voiton johdosta! Lasikauppa oli tosiaan niin ihana, että siellä voi käydä ihan vaan piristämässä päivää.

   Poista
 3. Pöh! kommentoin tänne jo eilen, mutta sitä ei näy. Kirjoitin, että ihanat kuvat ihanasta kaupasta ja onnittelin MB:tä. Tuossa hän onkin itse kirjoittanut olevansa onnemyyrä. Saksassa muuten sanotaan "Onnensieni" Glückpilz !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, jos onnenmyyrä on hauska sanonta niin niin on kyllä onnensieinikin!

   Poista
 4. Täällä toinen onnenmyyrä! Olenkin ollut viimeisen puolen vuoden aikana oikeassa arvontavoittoputkessa: vapaaliput Bilbaon Guggenheim-museoon, vapaalippu Matkamessuille ja nyt tämä ihanuusvoitto! Lähetin sinulle yhteystiedot.
  terveisin Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea onnenmyyrä kakkoselle! Ohhoh, onpa sinulla ollut arpaonnea!

   Poista
 5. Laitoin siulle Karkkis haasteen blogiini, luulen että sen positiivisuus sopii siulle!

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.