torstai 15. tammikuuta 2015

3-vuotissupermegaylläripostaus

Ohhoh, olen pitänyt tätä blogia jo kolme vuotta! Hip hei, sitä on syytä juhlia! Bloggaamisesta on tullut näiden vuosien aikana tärkeä harrastus. Välillä ideoita ja inspiraatiota on enemmän ja välillä vähemmän, mutta into ei ole missään vaiheessa kokonaan lopahtanut. Nyt on taas innostus päällä ja postausideat syntyvät helposti ja postaukset naputtelen nopeasti. 

Hooray! It's Ai Karkkii the blog's third birthday today! It's been fun writing this blog and I hope it will be for many years to come. And even though I have no idea whether someone who doesn't understand Finnish actually reads this blog (I doubt all those 300 clicks from all over the world are actual human beings reading this blog), I'll continue writing these (occasional) English abstracts as well. And who knows, maybe those robots sending all those nasty spam comments really are as excited about the vital pieces of information about "this particular topic in question" as they claim to be. And to really celebrate the fourth year of Ai Karkkii, see the picture at the bottom of this post. 


Vaikka en olekaan yrittänyt haalia lukijoita tai hakenut erityisesti näkyvyyttä blogilleni, täytyy sanoa että jokainen lukija ja kommentti lämmittää mieltä ja innostaa kirjoittamaan lisää. Aiheissa mietin kuitenkin ensisijaisesti sitä, mikä minua saattuu kiinnostamaan, en niinkään mieti, mikä saisi lukijat tulemaan blogiini. Toisaalta, yhtä lailla itsekästähän se olisi kirjoittaa saadakseen lukijoita! 


Aikaisempina vuosina olen juhlistanut blogin syntymäpäiviä arvonnalla, enkä tänäkään vuonna aio tehdä poikkeusta. Kahtena aikaisempana vuotena olen arponut huopakonvehteja, joista Ai Karkkii! on saanut nimensäkin (eye candy, you know). Tänä vuonna palkintona on kuitenkin jotain uutta, nimittäin kuvissa näkyviä kynttiläkakkusia. 

Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta ja vastaamalla muutamaan kysymykseen. Anonyymit, muistakaa jättää nimimerkki! Voit toki kommentoida postausta myös osallistumatta arvontaan, mainitse tällöin asiasta komentissasi.  Ai niin, unohdin mainita, että vastausaikaa on viikko torstaihin 22.1. puoleen yöhön asti. 

1. Mikä saa sinut palaamaan blogiini? 

2. Millaisia postaustoiveita sinulla on?

3. Mikä on lempileivoksesti?

4. Jos voitat, minkä värisiä kakkusia haluaisit? Värivaihtoehtoja on lähes rajattomasti!

Näissä paketeissa on yksi kynttilä per paketti. Voittopakettiin tulee kolme kynttilää: yksi iso, yksi keskikokoinen ja yksi pikkuinen. 

Niin, ja jotta nyt juhlistettaisiin tätä blogin kolmivuotista taivalta oikein kunnolla, niin on minulla vähän uutisiakin:

Saanko esitellä: Bonbon! Pilasin lapsemme digitaalisen jalanjäljen jo sikiönä... voi parkaa! Ehkä tulevaisuuden kasvojentunnistus ei kuitenkin yllä ultraääneen. 

Jos kaikki menee hyvin, Bonbon Karkkinen tulee maailmaan siinä kesä-heinäkuun vaihteessa (Minna, viime vuotinen toivepostauksesi toteutunee!). Tämä tietysti mullistaa elämämme varsin totaalisesti. Blogin uskon pysyvän menossa mukana ja sisältökin on toivon mukaan myös muuta kuin pelkkiä äitiyshuuruja. Blogin neljännestä vuodesta on siis tulossa varsin jännittävä! 

P.S. Tutut lukijat, emme ole tästä vauvauutisesta tiedottaneet mitenkään systemaattisest ja jos nyt sait tietää tätä kautta etkä kasvokkain, niin älä toki loukkaannu! 

32 kommenttia:

 1. No Wau! Olipahan hieno uutinen, onnea ihan mahdottomasti!!
  1. Tulen blogiisi hauskojen juttujen takia, tietysti. Kiva, kun on värikästä ja erilaisia juttuja, aiheet jostain syystä kiinnostavat ihan kaikki :). Kiva, kun pohdiskelet kaikenlaisia asioita - ja opetusala on aina sydäntä lähellä. Yhteys Raumallekin on yksi, mikä kiinnostaa: vietin lapsuuden kesäni siellä mummulassa, joten Rauma on aina <3 !
  2.Postaustoiveita ei ole, luen kaikkea, mitä vain satut keksimään :).
  3. Lempileivokseni on Pyymäen leipomon (Vammalassa) Budabest-leivos. Suosittelen maistamaan joskus! (Kyllä, kirjoittavat sen juuri Buda-Beellä-best).
  4. Jos voitan, mikä tahansa väri käy, mutta näin kevättä(?) kohti mennessä keltaiset, oranssit ja vihreät värit näyttävät niin ihanan raikkailta!! Etenkin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kivasta kommentistasi!

   Budabest-leivos kuulostaa hyvältä! Tykkään budapestistä ihan kovallakin (tai siis soinnittomalla) p:lläkin, joten B-versiokin voisi olla hyvä.

   Poista
 2. Onpa ihania uutisia, paljon onnea! Meillä on arvioitu synttäripäivä pari viikkoa aiemmin, joten siksikin seuraan vauvakuulumisia (jos nyt niitä päätät kertoa) mielenkiinnolla. :)

  1. Blogissa kiehtoo raikkaus, niin visuaalisesti kuin asenteellisesti. Jutuissa on aina jujua. :)
  2. Postaustoiveita en osaa esittää, kaikki täällä karkkislassa maistuu.
  3. Söin just makeaa mahan täydeltä, joten leivosten ajatteleminen lähinnä oksettaa. Mutta nälkäisenä valitsisin jonkun voitaikinawienerin. Tai raikkaan juustokakun.
  4. Nyt tuntuu limeltä, keltaiselta ja vaaleanpunaiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Kyllä varmaan jotain kertoilen täällä bloginkin puolella! Minä maltoin olla silloin vielä mainitsematta mitään, kun kerroit itse blogissasi.

   Hyvät värit valitsit!

   Poista
 3. Onnea pikkuruiselle Bonbonille ja vanhemmille!
  1. Blogi saa aina hyvälle tuulelle joskus jopa liikaa, että uni meinaa karata.
  2. Bonbon-aiheisia ainakin.
  3. Lempileivos on jotain missä on marenkia ainakin.
  4. Keltainen, vihreä ja oranssi, vaikka muutkin käy.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Marenki on minustakin hyvää, vaikka muuten en ole äkkimakean ystävä. Jotenkin se rapsakkuus kompensi makeutta.

   Poista
 4. Ohoo! Onnea! Ihana pikku Bonbon :)

  1. Juttusi ovat niin positiivisen iloisia ja raikkaita niin kuin edellinenkin henkilö sanoi, että aina oikein odotan uutta postausta. Niistä tulee hyvälle mielelle :)
  2. Postaustoiveita ei varsinaisestibole, koska kaikki mitä kirjoitat, on kiinnostavaa.
  3. Yleensä päädyn suklaaleivokseen.
  4. Vaikea valinta! Ehkä keltainen, oranssi ja violetti olisivat herkullisimmat.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos kauniista kommentistasi myös. Mukavaa, että odotat uutta postausta!

   Poista
 5. Oi! Paljon onnea pikkuisen Bonbonin johdosta!

  1. Positiivisuus, persoonallisuus, värit ja samankaltaisuus.

  2. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko blogiin juttuja Bonboniin liittyen. Erilaisista tekemistäsi käsitöistä ja askarteluista on kiva lukea, mutta myös sisustus ja koti ovat kiinnostavia.

  3. Syön varsinaisia leivoksia aika vähän, sillä yleensä valitsen munkin tai juustokakun.

  4. Olen värien suhteen kaikkiruokainen. :> Ehkä kuitenkin kevättä ajatellen keltainen, oranssi, vaalean vihreä ja fuksia / pinkki olisivat eniten mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Kyllä varmaan jotain Bonboniinkin liittyen, mutta varmaankaan blogin pääpaino ei kuitenkaan muutu kokonaan. Eli askartelu ja sisustus pyörivät mukana.

   Juustokakku on minunkin herkkuani!

   Poista
 6. Paljon onnea tulevan pienokaisen johdosta. Bonbon Karkkinen on aivan ihana nimi hänelle!

  1. Tästä tulee iloiselle mielelle ja saa kivoja vinkkejä.
  2. Nyt tietysti odotan Bonbon-uutisia, mutta tähän mennessä ei ole ollut yhtään juttua, joka ei olisi kiinnostanut, joten jatka myös entisiä linjoja. Kun nyt miettii jotain joka heti tulee mieleen niin ne hiiret oli kyllä hyvä juttu. Mitä heille nyt kuuluu?
  3. Lempileivokseni on uusien mansikoiden aikaan tehty mansikkaleivos
  4. Keltainen, valkoinen ja sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin, että Bonbon sopisi hyvin tähän karkki-teemaan ja lisäksi se on sopivan "sukupuolineutraali".

   Hiirille kuuluu hyvää, voisi tosiaan joskus kertoa, missä he tällä hetkellä vipeltävät...

   Poista
 7. Onnea oikein kovasti!!!
  1. Blogisi saa aina hyvälle tuulelle:)
  2. Jatka vaan samaan malliin!
  3. En varsinaisesti ole leivos-ihmisiä, mutta sacherkakun palanen menee kyllä liukkaasti alas!
  4. Kaikki näyttävät ihanilta, keltainen ehkä lemppari...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sacherkakku on minustakin herkullista, se on aina varma valinta.

   Poista
 8. Onneaaa!!! Olen kieltämättä toivonut tällaisia uutisia ja viime aikoina jotenkin ehkä odotellutkin niitä. ♥ Onnea teille molemmille, nauttikaa täysillä tästä ihmeellisestä ajasta!

  Iiks, arvonta. Huih, menin ihan sekaisin!

  1. Sie ja siun kauniit värikkäät kuvat piristävät ankeammankin päivän
  2. Askartelut, reseptit, sisustus ja Bonbon ovat miun mieleeni
  3. Lempileivokseni on suklaakakku
  4. Vaaleanpunaisia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nautimme kyllä! On tämä aika ihmeellistä. Olenkin käynyt kurkkimassa sinun odotusaikaisia postauksiasi.

   Usein blogin värit piristävät itseäkin, siksi en luovu tuosta taustäväristäkään, sillä en usko että saisin parempaa sävyä aikaiseksi.

   Poista
 9. Oijoijoijoi, onnea! Ja mikä nimi, tuo Bonbon!
  Onnea bloggarille myös kolmen vuoden saavutuksista!

  Minä
  1. Tulen tänne urkkimaan, mikä tahansa onkin aiheenasi. Kirjoitat harkittuja kokonaisuuksia inspiroivaan tyyliin.
  2. toivon, että jatkat samaan tyyliin ripauksilla tätä uutta ja ihmeellistä!
  3. en taida tietää yhtään leivosta nimeltä, ainakaan sellaista, jota olisin maistanut. Vastaan vanilijamunkki.
  4. kelpuutan kynttilän kuin kynttilän. Näyttävät näteiltä he!

  Kiitoksia kovasti kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerron varmaankin joskus vähän Bonbon-nimen taustojakin. Tietysti se sopii Karkkikseen, mutta siinä on muutakin takana.

   Onpa hauska kuulla, että juttuni ovat harkittuja kokonaisuuksia, vaikka kirjoitan ne yleensä melko nopeasti. Taidan prosessoida niitä muulloinkin, kuin koneen ääressä.

   Poista
 10. Hihii! Onnea sylin täydeltä Bonbonin johdosta ja kaikkea hyvää loppuraskauteesi :) Karkkiksen blogiin saa minut palaamaan persoonallinen tyyli ja syvällinen persoona :) Bonbonista haluaisin minäkin kuulla lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kiitos myös ihanasta kommentistasi. Oikein syvällinen, vau! Varmaankin Bonbonista kuullaan jatkossa lisää.

   Poista
 11. Mikä suloinen guest appearance täällä blogissa, BonBon :)
  1. Värien ja iloisten pohdintojen takia!
  2. Tykkään kaikista jutuista! Kiva olisi vaikka postaus millaisia ovat karkkismaiset mammavaatteet, onko niissäkin väriä? Tai kaikkien teidän taloudessa olevien instrumenttien esittely, mitkä kaikki teiltä löytyy? Reseptipostaukset kuvineen ovat myös lemppareitani.
  3. Mokkapalat! Jos se ei ole leivos niin sitten porkkanakakunpala toffeepäällysteellä tai sachertorttu. Tai eiku sittenkin raparperileivos marenkikuorrutuksella! Olen pullahiiri en osaa päättää!
  4. Oi, suosisiko onnetar tänä vuonna!?!:) Valkoiset ja siniset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Bonbon kiittää!

   Toistaiseksi äitiysvaatteita ei ole tarvinnut miettiä, sillä vatsa mahtuu vielä ihan tavallisiin vaatteisiin. Jatkossa kyllä varmaan täytyy miettiä asiaa uudestaan.

   Soitinpostauksen olen joskus tehnytkin: http://aikarkkii.blogspot.fi/2013/10/yhteensoiva-sisustus.html Tosin tuossa ei ole kyllä ihan kaikki, pitää varmaan tehdä päivitetty versio.

   Poista
 12. Bonbon Karkkinen! :D Onnea uudesta käänteestä elämässänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uusi käänne todellakin, onhan tämä aika jännittävääkin.

   Poista
 13. Oi että, onnea hurjasti Bonbonista! Enpä arvannut, että tekin olette samassa veneessä, kun tästä aiheesta tuolla toisaalla juteltiin. ;) Mä olen niin laiska kommentoija vaikka täällä suht säännöllisesti käynkin, että taidan jättää arvontaan osallistumisen aktiivisemmille kommentoijille. Mutta toki kaikki Bonbon-aiheinen kiinnostaa kovasti ja komppaan ideaa raskausajan (tai myöhemmin imetys/äitiysajan) garderoobista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, teki mieli paljastaa, mutta en vielä viitsinyt, kun monille muillekaan ei oltu vielä kerrottu.

   Voit sinäkin ihan hyvin osallistua, ei ole mitään kommentointimäärävelvollisuutta!

   Poista
 14. Sydämelliset onnittelut! Kun näin postauksesi otsikon, mielessäni käväisi heti tämä kyseinen ihana uutinen :-)

  1. Elämänilo, himahimppuilu, kierrätys/kauniit vanhat tavarat, matkat, kepeä tyylisi kirjoittaa jne...
  2. Kaikki aiheet kiinnostavat.
  3. Raikas marjaleivos, mutta kinuskileivos maistuu myös.
  4. Keväiset värit miellyttävät tällä hetkellä.

  Lämpimin terveisin Ulla Espoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietinkin, että mahtaako joku jo otsikosta arvata! Ja kiitos myös ihanasta kommentistasi!

   Poista
 15. Onnea Bonbonin johdosta. Ihania uutisia, jotka kuulin jouluaattona.
  t.äitisi pullasta nauttinut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äiti odotti uutisen kertomista innolla! Nyt hänkin onneksi saa jo puhua ihan vapaasti aiheesta.

   Poista
 16. Onnea, onnea, onnea! Mä hihkuin onnea täällä kotona tätä lukiessani! :)
  Sitten osallistun arvontaan, kun vielä ehdin :).
  1. Värit, taito nähdä maailmaa ja jotenkin samalla tavalla kuin minä, mutta kuitenkin erilaisesta ja aina niin ihanan värikkäästä ja positiivisesta näkökulmasta. (Tänään syy piipahdukseen oli se, että eräällä mun kirjoitelmalla on deadline ennen huomista aamua ;), mutta piipahdan blogissa silti huomattavasti useammin kuin mun kirjoitelmilla on deadlineja ;) .)

  2. Tykkään aina DIY-postauksista, oli kyseessä sitten ruokaa, sisustuksen uudelleen järjestäminen tai käsityöprojekti. Arkkitehtuuri kiinnostaa myös, joten jos satut saamaan lahjaksi vielä toisen (Jugendin lisäksi) Turun arkkitehtuuria esittelevän kirjan, niin lukisin mielelläni postauksen jostain arkkitehtuuriin tai johonkin tyylisuuntaan liittyvästä.

  3. Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku on vain niin hyvää! Lisäksi melkeimpä kaikki, missä on paljon, mielellään tuoreita, marjoja!

  4. No valkoisia tietysti! ;) Toisaalta vihreäkin voisi olla kiva, kun mennään jo kevättä kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos paljon!

   Heh, toivottavasti blogini kuitenkin edistää eikä hidasta työn valmistumista!

   Hmmm... Arkkitehtuuripostaus voisi olla paikallaan, jahka ehdin kuvailemaan.

   Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku on hyvää! En ole syönytkään sitä pitkiin aikoihin.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.