torstai 7. helmikuuta 2013

Huopapallona luokses pompin taas...

"Huovutetut pallot pannunalunen" on ollut yksi kaikkien aikojen suosituimmista hakusanoista, joilla joku on päätynyt blogiini. Muita ovat Triffidien kapina (mistä minä olisin voinut tietää, että juuri vastikään on tehty aiheesta uusi telkkarisarja?) ja Carmen-lämpörullat. Näitä on aina hauska seurailla ja välillä hakusanoista löytyy mitä kummallisempia sanoja, kuten "sopivasti paljastava". Mitäköhän olen paljastellut sopivasti täällä blogissa? Aina välillä myös miettii, onko hakija löytänyt haluamansa asian blogistani. Huovutetun pannunalusen ohjeen hakijat ovat ainakin löytäneet, mutta kuinkahan moni on ohjeen luettuaan luovuttanut ja ostanut pallot tai koko pannunalusen valmiina?

Many people who find my blog through search engines are looking for a tutorial for a table mat made of felt balls. That's what they will find here (in Finnish only) but they might also find that it's rather laborious to make one from scratch. Last time I made one of these I got fed up with felting for a long time. A few weeks ago I realised we needed new coasters. I decided to make some felt balls again. Making coasters is not as time consuming as making table mats since they are so much smaller. The balls need to be very even-sized though. 

Tämä on tämmöinen huovutetutpallot-pannunalunen.
Tämän postauksen tuotokset voi vähemmänkin viiteliäs huovuttaja jaksaa väkertää, sillä tällä kertaa tein huopapallosista lasinalusia. Yhteen lasinaluseen tarvitaan paljon vähemmän palloja kuin yhteen pannunaluseen. Eri asia tietysti on haluaako pärjätä vain yhdellä lasinalusella. 

Nämä lehdet ovat palvelleet hyvin ja varmasti taas joskus kaivan ne esiin kaappien kätköistä.
Lasinalusia käytämme olkkarissa, sillä sohvapöydän lakattuun puupintaan jää herkästi jälkiä. Meillä on ollut pitkään käytössä häälahjaksi saamamme lehden malliset lasinaluset. Nekin ovat huopaa ja pidän niistä paljon, mutta ne ovat vähän syksyiset. Olin pyöritellyt päässäni muitakin ideoita, mutta sitten jostain iski inspiraatio pyöritellä taas huopapallosia. 

Nyt meillä on värikkäitä lasinalusia, jee. 
Huijasin, tämä ei ollut vielä valmis!

Kun minulla oli taas pussillinen valkoisia "esipalloja" tuli tietysti eteen värien valitseminen. Eri väriyhdistelmiä piti kokeilla pitkään ja hartaasti. Lopulta päädyin sohvatyynyistä inspiroituneena musta-harmaa-kelta-valkoiseen ja ihan vaan jollain intuitiolla pinkki-oranssiin ja turkoosi-limeen. Näin ainakin aluksi, lasinalusiahan voisi tehdä lisää. Näitä ei kuitenkaan jaksa ihan hirveällä sarjatyöllä tehdä, joten teen nyt nämä kolme ensin.

Kuin kaksi marjaa.

Muuten tuli hyviä, mutta tuossa kelta-harmaassa yhden rivin pallot ovat muita isompia. Kaikki mukit eivät pysy sen päällä kunnolla ja täytyy varmaan joko vaihtaa pallot tai sitten koittaa litistää niitä vaikkapa silitysraudalla. Tietysti kaikkein kapeapohjaisimmat mukit ja lasit pysyvät näillä hieman huonosti, mutta voisin tehdä pari tasaistakin laskinalusta niitä varten. 

Vasta puristettu appelsiinimehu sopii täydellisesti pirteään lasinaluseen (sisustuskieltä).
Nyt kelpaa juoda teetä, kahvia, mehua, vettä tai ihan mitä vaan sohvalla pötkötellessä. 

Iltapäivän lepohetki mehun, teen ja Kahden kerroksen väen kanssa. 

12 kommenttia:

  1. Hienoja ja inspiroivia palloja ja käyttöesineitä! Löysin äsken omista jemmoistani huovutusvillaa ja mietin jaksanko koskaan tehdä siitä mitään, nyt iski inspiraatio. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos inspiroiduit! Näitä on hauska tehdä, vaikka tietysti pitää nähdä vähän vaivaa. Lopputulos on erittäin palkitseva.

      Poista
  2. ihania! Tämä tumpelo vaan kyllä kaatais heti lasinsa kun pitäis osua palloalusen päälle!:) Taidan tyytyä matalampiin versioihin...Mutta mahtavan näköisiä ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kieltämättä tässä meni aavistuksen nyt kauneus käytännöllisyyden edelle, mutta ainakin mukit pysyvät näillä riittävän hyvin. Pitänee tehdä tosiaan sileitäkin versioita.

      Poista
  3. Mahtaako niitä saada kuumalla höyryraudalla litteämmiksi vai kutistuvatko ne jotenkin väärin. Villasta ei koskaan tiedä.

    Jos olisi pakko sanoa, mikä noista kolmesta on suosikkini niin ehkä se on tuo "räsymattoyksilö". Kaikki ovat ihanan herkullisia, mutta tuo on vähän erilainen.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin yrittää litistää ainakin tuota räsymattoista silitysraudalla. En usko, että kutistuvat, kun niitä on jo niin moneen kertaan hinkattu.

      Minäkin tykkään eniten räsymatosta! En kuitenkaan halunnut tehdä kaikista samanlaisia, jos tyynyt vaihtuu.

      Poista
  4. Kauniita kuvia ja ihania palleroita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Palleroita jaksaa ihailla aina vaan, niistä tulee hyvälle mielelle!

      Poista
  5. Ihania alusia!!

    Nuo huovutetut palloset ovat ihania, mutta mie kuulun niihin, joka ei ole uskaltanut edes kokeilla. :D Tuskin saisin niistä mitenkään noin nätin tasaisia ja samankokoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti saisit hyvän kokoisia! Minä teen nuo hahtuva-langasta ja epäonnistumisista voi syyttää pesukonetta.

      Poista
  6. Sinä teet ne esipallot valkoisesta langasta. Entäpä jos tekisit isompia palloja? Kälyni on myös hurahtanut huovutukseen ja hän teki ala-asteen oppilaidensa kanssa viime jouluksi huovutettuja joulupalloja. Hän keksi, että esipallo voisi olla tennnispallo! Erään oppilaan äiti olikin tennispelaaja, joka toi koululle kymmeniä käytöstä poistettuja tennispalloja. Niistä tehtiin huovuttamalla ihania palloja. Minulle tämä on kerrottu puhelimessa, mutta voin kuvitella mite ihana näky luokassa on ollut!

    Mutta siinä oli vielä sellainen hauska juttu, että kälyni teki tietysti ensin itsekseen koepallon. Hän otti koulun varastosta vanhan näköisen tennispallon esipalloksi ja huovutti sen. Sitten kun kyseinen äiti toi niitä tennispalloja, hän ihmetteli miksi koepallo oli isompi ja paljon painavampi. Hän olikin ottanut varastosta kokeiluunsa esipalloksi pesäpallon!

    T. VE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on hauska idea, että tekee huovutettuja joulupalloja! Pistänkin korvan taakse ensi joulua ajatellen.

      Haha, hauska juttu tuo pesäpallo tennispallon tilalla! :D

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.